Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022

Ο όρκος


 Ο Ορκος της πρώτης αντάρτικης ομάδας στη Ρούμελη

"Εγώ παιδί του ελληνικού λαού, ορκίζομαι να αγωνιστώ πιστά από τις τάξεις του ΕΛΑΣ, χύνοντας και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου, σαν γνήσιος πατριώτης για το διώξιμο του εχθρού από τον τόπο μας, για τις ελευθερίες του λαού μας, κι ακόμα να είμαι πιστός και άγρυπνος φρουρός προστασίας στην περιουσία και το βιος του αγρότη.

Δρομολογεί την αποστολή και νέων οπλικών συστημάτων στην Ουκρανία


 Με τη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, που ψήφισαν το πολεμικό παραλήρημα του Ευρωκοινοβουλίου

Χωμένες μέχρι τον λαιμό στα επικίνδυνα σχέδια του ευρωατλαντικού άξονα είναι οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις, με τους κινδύνους για τον λαό να μεγαλώνουν καθημερινά όσο κλιμακώνεται η σύγκρουση με τη Ρωσία.

Mάγια Αγγέλου: Από κακοποιημένο κορίτσι, θρυλική ακτιβίστρια

 
Αν ζούσε σήμερα η Μάγια Αγγέλου, θα ήταν στην πρώτη γραμμή των αγώνων για την εξασφάλιση μιας ζωής με δικαιώματα, απαλλαγμένης από την απειλή της βίας, τον κίνδυνο της κακοποίησης, τα φαινόμενα της παρενόχλησης, για κάθε γυναίκα, για κάθε παιδί, για κάθε άνθρωπο. Εζησε μέσα στην απάνθρωπη εκμεταλλευτική κοινωνία, των αναχρονιστικών και αντιδραστικών συμπεριφορών, της ανισότητας και του ρατσισμού.

Ίδρυση της Κομσομόλ


Η Κομσομόλ, ιδρύθηκε στις 29 Οκτώβρη 1918, αμέσως μετά την ίδρυση της είχε 22.000 μέλη.

Κατά τις δεκαετίες του 1970 και του 1980 περίπου 40 εκατομμύρια μέλη, ηλικίας μεταξύ 14 και 28 ετών ήταν κομσομόλοι

Γιόζεφ Γκέμπελς

Ο ρήτορας του ναζιστικού καθεστώτος

Γεννήθηκε στις 29 Οκτώβρη 1897, ο Γιόζεφ Γκέμπελς, στη Ρηνανία, από καθολική οικογένεια ενός λογιστή εργοστασίου. Σε μικρή ηλικία αρρώστησε, πιθανόν από πολυομυελίτδα, κάτι που του άφησε μόνιμη αναπηρία στο ένα πόδι και έντονα συμπλέγματα κατωτερότητας.

Ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον και οι λαοί η μόνη υπερδύναμη που μπορεί να τον πραγματώσει


Αγαπητοί σύντροφοι και συντρόφισσες,

Πραγματοποιούμε την 22η Διεθνή Συνάντηση Κομμουνιστικών κι Εργατικών Κομμάτων αντιπαλεύοντας τις δυσκολίες της πανδημίας και συναντιόμαστε εδώ στην Αβάνα για να συνεχίσουμε την προσπάθεια που ξεκίνησε το 1998 από την Αθήνα, και ταξίδεψε τα επόμενα χρόνια σε πολλές περιοχές της υδρογείου.

«Πυξίδα» ολομέτωπης κλιμάκωσης για την «αποφασιστική δεκαετία» των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών

 
ΗΠΑ - «ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ»

 Στο επίκεντρο η προώθηση της «αμερικανικής ηγεσίας» εν μέσω του «στρατηγικού ανταγωνισμού για το μέλλον της παγκόσμιας τάξης»...

 Η νέα «Εθνική Στρατηγική Ασφάλειας» των ΗΠΑ (National Security Strategy), που παρουσίασε στα μέσα Οκτώβρη η κυβέρνηση Μπάιντεν, αποτυπώνει ανάγλυφα την προσπάθεια της Ουάσιγκτον να διασφαλίσει με όλα τα μέσα - πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά - την «αμερικανική ηγεσία», την πρωτοκαθεδρία των αμερικανικών μονοπωλίων εν μέσω μεγάλης κλιμάκωσης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.

Μηνύματα και «συμβολισμοί» από το ΝΑΤΟικό καταφύγιο...


. «Σήμανε συναγερμός και κατεβήκαμε στο καταφύγιο, όπου συνεχίσαμε τις συνομιλίες. Πρώτη φορά στην Ιστορία της Ελλάδας μνημόνιο συνεργασίας υπογράφηκε σε καταφύγιο κατά τη διάρκεια αεροπορικού βομβαρδισμού (...) Η επίσκεψη εμπεριείχε σειρά μηνυμάτων προς πολλαπλούς αποδέκτες.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


29/10/1863

Ιδρύεται ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός.