Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 14 Μαΐου 2023

Περνάτε καλά στον Καπιταλισμό;

Περνάτε καλά στον Καπιταλισμό;

Τι ήταν τελικά η Σοβιετική Ένωση;


Τυχαία ανακάλυψα στο ρωσικό ιντερνέτ ένα άρθρο του Ρώσου Sergkei Maltsev για την Σοβιετική Ένωση.

Αποφάσισα να το μεταφράσω για τους φίλους και συντρόφους. Το άρθρο γράφτηκε στην μετα-σοβιετική εποχή. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Δηλώσεις στηρίξεις του ΚΚΕ από όλο τον κόσμο


Τη στήριξή τους προς το ΚΚΕ για τη μάχη των βουλευτικών εκλογών της 21ης Μάη, εκφράζουν με μηνύματά τους Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα από όλο τον κόσμο.

«Συνεταιράκια» στην κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής η κυβέρνηση ΝΔ με τους ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ

 
Με τον πιο επίσημο τρόπο επιβεβαιώνεται η κοινή βάση της πολιτικής τους, που επιτρέπει συγκλίσεις μέχρι και στο επίπεδο της διακυβέρνησης

Στο 45,21% ανέρχεται, σύμφωνα με έρευνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, η κοινοβουλευτική συναίνεση ανάμεσα στην κυβέρνηση της ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2019 - 2023, με την πρώτη διετία να αγγίζει το 48,42%. Για το ΠΑΣΟΚ, το ίδιο ποσοστό φτάνει στο 68,88%. Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν αυτό που επαναλαμβάνει το ΚΚΕ σε όλη την προεκλογική περίοδο, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ψηφίσει τα μισά και το ΠΑΣΟΚ το 70% των νομοσχεδίων στη Βουλή.

Ως απόστρατος καλώ τους συναδέλφους να ψηφίσουν ΚΚΕ


Καλησπέρα σας φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι,

Μόλις μια βδομάδα έχουμε μπροστά μας για να καταθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις, ώστε το μπόι του Κόμματος σε όλη τη χώρα να φτάσει όσο γίνεται ψηλότερα στις 21 Μάη. Μια βδομάδα για να αναδειχθεί πιο δυνατό το Κόμμα και όσο το δυνατόν πιο αδύναμα τα κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα και τα «συμπληρώματά» τους.

Τι έλεγαν τα «γεράκια» των αγορών, το ΝΑΤΟ και οι τραπεζίτες για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ;


Το ότι η κάθε επόμενη κυβέρνηση είναι χειρότερη για τον λαό από την προηγούμενη το πιστοποιεί, πάνω απ' όλα, το γεγονός ότι στους αντιλαϊκούς νόμους που παρέλαβε προσθέτει νέους. Απ' αυτήν την άποψη, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ 2015 - 2019 ήταν η χειρότερη έως τότε, διότι έχοντας παραλάβει δύο μνημόνια και μερικές χιλιάδες εφαρμοστικούς νόμους, στη θητεία της πρόσθεσε ένα ακόμα μνημόνιο και εκατοντάδες ακόμα εφαρμοστικούς.

Το «όλοι μας και μόνοι τους» στην κάλπη της επόμενης Κυριακής εκφράζεται με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ


Το κόμμα σας έχει την …τιμητική του σε αυτές τις εκλογές, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις προσδοκίες Τσίπρα για κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠαΣοΚ με την ανοχή του ΚΚΕ. Γιατί αρνείστε; Γιατί είναι «μούφα» η προοδευτική διακυβέρνηση;

Ρίτα Χέιγουορθ

 


Αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα στην παραγωγή ειδώλων, sex symbol, από το Χόλιγουντ. Και συνάμα από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις λαμπερών σταρ που έζησε περισσότερο μέσα στη δυστυχία, την κακοποίηση, που δεν γεύτηκε ποτέ τη δόξα της και είχε ένα οδυνηρό τέλος.
Είναι η περίφημη, πλέον, Ρίτα Χέιγουορθ, το κορίτσι από το Μπρούκλιν που μπήκε στον χώρο του θεάματος, λόγω της απαράμιλλης ομορφιά της, ως μοντέλο pin up, έφτασε στην κορυφή του Χόλιγουντ, έκανε πέντε καταστροφικούς γάμους ‑μεταξύ των οποίων και με τον Όρσον Γουέλς- πολλές φορές πνιγόταν σε πελάγη αλκοόλ και πέθανε μοναχικά, αφού από σχετικά μικρή ηλικία έπασχε από τη νόσο του Αλτσχάιμερ.

Η νεολαία που «ούτε πουλιέται ούτε προσκυνά» μπορεί με ισχυρό ΚΚΕ να δώσει «χαστούκι» στο σύστημα


 «Γρίφος», «αχαρτογράφητη ψήφος», «κρίσιμη μάζα», είναι εκφράσεις με τις οποίες αναφέρονται στους νέους ψηφοφόρους τα αστικά κόμματα και ΜΜΕ μπροστά στις εκλογές. Και είναι γεγονός πως τα επιτελεία τους στρέφουν το βλέμμα στους νέους, επιστρατεύοντας κάθε μέσο που μπορεί να τους κάνει πιο «ελκυστικούς», για να πλασαριστούν ως τάχα «δίπλα της», «κοντά της»...

Κριτήριο ψήφου ότι το ΚΚΕ δεν θα δείξει καμία στήριξη και ανοχή στην όποια αντιλαϊκή κυβέρνηση


Είναι κριτήριο ψήφου ότι το ΚΚΕ δεν θα δείξει καμία στήριξη και ανοχή στην όποια αντιλαϊκή κυβέρνηση, τόνισε ο Νίκος Αμπατιέλος, υποψήφιος βουλευτής στην Α' Πειραιά, μιλώντας το βράδυ του Σαββάτου στο κανάλι «Star».

Η δική μας κίνηση ΜΑΤ!


Συμπολίτες και συμπολίτισσες, που ψηφίζετε στη Χίο, σας απευθύνω πρόκληση για σκέψη και ζύμωση εντός σας, αλλά και για τις συζητήσεις σας κατά την τελευταία αυτή προεκλογική εβδομάδα που διανύουμε.

Ζούμε σε ένα νησί που εκπροσωπείται εδώ και πολλά χρόνια με δύο έδρες στη Βουλή, έχουμε συνηθίσει να μοιραζόμαστε μισοί εδώ - μισοί εκεί στο έτσι κι αλλιώς πλαστό και πλάνο παιχνίδι του δικομματισμού, να είμαστε δεδομένοι για τα δύο μεγάλα κόμματα, που σημαίνει αδιάφοροι και ξεχασμένοι.

Συνέντευξη του Δ. Κουτσούμπα στον Χρ. Ζαραλίκο

 Συνέντευξη στον Χρ. Ζαραλίκο, παραχώρησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Μια συνέντευξη που δε μοιάζει με τις άλλες, ο Ζαραλίκος στριμώχνει τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, με κρίσιμες ερωτήσεις: Του πρότεινε ο Βελόπουλος ανταλλαγή επιστολών του Ιησού με μέιλ του Μαρξ; 

«Μούφα» αντιπολίτευση ή καθημερινή αναμέτρηση μέσα και έξω απ' τη Βουλή;

Πανδημία: Όταν ο λαός πάλευε για την υγεία του, ο ΣΥΡΙΖΑ «έβαζε πλάτη» στην κυβέρνηση

Αν τα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνησης και οι σημερινές του δεσμεύσεις ως διεκδικητή της επόμενης διακυβέρνησης φανερώνουν την κοινή στρατηγική του με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, εξίσου διαφωτιστικά είναι και όσα έκανε ή δεν έκανε ως αντιπολίτευση.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


14/05/1796

Ο Άγγλος γιατρός Εντουαρντ Τζένερ, παρουσιάζει το πρώτο εμβόλιο κατά της ευλογιάς.

Στις ηρωίδες Μάνες τού κόσμου!

Στις ηρωίδες Μάνες τού κόσμου!