Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022

Η μεγαλειώδης διαδήλωση στην πρεσβεία των ΗΠΑ... με την κάμερα του 902.gr


Το 902.gr κάλυψε λεπτό προς λεπτό, με συνεχείς αναρτήσεις, την μεγαλειώδη διαδήλωση για την 49η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Από μια τρίχα...


Για πολλές ώρες το βράδυ της περασμένης Τρίτης, τα βλέμματα όλων «καρφώθηκαν» σε ένα μικρό χωριό στα πολωνο-ουκρανικά σύνορα, όπου ένας πύραυλος κατέστρεψε αποθήκη σιτηρών και σκότωσε δύο ανθρώπους.

Οι υποψίες και μόνο ότι το πυραυλικό πλήγμα έγινε με ευθύνη της Ρωσίας, πυροδότησαν σενάρια γενίκευσης του ιμπεριαλιστικού πολέμου, με την ενεργοποίηση του άρθρου 5 για τη «συλλογική άμυνα» του ΝΑΤΟ, αφού η Πολωνία είναι μέλος του.

Μαζί στην παραπέρα ενίσχυση των μηχανισμών παρακολούθησης


 Υπερψήφισαν από κοινού την ενσωμάτωση στο ελληνικό Δίκαιο νέας αντιδραστικής Οδηγίας της ΕΕ
 
Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε χτες το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, που αφορά «στην ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με υπηκόους τρίτων χωρών και όσον αφορά το Ευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφοριών Ποινικού Μητρώου (ECRIS)». Με τις ψήφους ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ ενσωματώθηκε στο ελληνικό Δίκαιο η Οδηγία 884/2019 της ΕΕ, που ενισχύει παραπέρα τους πολυπλόκαμους μηχανισμούς φακελώματος και παρακολούθησης που τορπιλίζουν λαϊκές ελευθερίες και δικαιώματα του λαού, το δυσώδες θεσμικό πλαίσιο εντός του οποίου «άνθισαν» παρακολουθήσεις και υποκλοπές, για τις οποίες κατά τα άλλα ξιφουλκούν τα αστικά κόμματα.

Χαράλαμπος Θεοδωρίδης

 
Σαν σήμερα 18 Νοεμβρίου 1957 πεθαίνει ο καθηγητής φιλοσοφίας Χαράλαμπος Θεοδωρίδης, σταθερά στην πλευρά του ιστορικού υλισμού (γεννήθηκε στα 1883 στην Καισάρεια της Καππαδοκίας).

Κάθε μήνα και χειρότερα για τα λαϊκά νοικοκυριά


Στο 9,5% ο πληθωρισμός τον Οκτώβρη

Κάθε μήνα και χειρότερη είναι η κατάσταση για εκατομμύρια λαϊκά νοικοκυριά, με τις τιμές των βασικών καταναλωτικών προϊόντων να αυξάνονται διαρκώς ή στην καλύτερη περίπτωση σε μερικά από αυτά να παραμένουν σταθερές.

«Ανησυχία» για την κλιμάκωση της πολύπλευρης σύγκρουσης


Οι ενέργειες που οξύνουν τις συγκρούσεις και παραβιάζουν τους διεθνείς κανόνες είναι «πάρα πολύ συχνές» επισήμανε ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, που μίλησε στο περιθώριο της Συνόδου της APEC (Οικονομική Συνεργασία Ασίας - Ειρηνικού) στην Μπανγκόκ, με φόντο την πολύπλευρη όξυνση της αντιπαράθεσης με τις ΗΠΑ, όπως εκφράζεται μέσα και από την αναβάθμιση πολυμερών σχημάτων συνεργασίας που προωθεί η Ουάσιγκτον (αλλά και το Πεκίνο).

Αθλιότητα από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων!


Ούτε μια αναφορά δεν γίνεται στο ρεπορτάζ του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων για την πορεία του Πολυτεχνείου, στα μαζικότατα μπλοκ του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στα οποία συμμετείχαν χιλιάδες άνθρωποι. Αν μη τι άλλο μιλάμε για κατόρθωμα... αθλιότητας εκ μέρους του ΑΠΕ!

«Έχω και ιατρείο… πάμε μια βόλτα;»


Η παράφραση της πασίγνωστης ατάκας του ηθοποιού Κώστα Βουτσά ταιριάζει γάντι στο νομοσχέδιο το Υπουργείου Υγείας με τίτλο: «Δευτεροβάθμια περίθαλψη, ιατρική εκπαίδευση και λοιπές διατάξεις».

Οι αλλαγές που φέρνει, αποτελούν διακαή πόθο των ομίλων της ιδιωτικής υγείας, αλλά και του αστικού κράτους. Οι μεν ψαρεύουν πελατεία με δόλωμα το ιδιωτικό έργο των γιατρών του υποστελεχομένου και υποβαθμισμένου ΕΣΥ. Το δε αστικό κράτος εξοικονομεί πόρους- όπου δε μπορεί να έχει έσοδα, μπαλώνει κενά με ιδιώτες γιατρούς τετραωρίτες και ανειδίκευτους αποφοίτους (ούτε σε τηλεφωνικά κέντρα δεν γίνονται αυτά) .

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 18/11/1787

Γεννιέται ο Γάλλος ζωγράφος και πρωτοπόρος της φωτογραφίας Λουί Νταγκέρ.

18/11/1830

Το Βέλγιο ανακηρύσσει την ανεξαρτησία του από το Ηνωμένο Βασίλειο των Κάτω Χωρών(Ολλανδία).