Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

Μένουμε Ικαρία

 

Ελληνοφρένεια: http://bit.ly/ellinofreneia 

Ακολούθησε μας: Official website: http://www.ellinofreneianet.gr/ 

Facebook: https://www.facebook.com/Ellenofreneia/ 

Ο αθλητισμός στην ΕΣΣΔ


Σχεδιασμένος με βάση τις ανάγκες του λαού

Ο «Ρ» παρουσιάζει σήμερα ένα αφιέρωμα για την αξία και τη θέση που κατέχει ο μαζικός λαϊκός αθλητισμός στο σοσιαλιστικό κράτος, παρουσιάζοντας τις κατακτήσεις του σοβιετικού λαού στην ανάπτυξη και οργάνωση του αθλητισμού, με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες

Η οδηγία της ΕΡΤ


«SOS»: «ΠΡΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ Δ. ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΑΔΗ (ΤΡΑΠΕΖΙ), ΙΚΑΡΙΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΟΝΟΠΛΑΝΑ ΤΟΥ Δ. ΛΙΓΝΑΔΗ ΟΧΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ»

Αλήθειες και ψέματα για την ασφάλεια στα πανεπιστήμια

 


Βίντεο-απάντηση στις “αλήθειες & ψέματα” της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για τα Πανεπιστήμια…


Πάει πολύ η παράταξη της κυβέρνησης που έχει εγκληματικές ευθύνες για τη διαχείριση της πανδημίας, για τον συνωστισμό στα ΜΜΜ, για την άθλια κατάσταση στους χώρους δουλειάς, για τους 6.000 αστυνομικούς (βλ. επέτειο Πολυτεχνείου), να μας κουνάει το δάχτυλο, την ίδια στιγμή που οι εκλεγμένοι της ΔΑΠ στην Ιατρική Σχολή Αθηνών δε στηρίζουν τα αιτήματα για προσλήψεις γιατρών, για νέα εμβολιαστικά κέντρα (ελπίζουμε να μην έπαθαν “Βελόπουλο”)!

Αντί για μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, δημιουργούν ουρές έξω από τα σούπερ μάρκετ


ΟΤΑΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΚΕΡΔΗ

Οι σημερινές (Σάββατο 6/2) εικόνες με τις ουρές κόσμου έξω από τα σούπερ μάρκετ να προσπαθούν να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα για το Σαββατοκύριακο αποτελεί μια ακόμη εικόνα για το τι αποτελέσματα έχουν τα μέτρα, όταν αυτά παίρνονται με γνώμονα τα κέρδη των μονοπωλίων, και όχι με βάση την προστασία της υγείας του λαού.

Σε πλήρη αντίθεση με τα συμφέροντα του λαού η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Ισραήλ


Η σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Ισραήλ, στο πλαίσιο της υλοποίησης της ''Στρατηγικής Συνεργασίας'' των δυο κρατών, είναι σε πλήρη αντίθεση με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και των λαών της περιοχής.

Το κράτος του Ισραήλ διατηρεί την κατοχή στα παλαιστινιακά εδάφη, δολοφονεί και φυλακίζει Παλαιστίνιους πολίτες, βομβαρδίζει στη Συρία και απειλεί το Ιράν.

Για το “Νομοσχέδιο Λιβάνιου”


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Η 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση, τον περασμένο Δεκέμβρη, των εργαζόμενων όλων των ειδικοτήτων (δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι) στις τηλεοπτικές επιχειρήσεις, υποχρέωσε την κυβέρνηση, κάτω από την πίεση του αγώνα, να αποσύρει προσωρινά το λεγόμενο “σχέδιο νόμου Πέτσα”.

Ανεπαρκή τα μέτρα για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις


Τα ήδη γνωστά -και κυρίως ανεπαρκή- μέτρα, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τη στήριξη των πολύ μικρών επιχειρήσεων, δεν αντισταθμίζουν στο ελάχιστο την απώλεια εισοδημάτων και τα αδιέξοδα που η ίδια έχει δημιουργήσει με τις εγκληματικές επιλογές της κατά τη διαχείριση της πανδημίας.

Ομιλία του Στάλιν από το μετρό της Μόσχας


Σε αυτό το βίντεο, ο  Στάλιν κάνει μια ομιλία μέσα στο σταθμό Mayakovskaya του μετρό της Μόσχας - είναι στις 6 Νοεμβρίου 1941 και η Μόσχα δέχεται εναέριες επιθέσεις, επομένως άνθρωποι και θεσμοί έχουν εκκενωθεί ή μετακινηθεί υπόγεια.

Χαμηλώνουν οι προσδοκίες για ανάκαμψη, διευρύνονται οι ενισχύσεις στο κεφάλαιο


 
ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2021

Το χαμήλωμα του πήχη με τις προσδοκίες ανάκαμψης για το 2021 στην ελληνική οικονομία επιβεβαιώνεται πλέον και από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης της ΝΔ, ενώ σε δυσμενέστερη επανεκτίμηση των δεδομένων αναμένεται να προχωρήσει και η πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τόσο στην Ευρωζώνη όσο και συνολικά στην ΕΕ, στο πλαίσιο της νέας έκθεσης με τις Χειμερινές Προβλέψεις 2021, που θα δημοσιοποιηθεί πριν από τα μέσα Φλεβάρη.

«το κόκκινο Αερόστατο»


Το τρέχον 18ο τεύχος του περιοδικού που επιμελείται –όπως πάντα η Διατμηματική Επιτροπή της ΚΕ του ΚΚΕ για τις μικρότερες ηλικίες της νεολαίας …είναι διπλό! Γιατί μαζί του οι μικροί (και όχι μόνο) αναγνώστες παίρνουν και ένα ακόμα 36σέλιδο τεύχος, που αποτελεί αφιέρωμα στην επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Πόσα ακόμα εργατικά «ατυχήματα»;


ΠΟΣΑ ΑΚΟΜΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ;

Για πολλοστή φορά δυστυχώς γινόμαστε μάρτυρες εργατικών ατυχημάτων που αφορούν συναδέλφους μας.  Συγκεκριμένα, χτες το βράδυ (7/2) τουλάχιστον δύο συνάδελφοι μας, (συμφωνά με όσα γνωρίζουμε) που εργάζονται στην εταιρία efood χτύπησαν εν ώρα εργασίας, με τον ένα από τους δύο να νοσηλεύεται τραυματισμένος στο νοσοκομείο. Εκφράζουμε την συμπαράσταση μας στους συναδέλφους μας και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση. 

Η πολύμορφη βία κατά των γυναικών στη «βαριά βιομηχανία» του Τουρισμού


Με αφορμή τη δημοσιοποίηση των δεκάδων καταγγελιών για σεξουαλική βία και παρενόχληση από πληθώρα γυναικών, επανέρχεται στη δημόσια συζήτηση το ζήτημα της βίας κατά των γυναικών. Η ξεκάθαρη καταδίκη τέτοιων περιστατικών είναι αυτονόητη, χωρίς «ναι μεν, αλλά». Πόσα ερωτήματα γεννιούνται με βάση αυτά που έρχονται στην επιφάνεια; Ποιοι παράγοντες ευθύνονται; Η κατάσταση που αντιμετωπίζουν χιλιάδες εργαζόμενες στον κλάδο του Τουρισμού και του Επισιτισμού αποκαλύπτει τις πραγματικές οικονομικές και κοινωνικές αιτίες της πολύμορφης βίας σε βάρος των γυναικών.

Κοινή δράση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της μαρίνας και για επαναλειτουργία του Νοσοκομείου «Παναγία»


Κοινές δράσεις ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της μαρίνας Καλαμαριάς και για την άμεση λειτουργία του πρώην Γενικού Νοσοκομείου «Παναγία» αποφασίστηκαν στη σύσκεψη φορέων που πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή, με πρωτοβουλία και κάλεσμα του Συλλόγου Γυναικών Καλαμαριάς. Το σχετικό κάλεσμα έφτασε σε πολλούς φορείς, συλλόγους και σωματεία, αρκετοί από τους οποίους εκπροσωπήθηκαν στη σύσκεψη.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


08/02/1600

Η Ιερά Εξέταση καταδικάζει σε θάνατο δια της πυράς τον φιλόσοφο Τζορντάνο Μπρούνο, γιατί υποστήριζε την ηλιοκεντρική θεωρία του Κοπέρνικου.

08/02/1828

Γεννιέται ο Γάλλος συγγραφέας Ιούλιος Βερν