Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019

Χιλή: Πλήθος καταγγελιών για δολοφονίες, βασανιστήρια, σεξουαλική βία, ξυλοδαρμοί και σοβαρούς τραυματισμούς από τις αρχές


Αυξάνονται τις τελευταίες ημέρες οι καταγγελίες για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τις δυνάμεις ασφαλείας στη Χιλή, η οποία συγκλονίζεται από μαζικό κίνημα διαμαρτυρίας, ενώ ερευνητές του ΟΗΕ αναμένονται σήμερα στη χώρα.
Βασανιστήρια, σεξουαλική βία, ξυλοδαρμοί και σοβαροί τραυματισμοί από σκάγια: οι

Διότι δεν συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις

Ο Χιλιανός στρατιώτης που αρνήθηκε να χτυπήσει τον λαό του κι έγινε σύμβολο αντίστασης

Ένας Χιλιανός στρατιώτης τελεί υπό σύλληψη εδώ και μία βδομάδα (από την προπερασμένη Κυριακή), γιατί αρνήθηκε να υπακούσει σε διαταγές και να συνδράμει στα καθήκοντα της μονάδας του, δηλαδή στην τήρηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας, που επέβαλε η κυβέρνηση Πινιέρα, στο πλαίσιο του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης.

“Τιμή και δόξα σε σας αδέρφια που δώσατε τον τίμιο αγώνα”


Συγκίνησε 90χρονος Πόντιος αντάρτης στην κατάθεση στεφάνου 


Μπορεί να έχει φτάσει στα 90 του χρόνια, αλλά ο παλαίμαχος αγωνιστής Μιχάλης Αηδονίδης δεν παρέλειψε και φέτος να δώσει το παρών στην κατάθεση στεφάνου προς τιμήν των πεσόντων του πολέμου του ’40 εκ μέρους των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού.

Φορώντας τη στολή του, ο Μιχάλης Αηδονίδης κατέθεσε στεφάνι, εκφωνώντας ένα μικρό λόγο από καρδιάς, για να εκφράσει την ευγνωμοσύνη, που δεν είναι προσωπική μόνο, αλλά αντικατοπτρίζει εκείνη μιας ολόκληρης γενιάς, προς

Εθελοντική αιμοδοσία στις 24 Νοέμβρη


Το ΠΑΜΕ συνεχίζει την προσπάθεια κάλυψης των αναγκών αίματος και ανταποκρίνεται σε αιτήματα ασθενών από όλη την Ελλάδα προσφέροντας ανακούφιση στην αγωνία των ίδιων και των οικογενειών τους διοργανώνοντας την Κυριακή 24 Νοέμβρη, Εθελοντική Αιμοδοσία στην αίθουσα Εμποροϋπαλλήλων, (Αγ Φιλοθέης 5β πλατεία Μητροπόλεως) από τις 9 π.μ. έως τις 2 μ.μ.

Στους πολέμους πολεμάνε οι λαοί για συμφέροντα που δεν είναι δικά τους


Για το μήνυμα της 28ης Οκτώβρη συνομίλησε σήμερα με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Παναγούλη, ο καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας, στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ.Γιώργος Μαργαρίτης, στο σταθμό Παραπολιτικά 90,1.

Η Απελευθέρωση της Βέροιας απο τον ΕΛΑΣ


Η Απελευθέρωση της Βέροιας από τη Γερμανική Κατοχή

Μια από τις λιγότερο γνωστές πτυχές της ιστορίας της Βέροιας αποτελεί η ιστορική στιγμή της Απελευθέρωσής της από τις δυνάμεις Κατοχής.
 Οι Γερμανοί εγκαταστάθηκαν στη Βέροια τον Απρίλιο του 1941 και παρέμειναν στην πόλη μέχρι τον Οκτώβριο του 1944.

Οι κομμουνιστές της Ακροναυπλίας στέλνουν υπόμνημα, για να πάνε να πολεμήσουν.


Οι 600 περίπου κρατούμενοι κομμουνιστές της Ακροναυπλίας στέλνουν υπόμνημα, 29/10/1940, στην κυβέρνηση με το οποίο καταδικάζουν τη φασιστική εισβολή και ζητούν να σταλούν στο μέτωπο για να πολεμήσουν.

Οι μεταξικές αρχές, όχι μόνο αρνούνται, αλλά και μετά την έλευση των Ναζί, παραδίδουν τους κρατούμενους κομμουνιστές στις δυνάμεις