Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023

Όχι άλλο Κασσελάκηηη

Οσοι θα συνεχίσουν όλο αυτό το τσίρκο του τίποτα να το εμφανίζουν σαν «αριστερά» και μάλιστα «ριζοσπαστική», έχουν όση συμπάθεια μπορεί να προκύπτει όταν θυμάσαι
εκείνη την φράση του ποιητή: «Τις καλησπέρες μου στα ιδανικά σας».

Η κοροϊδία της μηδενικής συμμετοχής των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας σε φάρμακα και θεραπείες

Το άρθρο 3 πρόσφατης τροπολογίας του Υπουργείου Εργασίας (Γεν. Αριθμό 14 και Ειδ. Αριθμό 1) είχε τίτλο “Απαλλαγή από τη συμμετοχή για τη χορήγηση φαρμάκων και την εκτέλεση διαγνωστικών εξετάσεων και ηλεκτρονικών γνωματεύσεων νια παροχές του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας των πληγέντων από την κακοκαιρία «Daniel»”. Μία αυτονόητη, έστω και καθυστερημένη “παροχή” θα έλεγε κάποιος.

Σε απόγνωση ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της κυβέρνησης


Αντιλαμβανόμαστε πλήρως την απόγνωση και το τέλμα που έχει φτάσει ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της κυβέρνησης όσον αφορά την αντιπαράθεση πάνω στο περιεχόμενο του αντεργατικού νομοσχεδίου ύστερα και από τη χθεσινή δυναμική της απεργίας σε όλη τη χώρα, ώστε να ξετρυπώσει σήμερα και να αξιοποιήσει τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, τον γνωστό Παναγόπουλο!

Αύριο κατεβαίνουν στον Θεσσαλικό κάμπο εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης

 
Μεγάλη η ανταπόκριση στο κάλεσμα των αγωνιστικών σωματείων

Εργατικά σωματεία της Θεσσαλονίκης οργανώνουν αύριο Σάββατο αποστολή ομάδας εργαζομένων, που θα πάνε στα χωριά του πλημμυρόπληκτου Θεσσαλικού κάμπου για να βοηθήσουν στους καθαρισμούς σπιτιών και σε ό,τι άλλο χρειαστεί.

«Αλμα» 14% σε ένα δίμηνο


ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

 Νέο «άλμα» κατά 6% - 14% σε ένα δίμηνο - καταγράφουν οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος που θα πληρώσει ο λαός τον Οκτώβρη, όπως προκύπτει και από τις τιμές που ανακοίνωσαν οι πάροχοι και οι οποίες είναι ακόμα πιο αυξημένες σε σχέση με τον Σεπτέμβρη.

Η μέση χρέωση διαμορφώνεται στα 14,6 λεπτά ανά κιλοβατώρα, από 13,8 λεπτά ανά κιλοβατώρα τον προηγούμενο μήνα, με την πλειονότητα των παρόχων να προχωράνε σε αυξήσεις.

Οι ναζί δολοφονούν την κομμουνίστρια Gertrud Piter


Σαν σήμερα, 22 Σεπτέμβρη 1933, οι ναζί δολοφονούν την κομμουνίστρια Gertrud Piter, ηγετική μορφή του KPD και του κινήματος για τα δικαιώματα των γυναικών στο Βραδεμβούργο. Η Piter είχε γεννηθεί το 1899.

Τρέχουν τα σάλια τους


«Σκίστηκε» χτες ο υπουργός της εργοδοσίας, με μεγάλες δόσεις αντικομμουνισμού, να επαναλαμβάνει ότι το νομοσχέδιο - έκτρωμα «ενισχύει την προστασία των εργαζομένων» από τις επιχειρήσεις! Και ότι οι εργαζόμενοι περίπου ...του φιλάνε τα χέρια επειδή τους έφτιαξε ένα τόσο ωραίο νομοσχέδιο.

Είναι φαιδρός. Δεν χρειάζεται καν να ανατρέξει κανείς στις διατάξεις του νομοσχεδίου, που η έχθρα για κάθε εργασιακό δικαίωμα αποτυπώνεται σε κάθε του λέξη. Αρκεί να διαβάσει στα πρακτικά της Βουλής την «υποδοχή» που επιφύλαξαν οι μεγάλες εργοδοτικές ενώσεις στο νομοσχέδιο.

Πρώτη μέρα - Ανάσα ψυχαγωγίας... «φως στα σκοτάδια»


Μια τεράστια διαδήλωση διεκδίκησης και αλληλεγγύης 

  Χιλιάδες λαού και νεολαίας έχουν κατακλύσει το πάρκο «Αντ. Τρίτσης».

Όλοι οι χώροι του Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» είναι ασφυκτικά γεμάτοι.

Νέες απεργίες των νοσοκομειακών γιατρών


Συνεχίζουν τον απεργιακό τους αγώνα οι νοσοκομειακοί γιατροί της Βρετανίας. Μάλιστα, για πρώτη φορά, απεργούν μαζί και οι νεαροί, ειδικευόμενοι γιατροί και οι επιμελητές, διεκδικώντας εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά αιτήματα, απέναντι στην κυβερνητική αδιαλλαξία και την πολιτική όλων των κυβερνήσεων της χώρας, Εργατικών και Συντηρητικών, για συνεχή υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Το ΚΚΕ θα είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την ανατροπή του αντεργατικού νομοσχεδίου


Τον αντιδραστικό, ταξικό χαρακτήρα του νομοσχεδίου της κυβέρνησης που νομιμοποιεί τις 13 ώρες δουλειάς την ημέρα, την εξαήμερη εργασία την εβδομάδα, καταργεί την κυριακάτικη αργία σε μία σειρά κλάδους, επεκτείνει τις ευέλικτες μορφές εργασίας, και ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση με πρόστιμα μέχρι και φυλακίσεις των πρωτοπόρων εργαζομένων, που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους, αποκάλυψαν με τις τοποθετήσεις τους στη Βουλή, οι βουλευτές του ΚΚΕ. 

Βαθυστόχαστες... αναλύσεις


Βαθυστόχαστες αναλύσεις για τις πλημμύρες κάνει αυτές τις μέρες ο υποψήφιος της ΝΔ για την Περιφέρεια Αττικής, Ν. Χαρδαλιάς, που διετέλεσε και επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας. Οχι, μη φανταστείτε ότι κοκκινίζει από ντροπή για τις ευθύνες του ως στελέχους της κυβέρνησης που δεν έκανε τίποτα για να προστατέψει τον λαό της Θεσσαλίας, αν και υπήρχαν μελέτες που προειδοποιούσαν και πρότειναν συγκεκριμένες λύσεις.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 22/09/1791

Γεννιέται ο Βρετανός χημικός και φυσικός Μάικλ Φαραντέι, του οποίου το όνομα δόθηκε στη μονάδα μέτρησης της χωρητικότητας πυκνωτή.

22/09/1792

Πρώτη μέρα του νέου ημερολογίου της Γαλλικής Δημοκρατίας (1η Βεντεμιέρ του 1ου χρόνου). Ο χρόνος χωριζόταν σε 12 μήνες. Κάθε μήνας σε τρία δεκαήμερα, με εξαίρεση το τελευταίο τμήμα του 12ου μήνα, που είχε 12 ή 16 (τα δίσεκτα χρόνια) μέρες.