Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023

Μετά από αγώνες και καθυστέρηση 2 ετών τα μέτρα για προστασία των διανομέων


Μετά από αγώνες και με καθυστέρηση δύο ετών τα μέτρα για προστασία των διανομέων, τόνισε ο Γιώργος Στεφανάκης διανομέας και πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού Αττικής μιλώντας το πρωί της τετάρτης στον «Alpha».

Σημαντική η συμμετοχή στο διήμερο εκδηλώσεων για τον ΔΣΕ


«Ένας Αιώνας Αγώνας και Θυσία, το ΚΚΕ στην Πρωτοπορία», «ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΕΠΟΝ - ΟΠΛΑ - ΔΣΕ, Δόξα και Τιμή στο ΚΚΕ». Με αυτά τα συνθήματα υποδέχθηκαν, την 1η μέρα του διήμερου εκδηλώσεων  για το ΔΣΕ που πραγματοποιήθηκε στην Ικαρία από την ΚΟ Καραβοστάμου του ΚΚΕ και τις Οργανώσεις της ΚΝΕ, δεκάδες μελή και φίλοι του Κόμματος και της Νεολαίας στη θέση «Πελεκητό» τους νεολαίους που ύψωσαν για άλλη μια χρονιά την κόκκινη σημαία, στο δύσβατο σημείο όπου τον Μάη του ‘49 καταγράφηκε η τελευταία και μια από τις πιο σκληρές συγκρούσεις των ηρώων του ΔΣΕ, γνωστή ως «Μάχη της Σχίζας», με τις δυνάμεις του αστικού κράτους που είχαν στρατοπεδεύσει στο νησί.

«Σημαντική αύξηση των διοδίων» αποφάσισαν οι όμιλοι που τα εκμεταλλεύονται


«Σημαντική αύξηση των διοδίων από τον επόμενο μήνα» αποφάσισαν οι όμιλοι που τα εκμεταλλεύονται επικαλούμενοι τις συμβάσεις παραχώρησης, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών!

Με λίγα λόγια η κυβέρνηση ενημερώνει ότι της ανακοινώθηκε από τους ομίλους των ήδη πανάκριβων διοδίων ότι θα τα αυξήσουν διότι αυτό προβλέπουν οι συμβάσεις παραχώρησης που υπέγραψαν με το Ελληνικό Δημόσιο. Όταν έγινε γνωστή αυτή η πρόθεση των ομίλων η κυβέρνηση προσπάθησε να ελαχιστοποιήσει το πολιτικό κόστος που θα προκαλούσε διότι θα ήταν μια ακόμα σημαντική επιβάρυνση στο βαριά χτυπημένο λαϊκό εισόδημα από την ακρίβεια και τη φορολογία.

Στην υπηρεσία μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων και ανταγωνισμών

ΟΠΑΔΙΚΟΙ ΣΤΡΑΤΟΙ

Σε διασύνδεση με φασιστικές ομάδες, το οργανωμένο έγκλημα και «κρίκους» του κρατικού μηχανισμού

 «Αλκης, Μιχάλης, αύριο εσύ; - Σκοτώνουν οι ναζί με του κράτους την ανοχή!», σχολιάζει στο twitter του ο «Οδηγητής» για τα γεγονότα στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Στα ύψη τα τρόφιμα και νέες ανατιμήσεις το επόμενο διάστημα

ΑΚΡΙΒΕΙΑ - ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ
 
Η κούρσα των ανατιμήσεων συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και τα λαϊκά νοικοκυριά δεν αντέχουν πλέον ούτε την ακρίβεια στα βασικά καταναλωτικά προϊόντα διατροφής, ούτε βέβαια την κοροϊδία των pass που εξαγγέλλει η κυβέρνηση και τα οποία δεν μπορούν να καλύψουν ούτε στο ελάχιστο κάποιες ανάγκες. Την ίδια στιγμή, οι καθηλωμένοι μισθοί αλλά και τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα για την εκταμίευση των «πακέτων» του Ταμείου Ανάκαμψης που ετοιμάζονται από Σεπτέμβρη, δημιουργούν μία τραγική κατάσταση.

ΟΙ 15 κρεμάλες στην Κλαδοράχη Φλώρινας


 Ήταν πριν ογδόντα ακριβώς χρόνια, ημέρα Δευτέρα, 9 Αυγούστου 1943, όταν οι κάτοικοι του νομού Φλώρινας αντίκριζαν ένα απάνθρωπο και ανατριχιαστικό θέαμα, ως αποτέλεσμα μιας πρωτόγονης και πρωτόγνωρης βαρβαρότητας: Σε ένα πρόχειρο ικρίωμα και σε κοινή θέα, ήταν κρεμασμένα, άψυχα κουφάρια πλέον, τα πτώματα 15 Ελλήνων πολιτών, θύματα της θηριωδίας των ναζιστικών γερμανικών στρατευμάτων κατοχής.

Αντίπαλο δέος


Η φετινή 78η επέτειος από το ιμπεριαλιστικό έγκλημα σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι συμπίπτει με την αναβίωση του πυρηνικού εφιάλτη, καθώς κλιμακώνεται η σύγκρουση ΝΑΤΟ - Ρωσίας στην Ουκρανία, με κίνδυνο να γενικευτεί.

Οι ιμπεριαλιστές έχουν αποδείξει πόσο αδίστακτοι είναι στην υπεράσπιση των οικονομικών - γεωπολιτικών τους συμφερόντων. Πόσο μάλλον σήμερα, που η πρωτιά των ΗΠΑ στο παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό σύστημα απειλείται ανοιχτά από την Κίνα, με αποτέλεσμα να μεγαλώνει η ένταση σε παλιές και να ανάβουν νέες εστίες σύγκρουσης με τα αντίπαλα ιμπεριαλιστικά στρατόπεδα. Το παράδειγμα του Νίγηρα είναι αποκαλυπτικό.

«Ομπρέλα» στην «ευελιξία» και την ποινικοποίηση του απεργιακού αγώνα


ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

Συμβάσεις μηδενικών ωρών και ποινικές ευθύνες για την περιφρούρηση της απεργίας προβλέπει το έκτρωμα που ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση

 Την αντεργατική ομοβροντία συνεχίζει η κυβέρνηση της ΝΔ, με το νομοσχέδιο που αναμένεται να φέρει στη Βουλή μέσα στη βδομάδα και το οποίο από τη μια εισάγει νέες μορφές ελαστικής απασχόλησης και από την άλλη μετατρέπει ακόμα και σε ποινικό αδίκημα την περιφρούρηση της απεργίας, σε μια προσπάθεια τρομοκράτησης των συνδικάτων και των εργαζομένων, μπροστά στην κλιμάκωση των αντιλαϊκών σχεδιασμών.

Τουρκία, έξι μήνες μετά τον σεισμό


Εξι μήνες συμπληρώθηκαν την περασμένη Κυριακή
από τους καταστροφικούς σεισμούς στην ανατολική Τουρκία (6 Φλεβάρη), που ισοπέδωσαν ολόκληρες πόλεις και χωριά, ξεκληρίζοντας δεκάδες χιλιάδες οικογένειες. Οι εικόνες που κατέγραψε η πολυήμερη αποστολή του «Ριζοσπάστη» ήταν συγκλονιστικές, όχι μόνο για το μέγεθος της καταστροφής, αλλά και για τη «γύμνια» του τουρκικού κράτους, που άφησε απροστάτευτο τον λαό πριν τον σεισμό και αβοήθητο μετά από αυτόν, επειδή προτεραιότητα είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου και όχι των λαϊκών αναγκών, όπως και παντού στον κόσμο. Πάνω σ' αυτό το έδαφος άνθισε η γνήσια λαϊκή αλληλεγγύη, με πρωτοπόρους τα στελέχη και τα μέλη του ΚΚ Τουρκίας.

Συλλαλητήριο στη ΔΕΘ στις 9 Σεπτέμβρη στην πλατεία ΧΑΝΘ

 
Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ, το Σάββατο, 9 Σεπτέμβρη, στις 17:30, στην πλατεία ΧΑΝΘ.

Η νέα κυβέρνηση επιβεβαίωσε από την πρώτη μέρα πως έχει στόχο να συνεχίσει και να κλιμακώσει την επίθεση ενάντια σε κάθε δικαίωμα και κατάκτηση του λαού. Οι πυρκαγιές που σάρωσαν όλη την Ελλάδα, οι θάνατοι συνανθρώπων μας λόγω των ελλείψεων στην Υγεία, οι πρώτοι νόμοι που ήρθαν στη Βουλή, φέρουν την σφραγίδα μια πολιτικής εγκληματικής.

Βαριές οι ευθύνες - Ηξεραν για την κάθοδο των φασιστών δολοφόνων


Γνώριζαν πως έρχονται μαχαιροβγάλτες φασίστες χούλιγκανς από την Κροατία, είχαν ενημερωθεί από πολλές πλευρές! Κι όμως ανενόχλητα τα φασιστοειδή διέσχισαν τη χώρα και δολοφόνησαν ένα 29χρονο έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια! Δεν τους σταμάτησαν, ενώ ήταν γνωστή και καταγεγραμμένη χιλιόμετρο το χιλιόμετρο, η πορεία των φασιστοειδών προς την Νεά Φιλαδέλφεια. Είχαν ειδοποιηθεί ακόμη και πριν κατέβουν απο την ηλεκτρικό με κατεύθυνση το γήπεδο της ΑΕΚ... 

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 09/08/1776

Γεννιέται ο Ιταλός φυσικός Αμεντέο Αβογκάντρο.