Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

Ο σύλλογος να καλέσει σύσκεψη εργαζομένων για την προάσπιση της υγείας τους


Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 9/3/2020, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης παρουσίασε μια μαγική εικόνα για την πρόληψη στους εργασιακούς χώρους από τον κορονοϊό. Με βάση τα πεπραγμένα και από τα πρώτα μέτρα που πάρθηκαν, ο δήμαρχος άφησε να εννοηθεί ότι οι υπηρεσίες, κατά τα λεγόμενά του, είναι ασφαλείς και έχουν θωρακιστεί με όλα τα μέτρα προστασίας.

Οι νέες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας είναι αποτέλεσμα της ανοχής του ΝΑΤΟ και της ΕΕ

Οι νέες προκλητικές ενέργειες στα νησιά και στον Έβρο δεν είναι προϊόν απομόνωσης της Τουρκίας, όπως λένε ορισμένοι, αλλά αποτέλεσμα της ανοχής, αν όχι της ενθάρρυνσης, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στις επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας, σε βάρος γειτονικών χωρών και εν μέσω παζαριών για τη διατήρησή της στο ευρωατλαντικό μπλοκ.

Παρέμβαση για κρέμα που διαφήμισε ο Κ. Βελόπουλος σαν προστασία από τον κορονοϊό

Παρέμβαση για το προϊόν «Βυζαντινόν» πραγματοποίησε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας, μετά τη διαφήμισή του μέσω τηλεοπτικού σταθμού από τον επικεφαλής της «Ελληνικής Λύσης» Κυριάκο Βελόπουλο, ως προστασία από τον κορονοϊό και την ασθένεια της πνευμονίας.

Αυξάνεται η παρουσία ευρωενωσιακής «επιδιαιτησίας»


Μπορεί τα παζάρια της αστικής τάξης της Τουρκίας με τους συμμάχους του ΝΑΤΟ και τους «εταίρους» της ΕΕ για το Μεταναστευτικό και την «άνευ όρων» στήριξη των ιμπεριαλιστικών σχεδίων της Τουρκίας στη Βόρεια Συρία να προχωρούν, μετά και το ταξίδι του Ερντογάν στις Βρυξέλλες, όμως η κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο παραμένει σύνθετη.

Χειρότερη και από τα ισλαμικά θεοκρατικά καθεστώτα η στάση της Ελλάδας


Το σύνολο των Ευρωπαϊκών χωρών, με εξαίρεση την Ιταλία, βρίσκονται προς το παρόν στην λεγόμενη δεύτερη φάση της επιδημίας της λοίμωξης από τον κοροναϊό COVID19. Δηλαδή ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται σταθερά μέρα με τη μέρα, αλλά είναι δυνατή η ιχνηλάτηση της πορείας μετάδοσης του ιού, άρα και ο προσδιορισμός των δυνητικών φορέων του στα λεγόμενα clusters.

ΗΠΑ, Ρωσία και Γαλλία οι τρεις μεγαλύτεροι έμποροι όπλων του πλανήτη


Οι ΗΠΑ προμήθευσαν πάνω από το ένα τρίτο των όπλων που πωλήθηκαν παγκοσμίως την τελευταία πενταετία, εδραιώνοντας τη θέση τους στην κορυφή του καταλόγου, σύμφωνα με νέα δεδομένα που δημοσιοποιεί σήμερα το Ινστιτούτο Ερευνών για τη Διεθνή Ειρήνη της Στοκχόλμης (SIPRI).

Ο όγκος των πωλήσεων όπλων αυξήθηκε κατά 5,5% την περίοδο 2015-2019 σε σύγκριση με εκείνη από το 2010 ως το 2014, τονίζει το ινστιτούτο.

«Αγαπητή τράπεζα... »


«Αγαπητή Τράπεζα,

Αποτελώ μέρος της προσπάθειας που κάνεις για να "εξορθολογίσεις" το λειτουργικό σου κόστος, έχω απολυθεί δηλαδή, ή, όπως μου είπαν, αποφάσισες τη λήξη της συνεργασίας μας, ή, όπως θα έλεγαν οι Αμερικάνοι, με άφησες να φύγω.

Να μη γίνει η Ελλάδα φυλακή της ΕΕ



Να καταγγελθούν «Δουβλίνο» 
και «Συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας»

Παρέμβαση στη συζήτηση για «την κατάσταση του μεταναστευτικού στα ελληνοτουρκικά σύνορα και την κοινή αντίδραση της ΕΕ» έκανε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Στην ομιλία του ανέφερε τα παρακάτω:

«ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ ανταγωνίζονται τη Ρωσία για

Απίστευτο...


Ο κορονοϊός ανήκει σε μια μεγάλη οικογένεια στην οποία ανήκουν επίσης ιοί που ευθύνονται για το απλό συνάχι αλλά και για το SARS που προκάλεσε την επιδημία της άτυπης πνευμονίας που στοίχισε τη ζωή σε 800 ανθρώπους στον κόσμο το 2003.

Ο νέος κορονοϊός Covid-19 μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο πιθανότατα με τα

“Αν ήξερα πως είστε άθεοι θα ρωτούσα”


 Ιερέας κοινώνησε παιδάκια σε θάλαμο νοσοκομείου χωρίς να πάρει γονική συναίνεση

Συνεχίζονται τα κρούσματα ανεύθυνης και επικίνδυνης συμπεριφοράς της εκκλησίας και εκπροσώπων της σε θέματα δημόσιας υγείας, ακόμα και μέσα στα νοσοκομεία. Μια πολύ σοβαρή καταγγελία μητέρας δημοσιοποίησε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Θεσσαλονίκης Δάφνη Κατσίμπρα, σύμφωνα με την οποία ιερέας που είχε κληθεί να κοινωνήσει παιδί σε ογκολογική πτέρυγα παίδων νοσοκομείου της πόλης, αποφάσισε να κοινωνήσει με το έτσι θέλω όλα τα παιδιά στο θάλαμο, χωρίς να ζητήσει την άδεια των γονέων.

Το Αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ επισκέφτηκε αντιπροσωπεία του KKE


Το Αμαξοστάσιο του Φοίνικα του ΟΑΣΘ επισκέφτηκε σήμερα Τρίτη 10 Μαρτίου  ο βουλευτής του ΚΚΕ Β Θεσσαλονίκης Λεωνίδας Στολτιδης στα πλαίσια της παρέμβασης του κόμματος για τα  πολύ σοβαρά τρέχοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός αλλά και τα ειδικότερα θέματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ. 

Προκλητικές οι δηλώσεις Γ. Παναγόπουλου «να αναλάβουμε όλοι το κόστος» για τον κορονοϊό!


Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ αμέσως μετά τη σημερινή συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας με τους εργοδοτικούς φορείς με θέμα τον κορονοϊό, πρόλαβε να δηλώσει ανάμεσα σε άλλα ότι «το κόστος θα πρέπει να το αναλάβουμε όλοι».

Είναι προκλητικός! Δεν έχει καμία σχέση με τα προβλήματα των εργαζομένων, με τη συζήτηση και τα προβλήματα στους χώρους δουλειάς.

Η CGT προειδοποιεί: Εξαιτίας των μεταδιδόμενων ασθενειών, απαγορεύεται να γλείφεις τον κ… του αφεντικού


Το αλιεύσαμε από το Facebook και αποδεικνύει πως το χιούμορ είναι πολλές φορές ο καλύτερος τρόπος για να μιλήσεις για τα πιο σοβαρά θέματα. Πρόκειται για ένα χιουμοριστικό φυλλάδιο, αναρτημένο προφανώς σε κάποιο πίνακα ανακοινώσεων συνδικάτου ή χώρου δουλειάς, με τη σφραγίδα της cgt, της μεγαλύτερης συνδικαλιστικής ομοσπονδίας της Γαλλίας.

Αντικομμουνιστική Εγκύκλιος 1010, απο τον «Γέρο της... Δημοκρατίας»


Κοινοποιείται στα σχολεία, 11/3/1965, η αντικομμουνιστική Εγκύκλιος 1010 της κυβέρνησης της Ένωσης Κέντρου υπό τον Γεώργιο Παπανδρέου. Η Εγκύκλιος είχε ως στόχο το τσάκισμα του μαθητικού κινήματος.

Επρόκειτο για μια απροκάλυπτη αντικομμουνιστική, αντιλαϊκή επέμβαση, που

6η Πλατιά Ολομέλεια της ΚΕ και της ΚΕΕ του ΚΚΕ


Συνέρχεται στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας, 11/3/1956, η 6η Πλατιά Ολομέλεια της ΚΕ και της ΚΕΕ του ΚΚΕ (11-12/3/1956), που συγκλήθηκε με πρωτοβουλία της Επιτροπής των έξι ΚΚ (ΕΣΣΔ, Βουλγαρίας, Ρουμανίας, Τσεχοσλοβακίας, Ουγγαρίας, Πολωνίας) η οποία συγκροτήθηκε στη διάρκεια του 20ου Συνεδρίου του ΚΚΣΕ.

Η παρέμβαση της Επιτροπής οδήγησε στη δεξιά οπορτουνιστική στροφή του Κόμματος. Στροφή, που στηρίχθηκε και υποβοηθήθηκε από αντίστοιχη, αλλά περιορισμένη έως τότε τάση μέσα στο ΚΚΕ. Στην Ολομέλεια, ασκήθηκε κριτική για την επιλογή του Κόμματος για αποχή από τις εκλογές του 1946 και τον ένοπλο αγώνα του Δημοκρατικού Στρατού.