Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2022

Ναζαρμπάγιεφ: από κομματόσκυλο-«εθνάρχης» της ληστρικής της νεοπαγούς μετασοβιετικής αστικής τάξης


Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγιεφ: ένα κομματόσκυλο, ηγετικό στέλεχος του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ε.Σ.Σ.Δ. που μεταλλάχθηκε γλοιωδώς σε ηγετική μορφή μιας ασιατικής παραλλαγής της νεοπαγούς ληστρικής αστικής τάξης που ανέκυψε από την αντεπανάσταση στην ΕΣΣΔ.

Αντιεπιστημονική και επικίνδυνη η απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει τα πανεπιστήμια


Η απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει τα Πανεπιστήμια, όπως ακριβώς έκλεισαν, παρά τα δεκάδες χιλιάδες κρούσματα καθημερινά, είναι αντιεπιστημονική και επικίνδυνη για την υγεία και τις σπουδές των φοιτητών. Με άλλοθι τον μαζικό εμβολιασμό των φοιτητών, η κυβέρνηση απορρίπτει ακόμα και στοιχειώδη μέτρα, όπως τη διενέργεια μαζικών rapid test, μετατρέποντας τα ιδρύματα σε εστίες υπερμετάδοσης του ιού.

Τα «εργοδοτικά πρωτόκολλα»


Δυο χρόνια τώρα, οι εργαζόμενοι, ο λαός πληρώνουν το βαρύ «τίμημα» της πανδημίας παγκόσμια, όπου καθεστώς στη διαχείρισή της αποτελούν οι παλινωδίες και ο ανορθολογισμός σε όλα τα καπιταλιστικά κράτη, με κυβερνήσεις κάθε «απόχρωσης».

Το χάος με τα σελφ τεστ επιβεβαιώνει την εγκληματική διαχείριση της κυβέρνησης

 


Το χάος με τα σελφ τεστ, ενόψει του ανοίγματος των σχολείων, επιβεβαιώνει την εγκληματική διαχείριση της κυβέρνησης και την ανάγκη να ικανοποιηθεί το αίτημα για μαζικά, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία, με ευθύνη του ΕΟΔΥ για όλους τους εκπαιδευτικούς και όλους τους μαθητές. Δωρεάν μοριακά τεστ για όλους σε περίπτωση κρούσματος στις σχολικές τάξεις, για να γίνει ουσιαστική ανάσχεση της μεταδοτικότητας.

Βρήκε τον φταίχτη


«Η απόφαση να μείνουν ανοιχτά τα σχολεία θα δικαιωθεί μόνο στον βαθμό που δάσκαλοι, γονείς και μαθητές συμμορφωθούν με τα πρωτόκολλα διαρκούς ελέγχου. Θα δικαιωθεί μόνο αν η εκπαιδευτική λειτουργία περιφρουρηθεί από όλους ως ζωτική κοινωνική ανάγκη, που δεν επιδέχεται μεμψιμοιρίες ή εμπόριο καταγγελίας».

Νίκος Τεμπονέρας

 
Ο Νίκος Τεμπονέρας, γεννήθηκε το 1953, ήταν καθηγητής μαθηματικών σε Λύκειο της Πάτρας, μέλος της ΕΛΜΕ Αχαϊας.

Δολοφονήθηκε, από μέλη της  ΟΝΝΕΔ, στις 8 Γενάρη του 1991, κατά τη διάρκεια των μαθητικών κινητοποιήσεων της περιόδου 1990 – 1991.

Γαλιλαίος


Ο Γαλιλαίος γεννήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου του 1564  στην Τοσκάνη της Ιταλίας ο Γκαλιλέο Γκαλιλέι- Γαλιλαίος.Μαθηματικός, φυσικός και αστρονόμος από τους πιο διάσημους όλων των εποχών.. Ανάμεσα σε άλλα, βελτίωσε το τηλεσκόπιο και το χρησιμοποίησε πρώτος συστηματικά για αστρονομικές παρατηρήσεις, ενώ διατύπωσε τον πρώτο νόμο της κίνησης των σωμάτων.

Η μετάλλαξη «Ομικρον», η υγεία του λαού και η «ανοσία» των κερδών


Η πανδημία του κορονοϊού καλπάζει σε ολόκληρο τον κόσμο λόγω της ταχείας επικράτησης της μετάλλαξης «Ομικρον», η οποία λόγω του μεγάλου αριθμού των υπομεταλλάξεων στην πρωτεΐνη - ακίδα του ιού τον καθιστά μεταδοτικότερο σε σχέση με το στέλεχος «Δέλτα». Ταυτόχρονα ο κορονοϊός είναι ικανός να μειώνει την προστασία που παρέχουν τα εμβόλια από τη μόλυνση, ενώ με βάση τις μέχρι τώρα δημοσιευμένες μελέτες, τα εμβόλια χορηγούμενα σε τρεις δόσεις διατηρούν πολύ υψηλή προστασία από τη σοβαρή νόσηση (μείωση κινδύνου κατά 85% - 90% σε σχέση με όσους δεν έχουν εμβολιαστεί).

Με μπαράζ συλλήψεων και απαγωγών επιχειρείται η καταστολή των διαδηλώσεων


Σε συλλήψεις και απαγωγές εργαζομένων και πολιτών, οι αρχές του Καζακστάν, επιχειρούν να τρομοκρατήσουν, όσους συμμετέχουν στις διαδηλώσεις και στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται σε ολόκληρη την χώρα, παρά την προσπάθεια του προέδρου να δημιουργήσει εντυπώσεις περί σταματήματος των κινητοποιήσεων.

Δυναμώνουμε τον συλλογικό αγώνα για μέτρα προστασίας από την πανδημία


Δεν ανεχόμαστε κάθε μας ανάγκη, όπως και η υγεία, να μπαίνει στη ζυγαριά του "κόστους - οφέλους", με κριτήριο το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων:

  • Να πληρώνουμε αδρά από το πενιχρό μας εισόδημα για τις μάσκες αυξημένης προστασίας. Να ξεροσταλιάζουμε στις ατελείωτες ουρές των ελάχιστων μονάδων του ΕΟΔΥ και να αναγκαζόμαστε τελικά να χρυσοπληρώνουμε τα ράπιντ και τα μοριακά τεστ.

Αλληλεγγύη στο λαό του Καζακστάν


 Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο εκφράζει την αλληλεγγύη του στο λαό του Καζακστάν που κόντρα στον αυταρχισμό και την καταστολή αγωνίζεται ενάντια στην φτώχεια, την ανεργία και την ακρίβεια, για ζωή με δικαιώματα.

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου»

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», 8-9 Γενάρη:

  • Σε θέση μάχης υγειονομικοί, Σωματεία και φορείς. Να προστατευτεί η υγεία του λαού, όχι τα κέρδη των ομίλων! Παίρνουμε την υπόθεση της υγείας στα χέρια μας! Μέτρα στους χώρους δουλειάς και στα σχολεία, στήριξη των νοσοκομείων, επίταξη του ιδιωτικού τομέα, άνοιγμα κλειστών νοσοκομείων, μαζικά και δωρεάν τεστ.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


08/01/1324

Πεθαίνει ο Βενετός έμπορος και εξερευνητής Μάρκο Πόλο.

08/01/1642

Πεθαίνει ο Ιταλός φυσικός και αστρονόμος Γαλιλαίος Γαλιλέι, που υποστήριξε την ηλιοκεντρική θεωρία και εξαναγκάστηκε από την Ιερά Εξέταση ν' απαρνηθεί. Λέγεται πως εξερχόμενος από την Ιερά Εξέταση μουρμούρισε τη γνωστή φράση «και όμως γυρίζει»!