Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 23 Ιουλίου 2019

Η πολιτική υπέρ του κεφαλαίου κίνδυνος για τη ζωή και περιουσία του λαού


Ο σεισμός της περασμένης Παρασκευής στην Αττική επανέφερε φριχτές μνήμες από τον φονικό σεισμό του '99, όπου 143 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στα 110 κτίρια που κατέρρευσαν. Σχεδόν είκοσι χρόνια μετά, τα 5,1 Ρίχτερ, αν και ευτυχώς δεν προκάλεσαν απώλειες ζωών, επανέφεραν στην επικαιρότητα τη συζήτηση για τις ανεπάρκειες του κράτους σε μέτρα και έργα αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας. Το ζήτημα αυτό αποτελεί τμήμα ενός ζητήματος που διαχρονικά αναδεικνύει το ΚΚΕ, των τεράστιων ελλείψεων στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας (αντισεισμικά, αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά κ.ά. έργα).

Μια διδακτική ιστορία από τη ΓΛΔ


Συγγνώμη αργήσατε
Η Δόμνα Μιχαηλίδου, οι τριαντάρες μανάδες και μια διδακτική ιστορία από τη ΓΛΔ



Η νέα υφυπουργός εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου μπήκε δυναμικά στο πολιτικό σκηνικό και δείχνει πως έχει όλα τα προσόντα να απασχολεί συχνά- πυκνά την επικαιρότητα. Μετά τη διαβόητη ψυχιατρική διάγνωση που έβγαλε για όσους τιμούν τον αντιδιδακτορικό αγώνα, ανακοίνωσε χθες από βήματος βουλής πως, εκτός από το εφάπαξ επίδομα των 2000 για κάθε

Σωτήρης Πέτρουλας


Ο Σωτήρης Πέτρουλας γεννήθηκε το 1942, στην Οίτυλο της Μάνης, αλλά μεγάλωσε στην Αθήνα. Η οικογένειά του ήταν οικογένεια αντιστασιακών.

 Ο Σωτήρης ήταν πάντα πρώτος στο σχολείο, στη δουλιά και στον αγώνα. Συνδυάζοντας εργασία και μόρφωση, υπήρξε άριστος μαθητής και φοιτητής. Από πολύ νωρίς, οργανώνεται στο προοδευτικό κίνημα και αναδεικνύεται σε βασικό του στέλεχος.

 Ήταν Τετάρτη, η μέρα που τον σκότωσαν. Κάτι παιδιά φέρνουν το τραγικό μαντάτο στους γονείς του. Ο Σωτήρης ήταν νεκρός.

«Να μην τολμήσουν»


Ο όχι τόσο νέος υπουργός εργασίας αφού έχει ήδη γνωστό παρελθόν και «αξέχαστες επιτυχίες» όπως τη μείωση των μισθών κατά 22% και 32% με νομοθετική ρύθμιση και την κλοπή εκατομμυρίων από τα ασφαλιστικά ταμεία που τα έδωσε στις τράπεζες με το περίφημο κούρεμα του psi, αφιέρωσε αρκετό χρόνο στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης για να υπερασπιστεί τις βρωμιές και τη δυσοσμία της γνωστής ηγετικής ομάδας στη ΓΣΕΕ που οι

Ανακοίνωση για τα 45 χρόνια από την κατάρρευση της δικτατορίας της 21ης Απριλίου


Με αφορμή τη συμπλήρωση 45 χρόνων από την κατάρρευση της επταετούς στρατιωτικής δικτατορίας, το ΚΚΕ τιμά όλους όσοι βασανίστηκαν, εξορίστηκαν, φυλακίστηκαν και διώχτηκαν από τη χούντα, όλους όσοι συνέβαλαν στον αντιδικτατορικό αγώνα, ανάμεσά τους χιλιάδες μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, που με την πάλη τους έκαναν κατορθωτό, μετά από 27 χρόνια σκληρής παρανομίας, το ΚΚΕ να επιβάλει και την de facto νομιμοποίησή του.

Η ΚΟ του ΚΚΕ θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα του λαού με προτάσεις νόμου και τροπολογίες


Το ΚΚΕ προεκλογικά έλεγε ότι η κυβερνητική εναλλαγή δεν θα σημάνει και ουσιαστική αλλαγή πολιτικής, αλλά απλή αλλαγή σκυτάλης ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ.

Πλέον, μετά και αυτή την διήμερη -και όχι τριήμερη επί της ουσίας- συζήτηση εδώ στη βουλή, υπάρχουν πολλές περισσότερες, όχι απλά ενδείξεις, αλλά και αποδείξεις, για την ορθότητα αυτής της εκτίμησης. Και ούτε θα αλλάξει αυτή την εκτίμηση μια πιθανή κοκορομαχία, σήμερα, αύριο, μεθαύριο, που συνήθως στήνεται για ξεκάρφωμα, για αποπροσανατολισμό του λαού.

Η μάχη της οδού Μπιζανίου – Καλλιθέα


23 Ιουλίου 1944: είναι η ημέρα που ένα μηχανοκίνητο τμήμα του διαβόητου συνταγματάρχη, ταγματασφαλίτη Μπουραντά με ισχυρές δυνάμεις των Ες Ες κύκλωσαν την Καλλιθέα. Σκοπό είχαν να διαλύσουν τα ένοπλα τμήματα του ΕΛΑΣ που δρούσαν στην περιοχή και να πάρουν ομήρους εργάτες για τα εργοστάσια της χιτλερικής Γερμανίας. Το πρώτο Σύνταγμα του ΕΛΑΣ τους αντιμετώπισε με επιτυχία, αλλά την επομένη ακολούθησε νέα επιδρομή από 1.500 περίπου Γερμανούς και ταγματασφαλίτες. Τμήματα του ΕΛΑΣ από Νέα Σμύρνη, Κοκκινιά, Δρουγούτη, Σφαγεία, Πετράλωνα και Παγκράτι ήρθαν για να συνδράμουν.

Το σοβιετικό σύστημα υποχρέωνε τις γυναίκες να γίνονται επιστήμονες


Eνας από τους μεγαλύτερους καημούς του αστικού φεμινιστικού κινήματος είναι το φαινόμενο της λεγόμενης “γυάλινης οροφής”, δηλαδή όλα εκείνα τα αόρατα εμπόδια και προκαταλήψεις που εμποδίζουν τις γυναίκες να ανέλθουν στον ίδιο βαθμό με τους άνδρες στα ανώτατα κλιμάκια της επιστήμης, της πολιτικής, των επιχειρήσεων και της τεχνολογίας.

Σε ό,τι αφορά την πρώτη, είναι γεγονός πως μόλις το 28% των ερευνητών παγκοσμίως είναι γυναίκες, ενώ ακόμα χειρότερα είναι τα πράγματα στο

Ξεσπά η επανάσταση των Νεότουρκων


Ξεσπά η επανάσταση των Νεότουρκων, 23/7/1908, στην οθωμανική αυτοκρατορία. Η επανάσταση των Νεότουρκων πρόβαλλε αρχικά μια σειρά αιτημάτων αστικών μεταρρυθμίσεων και εκσυγχρονισμού, περιορισμού της απολυταρχίας, κοκ., και ως τέτοια αντιμετωπίστηκε ευνοϊκά από την οικονομική και πολιτική ηγεσία, τόσο της μητροπολιτικής Ελλάδας, όσο και των Ελλήνων της Τουρκίας.