Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020

Μια «διακοσμητική καρέκλα» για υπογραφές σε αντιλαϊκές πολιτικές


Για μια ακόμα φορά στην πολιτική ιστορία του τόπου η αλλαγή στην Προεδρία της Δημοκρατίας, παρά τις διακηρύξεις για σεβασμό στο ρόλο του προέδρου και άλλα τέτοια, αποτελεί αντικείμενο ενός εσωτερικού πολιτικού παιχνιδιού εντυπώσεων, αντεγκλήσεων και διαγωνισμό «πίστης» στους λεγόμενους θεσμούς. 

Φασιστοειδή χτύπησαν φωτορεπόρτερ της "Deutche Welle"

Ομάδα φασιστοειδών χτύπησε το μεσημέρι φωτορεπόρτερ της "Deutche Welle" που κάλυπτε συγκέντρωση που διοργάνωναν ακροδεξιές οργανώσεις κατά των προσφύγων και των μεταναστών στο Σύνταγμα.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν αστυνομικές πηγές στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο φωτορεπόρτερ δέχθηκε ξαφνικά επίθεση από άγνωστα άτομα, μόλις τον είδαν να τραβάει φωτογραφίες από τη συγκέντρωση, ενώ όταν έσπευσαν αστυνομικοί στο σημείο για να τον βοηθήσουν εκείνος τούς είπε ότι επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμά του και πως πρόκειται να καταθέσει μήνυση.

Μπλέξαμε


Το λέμε συχνά: Οι εξελίξεις στη διεθνή κατάσταση διαμορφώνονται μέσα από ένα κουβάρι συμφερόντων. 

Και πράγματι περί κουβαριού πρόκειται. Μπλεγμένου, περίπλοκου, δυσλειτουργικού. 

Μα πάνω από όλα επικίνδυνου. Πρόκειται για μία κατάσταση που εμπεριέχει συμφωνίες, χειραψίες, πισώπλατα μαχαιρώματα, νέες

Σύλλογος προστασίας γεννημένου καπιταλιστή


Ο σύλλογος προστασίας γεννημένου καπιταλιστή σας ενημερώνει υπεύθυνα: “Το ήξερες ότι…”;

Το πενάκι του Γ. Δερμεντζόγου κεντάει στη στήλη του στο TVXS.

Καμία εμπλοκή - καμιά συμμετοχή στις επικίνδυνες εξελίξεις για τους λαούς

   Στις επικίνδυνες για τους λαούς εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, με αφορμή και την κατάσταση που διαμορφώνεται στη Λιβύη, αναφέρθηκε ο Βαγγέλης Μαρούπας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, σε παρεμβάσεις του σε τηλεοπτική εκπομπή της «ΕΡΤ1» το πρωί της Κυριακής 19 Γενάρη.

   Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στη Λιβύη και την διπλωματική κινητικότητα της ελληνικής πλευράς, ο Β. Μαρούπας τόνισε ότι η κυβέρνηση θέλει να συμμετέχει στις διεργασίες για να εξασφαλίσει μερτικό για λογαριασμό της ελληνικής αστικής τάξης.

Πρόοδος σημαίνει σήμερα πάλη για την εργατική εξουσία


Ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στην Πάτρα

Φίλες και Φίλοι,
Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Υποδεχόμαστε τη νέα χρονιά με αισιοδοξία, με μαχητική διάθεση, με γνώση πως έχουμε πολύ δρόμο να βαδίσουμε, αλλά θα φτάσουμε στο τέλος νικητές, πατώντας καλά στα πόδια μας,

Ετοιμη να στείλει στρατιωτικές δυνάμεις στη Λιβύη η κυβέρνηση!

Δεν έχει πάτο η επικίνδυνη για το λαό εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και σχεδιασμούς

Την πρόθεση της κυβέρνησης να συμμετάσχει η Ελλάδα με προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων σε δύναμη επιβολής «ανακωχής» ή του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας στον στρατηγό Χ. Χάφταρ, με τον οποίο συναντήθηκε την Παρασκευή στην Αθήνα (όπως και ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης στη

Να δυναμώσει ο αγώνας για να απεγκλωβιστούμε από το ΝΑΤΟ και για το ξήλωμα των βάσεων

Τον Πύργο επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Μίλησε στα εγκαίνια της βιβλιοθήκης - αναγνωστηρίου που λειτουργεί στον ισόγειο χώρο των γραφείων της ΤΟ Ηλείας του Κόμματος.

Αναφέρθηκε στα ελληνοτουρκικά και στις επικίνδυνες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο λόγω των οξύτατων ανταγωνισμών ισχυρών κρατών.

Για αυτούς που ζούνε μόνοι στο Σουηδικό «μοντέλο»…


Κάθε έβδομος Σουηδός δεν έχει ούτε ένα κοντινό φίλο, λέει γνωστή ψυχολόγος σε πρόσφατη έρευνα της, στην Σουηδική τηλεόραση. Ένας στους 10 Σουηδούς πάνω από 75 χρονών έχει επαφή με γνωστούς 2 φορές τον μήνα το μέγιστο, βγάζει μια άλλη στατιστική. 300.000 άτομα σε όλη την Σουηδία χαρακτηρίζονται “μόνοι” και χωρίς επαφές.

Όταν στέλνουμε φαντάρους μας έξω απ’ τη χώρα, γυρίζουν φέρετρα


Το 1919 ο τότε υπηρέτης των Άγγλων-Γάλλων και μετέπειτα «εθνάρχης» Βενιζέλος έστειλε δυο μεραρχίες στην Ουκρανία εναντίον των Μπολσεβίκων.

«Παρακαλώ δηλώσατε στον πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών ότι ο ελληνικός στρατός είναι στη διάθεσή τους και δύναται να χρησιμοποιηθεί δια κοινό αγώνα πανταχού, όπου η αποστολή του κρίνεται αναγκαία» ήταν το δουλικό μήνυμα που έστειλε ο Βενιζέλος διά μέσου του Έλληνα πρεσβευτή στη Γαλλική κυβέρνηση.

Μέχρι την τελευταία στιγμή

Με το πανελλαδικό «κλείσιμο» των ΚΟ το βράδυ της Δευτέρας 20 Γενάρη ολοκληρώνεται η μεγάλη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης, που προκήρυξε η ΚΕ του ΚΚΕ. Για το τελευταίο «κλείσιμο» οι Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ οργανώνουν πανηγυρικό κλίμα, καλώντας μέλη και φίλους να συμβάλουν μέχρι την τελευταία στιγμή για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Σε πάγωμα μισθών παραπέμπουν οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου

Οι σημερινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, για αύξηση στον κατώτατο μισθό μόλις 50 ευρώ και μάλιστα σε βάθος τριετίας, αποτελούν πρόκληση, αφού στην ουσία παραπέμπουν σε πάγωμα μισθών, με δεδομένες και τις αυξήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης.

Επιβεβαιώνουν και στον πιο δύσπιστο ότι οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να είναι τα θύματα και στη φάση της ανάπτυξης, το προϊόν της οποίας θα το καρπωθούν οι λίγοι.

Συλλαμβάνεται ο Ναζί εγκληματίας Κλάους Μπάρμπι


Ο Ναζί εγκληματίας πολέμου και στέλεχος της Γκεστάπο Κλάους Μπάρμπι συλλαμβάνεται, 19/1/1983, στη Βολιβία.

Ο Μπάρμπι, όπως και πολλοί άλλοι Ναζί, πέρασε μετά τον πόλεμο στην υπηρεσία του αμερικανικού ιμπεριαλισμού (1947), αξιοποιούμενος αρχικά σε αντικομμουνιστικές επιχειρήσεις στην Ευρώπη. 

Κατόπιν εντάχθηκε στη Γερμανική υπηρεσία πληροφοριών –BND- (1965) και εν συνεχεία πέρασε στην υπηρεσία της Βολιβιανής κυβέρνησης (πάντοτε στο μέτωπο του «αντικομμουνιστικού αγώνα»).

Ο ΔΣΕ καταλαμβάνει το Καρπενήσι


Ξεκινά, 19/1/1949, η μεγάλη μάχη του Καρπενησίου, που έληξε στις 21/1 με νίκη Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.

Η κατάληψη του Καρπενησίου προκάλεσε αναβρασμό στην διοίκηση του κυβερνητικού στρατού και σοβαρές ανησυχίες στην αστική κυβέρνηση της Αθήνας, μιας και το Καρπενήσι ήταν η δεύτερη πρωτεύουσα νομού που καταλάμβανε ο ΔΣΕ (μετά τη Νάουσα).

Ασημάκης Γιαλαμάς.


Γεννήθηκε, 19/1/1909, ο θεατρικός συγγραφέας, σεναριογράφος και δημοσιογράφος, Ασημάκης Γιαλαμάς.

Αγωνιστής της Αντίστασης, της δημοσιογραφίας, της ποίησης, του θεάτρου, της ίδιας της ζωής

Ασημάκης Γιαλαμάς, αταλάντευτος αγωνιστής της ΕΑΜικής Αντίστασης – ο «κύριος Τίμιος»,