Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022

Παράθυρα στην Ιστορία, στην Τέχνη, στην αλήθεια!


ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

 Κυκλοφόρησε ήδη το νέο ημερολόγιο του ΚΚΕ για το 2023, αφιερωμένο στον κομμουνιστή χαράκτη - ζωγράφο Γιώργο Βαρλάμο. Διακινείται σε δεκάδες χιλιάδες αντίτυπα από τις Κομματικές Οργανώσεις και εντάσσεται στη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης Νοέμβρη - Δεκέμβρη.

Η «Κιβωτός», μια σπασμένη πόρτα και ο Ντίκενς


 Η εφιαλτική επικαιρότητα των τελευταίων ημερών θυμίζει κεφάλαια μυθιστορημάτων του Ντίκενς. Του συγγραφέα που ο Μαρξ εγκωμίαζε, λέγοντας πως «οι εύγλωττες σελίδες του έχουν προσφέρει πολύ περισσότερες αλήθειες από όλους μαζί τους επαγγελματίες πολιτικούς».

Απεργίες, συγκεντρώσεις και στάσεις εργασίας από Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, σωματεία και φορείς


Αλλεπάλληλες απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στο νομοσχέδιο - οδοστρωτήρα για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη ξεκινούν από την Δευτέρα οι νοσοκομειακοί γιατροί απαιτώντας την απόσυρσή του, και βγαίνοντας στους δρόμους μαζί με εργατικά σωματεία και άλλους φορείς σε όλη τη χώρα.

Οι Ταγματασφαλίτες εκτελούν 19 αγωνιστές στο Γουδί


Από τους 19 που έδωσαν την ζωή τους εκείνη την μέρα, κάνουμε ιδιαίτερη μνεία στον Σπύρο Αραβαντινό, τον γιατρό Γιώργο Ανδριόπουλο , τον υπενωματάρχη Ιωάννη Γυφτάκη, ο οποίος αρνήθηκε να εκτελέσει εν ψυχρώ κρατουμένους και τον ήρωα του αλβανικού μετώπου Διονύσιο Γονατά που είχε χάσει και τα δυο του πόδια στις μάχες και που οδηγήθηκε στο εκτελεστικό απόσπασμα, αφού πρώτα οι Ταγματα- Αλήτες, του πήραν τα ξύλινα πόδια και τον έδεσαν σε πάσσαλο, για να τον εκτελέσουν.

Το ΚΚΕ κρατά ψηλά τη σημαία του Σοσιαλισμού - Φωτίζει την ελπίδα που βρίσκεται στην πάλη των λαών

 
Φίλες και φίλοι

Συντρόφισσες και σύντροφοι

Σήμερα εδώ στη Χαλκίδα, στην Εύβοια, γιορτάζουμε τα 104 χρόνια ηρωικής ζωής και δράσης του τιμημένου ΚΚΕ. Έχουμε βαθιά στο μυαλό και την καρδιά μας, όχι μόνο την ιστορία, το ηρωικό παρελθόν, αλλά κυρίως, την αυριανή Ελλάδα της εργατικής εξουσίας, τη νέα κοινωνία του σοσιαλισμού – κομμουνισμού.

Απεργία στην «Amazon» σε περισσότερες από 30 χώρες του κόσμου


Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν εργαζόμενοι στην «Amazon» σε όλο τον κόσμο, σε περισσότερες από 30 χώρες του, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, της Γερμανίας και της Γαλλίας, διεκδικώντας καλύτερους μισθούς.

Η «κανονικότητα» της φοροαφαίμαξης, της ακρίβειας, της ενεργειακής φτώχειας

 
ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2023 - ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στις συμπληγάδες της εξυπηρέτησης των αναγκών της καπιταλιστικής οικονομίας αλλά και της δημοσιονομικής ισορροπίας, με τον λογαριασμό να τον πληρώνει ο λαός μέσω των δυσβάσταχτων φόρων, που θα προσεγγίσουν τα 60 δισ. ευρώ, αλλά και της περιστολής των κοινωνικών δαπανών, αφού μέχρι το 2060 η χώρα πρέπει να καταγράφει πρωτογενή πλεονάσματα, βρίσκεται ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2023, που συζητείται στη Βουλή.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 27/11/1701

Γεννιέται ο Σουηδός αστρονόμος Άντερς Κέλσιους, δημιουργός της ομώνυμης κλίμακας μέτρησης της θερμοκρασίας.