Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 26 Μαΐου 2023

Υποβαθμίζει τo αξιόχρεο δύο γιγαντιαίων τραπεζών των ΗΠΑ


Ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings υποβάθμισε χθες την προοπτική του αξιόχρεου των γιγαντιαίων τραπεζών που ειδικεύονται στις αγοραπωλησίες ακινήτων και τις υποθήκες Fannie Mae και Freddie Mac, καθώς οι διαπραγματεύσεις του Λευκού Οίκου με τη ρεπουμπλικανική αντιπολίτευση για το όριο δανεισμού του ομοσπονδιακού κράτους συνεχίζονται χωρίς να έχει βρεθεί συμφωνία.

Η λύση είσαι Εσύ

Ο πόλεμος θα κρατήσει «δεκαετίες», εκτιμά ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ


Στην εκτίμηση πως ο πόλεμος στην Ουκρανία ενδέχεται να διαρκέσει δεκαετίες, με περιόδους μαχών που θα διακόπτονται από εκεχειρίες, προχώρησε χθες πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Μπλεγμένος ο ελληνικός λαός στη φωτιά του πολέμου


Η φωτιά του πολέμου καίει εδώ και 15 μήνες στην Ευρώπη
, με τα δύο ιμπεριαλιστικά στρατόπεδα, ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και Ρωσία, να συγκρούονται ανελέητα στην Ουκρανία, ενώ ο κίνδυνος επέκτασης της σύγκρουσης, ακόμη και ενός πυρηνικού ολέθρου, μεγαλώνει. Τα μεγάλα θύματα είναι ο ουκρανικός και ο ρωσικός λαός, όμως όλα τα καπιταλιστικά κράτη - οι ΗΠΑ, τα ευρωπαϊκά και ασιατικά κράτη - δεν κρύβουν ότι προετοιμάζονται και εξοπλίζονται για κάτι «μεγαλύτερο». Θύματα είναι και οι λαοί της Ευρώπης και των ΗΠΑ.

Βήμα κήρυξης της νέας αντεργατικής επίθεσης εργοδοτών - Ευρωπαϊκής Ένωσης - κυβερνήσεων


 Την Παρασκευή 26 Μάη, ολοκληρώνεται στο Βερολίνο το Συνέδριο της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΣΕΣ). Ένα συνέδριο που μένει στην ιστορία για το νέο πάτο που φτάνουν τα ακριβοπληρωμένα στελέχη της ΣΕΣ, μετατρέποντας το δήθεν "συνδικαλιστικό" συνέδριο σε βήμα Κήρυξης της νέας αντεργατικής επίθεσης εργοδοτών - Ευρωπαϊκής Ένωσης - κυβερνήσεων.

«Pass», ίσα για ένα σφράγισμα


Αλλο ένα pass κοροϊδίας είναι και το πρόγραμμα Dentist Pass μέσω vouchers.gov.gr, για το οποίο ξεκίνησε χτες η υποβολή αιτήσεων.

Το εν λόγω pass επιχειρείται να παρουσιαστεί από την κυβέρνηση της ΝΔ ως «πρόγραμμα προληπτικής οδοντιατρικής, το οποίο αφορά σε πάνω από 660.000 παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών...».

Αν δεν είσαι εφοπλιστής, νιώσε και φέρσου αριστερός!


Αν δεν είσαι εφοπλιστής, νιώσε και φέρσου αριστερός!

Μια φωτογραφία του 2019. Καθισμένος το αφεντικό, ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ). Δεξιά στη φωτογραφία ένας παρατρεχάμενος του εφοπλιστή, που κοιτάζει με… φυσιοδιφικό ενδιαφέρον τη δουλική φιγούρα του ανθρώπου που στέκεται αριστερά.

Πλατιά η εκτίμηση, αυξημένο το κύρος!


Το αυξημένο κύρος που έχει κατακτήσει το ΚΚΕ μέσα στους εργαζόμενους και τη νεολαία αποτυπώνεται στο ποσοστό και στην άνοδο που κατάφερε να αποσπάσει στις εκλογές της 21ης Μάη.

Και με την πραγματική απήχηση του Κόμματος να είναι ευρύτερη από το εκλογικό του ποσοστό, αναδεικνύονται νέες δυνατότητες ενόψει των εκλογών της 25ης Ιούνη.

Η φορολεηλασία του λαού και ο αυξημένος ΦΠΑ εκτοξεύουν τα ματωμένα πλεονάσματα


Στα ύψη έχει φτάσει η φοροληστεία του λαού, απογειώνοντας τα ματωμένα πλεονάσματα. Μάλιστα, μεγάλο μέρος των φορολογικών εσόδων προέρχεται από τον ΦΠΑ που είναι αυξημένος λόγω της ακρίβειας, επιβεβαιώνοντας ότι τα pass της κοροϊδίας είναι ένα μικρό μόνο μέρος από το άγριο χαράτσωμα του λαού. 

Στρώνεται «τραπέζι» ΝΑΤΟικών «διευθετήσεων» μετά τις εκλογές


ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

«Στρωμένο» είναι το τραπέζι των ΝΑΤΟικής κοπής «διευθετήσεων», αμέσως μετά τις εκλογές σε Ελλάδα και Τουρκία, και με βάση τον ευρωατλαντικό σχεδιασμό που στηρίζουν αναφανδόν ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ.

Ενδεικτικά είναι και τα όσα ανέφερε προχτές ο Τούρκος υπουργός Αμυνας, Χουλούσι Ακάρ, μιλώντας εκ νέου για «διαμοιρασμό» του πλούτου του Αιγαίου. Σημείωσε ότι με την ελληνική πλευρά «μιλήσαμε και είπαμε μετά τις εκλογές να ξεκινήσουμε ξανά αυτές τις συνομιλίες, να συνεχίσουμε τις επαφές μας και να λύσουμε τα προβλήματά μας με πολιτισμένο τρόπο μέσω διαλόγου στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου». Επανέλαβε ότι «μετά τις εκλογές, θα συζητήσουμε με τον Πρόεδρό μας και με τα αρμόδια υπουργεία μας και τα αρμόδια θεσμικά όργανα, ώστε αυτή η διαδικασία να επιταχυνθεί λίγο περισσότερο και θα προσπαθήσουμε να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα από εδώ».

Το ΚΚΕ έχει προτεραιότητα τον πολιτισμό


 Την συναυλία παρακολούθησε ο  ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος συνεχάρη θερμά τον μαέστρο και τους μουσικούς, ενώ τον υποδέχτηκε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Ολύμπια, Ολιβιέ Ντεκοτ.

Νέα ενδιαφέροντα συγκριτικά στοιχεία

EXIT POLLS

Η εκλογική άνοδος του ΚΚΕ καταγράφεται σε όλους τους χώρους και τις κοινωνικές ομάδες που μετρούνται στα exit polls, με τη σχετικότητα βέβαια που έχουν αυτές οι μετρήσεις. Συγκεκριμένα, συγκρίνοντας τα ευρήματα των exit polls του 2019 με αυτά των εκλογών της 21ης Μάη, το ΚΚΕ καταγράφει μεγάλη άνοδο στους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, με ποσοστό 10,1%, από 6% στις αντίστοιχες έρευνες του 2019. 

Μια μέρα σαν τη σημερινή

26/05/1799


Γεννιέται ο Αλέξανδρος Πούσκιν, Ρώσος συγγραφέας και ποιητής. Στη χώρα του τον αποκαλούν «Ήλιο της ρωσικής ποίησης». Από μικρό παιδί είχε κλίση προς τη λογοτεχνία. Αγαπούσε πάρα πολύ την Ελλάδα. Από τα πολύ νεανικά του χρόνια διάβαζε την ποίηση των αρχαίων Ελλήνων. 

Αλέξανδρος Πούσκιν

 «Εξεγέρσου, ω Ελλάδα, εξεγέρσου»