Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020

Συγκέντρωση του ΚΚΕ ενάντια στο νομοσχέδιο-έκτρωμα

Πικετοφορία ενάντια στο νομοσχέδιο-έκτρωμα για τον περιορισμό των διαδηλώσεων που κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη διοργανώνουν σήμερα, στις 8 μ.μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη.

Οι αγώνες δε μπαίνουν στο γύψο !

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ στο συλλαλητήριο 
9 Ιούλη, 8μμ στο Σύνταγμα (βίντεο)

Να αποσυρθεί τώρα!

 Οι απαγορεύσεις των διαδηλώσεων θα μείνουν στα χαρτιά τους!

Ο εργαζόμενος λαός θα κάνει το νομοσχέδιο, κουρελόχαρτο!

Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια...

Το αντιδραστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την περιστολή των διαδηλώσεων που κατατέθηκε στη Βουλή, θα βρει απέναντι τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα, που οργανώνουν ήδη την απάντησή τους.

Ο στόχος του είναι προφανής: Να βάλει επιπλέον εμπόδια στη λαϊκή διαμαρτυρία και διεκδίκηση, να βάλει στο γύψο τους αγώνες των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, όπως προσπάθησαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, για λογαριασμό των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Την εξαφάνισαν

Δεν πέρασαν παρά λίγες μόνο μέρες από όταν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αλληλοκατηγορούνταν με αφορμή την κρατική καμπάνια για τον κορονοϊό και το σποτ που έβγαλε ο ΣΥΡΙΖΑ, που δείχνει να μοιράζονται λεφτά στα ΜΜΕ για να «λιβανίζουν» την κυβέρνηση.

Αποκαλύπτοντας την υποκρισία τους, το ΚΚΕ κατέθεσε τροπολογία με την οποία πρότεινε να είναι δωρεάν και υποχρεωτική από όλα τα ΜΜΕ η μετάδοση κρατικών μηνυμάτων που αφορούν τη δημόσια υγεία, αλλά και να υπάρχουν

Η Σφαγή της Σεβάστειας


 Μια από τις πιο βάναυσες επιθέσεις
 εναντίον των Αλεβιτών

Στις 2 του Ιούλη 1993 Αλεβίτες, (κυρίως διανοούμενοι, μεταξύ των οποίων πολλοί καλλιτέχνες, συγγραφείς και μουσικοί) συγκεντρώθηκαν στο ξενοδοχείο Madımak στην Σεβάστεια (Sivas), όπου πραγματοποιούνταν ένα πολιτιστικό φεστιβάλ αφιερωμένο στον μεγάλο

Στόχος τους το λαϊκό κίνημα


Απ' όπου και να το πιάσεις το κατάπτυστο νομοσχέδιο περιορισμού των διαδηλώσεων, βρωμοκοπάει με άρθρα και διατάξεις που βάζουν στο στόχαστρο τον «εχθρό λαό». Δεν είναι τυχαίο ότι στο ίδιο νομοσχέδιο με το οποίο ποινικοποιείται η λαϊκή διαμαρτυρία και διεκδίκηση, περιλαμβάνεται και η δημιουργία, με το άρθρο 19, της «Διεύθυνσης Πρόληψης της Βίας» στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, που στόχο έχει - σύμφωνα με το κείμενο - την αντιμετώπιση της «ιδεολογίας της βίας» και «την πρόληψη των διαφόρων μορφών και εκφάνσεων της βίας», στις οποίες κατατάσσουν τη «ριζοσπαστικοποίηση», τον «βίαιο εξτρεμισμό», ακόμα και την «ενδοοικογενειακή και έμφυλη βία»!

Το δικαίωμα της απεργίας, των διαδηλώσεων είναι αδιαπραγμάτευτο!


Το δικαίωμα της απεργίας, των διαδηλώσεων είναι αδιαπραγμάτευτο!
Οι αγώνες δε θα μπουν στο γύψο!

Αυτό που δεν πέτυχαν κατά τη διάρκεια της καραντίνας, να κλείσουν το στόμα των υγειονομικών των εργαζόμενων στα super market, των εκπαιδευτικών, των ξενοδοχοϋπαλλήλων, όλων των εργαζομένων και συνολικά του λαού μας, επιδιώκουν να το κάνουν με έναν χουντικής έμπνευσης νόμο που προωθεί νέα μέτρα περιορισμού, καταστολής και διάλυσης του βασικού δημοκρατικού δικαιώματος, το οποίο ο λαός μας κατέκτησε με πολλού, διαχρονικούς κι αιματηρούς αγώνες. Η κυβέρνηση με τα καλοταϊσμένα ΜΜΕ ζεσταίνει στο σχέδιο απαγόρευσης των διαδηλώσεων και των συγκεντρώσεων.

Συγκεντρώσεις του ΚΚΕ ενάντια στο αντιδραστικό νομοσχέδιο

Συγκεντρώσεις ενάντια στο αντιδραστικό νομοσχέδιο
 περιορισμού των διαδηλώσεων

 Πικετοφορία ενάντια στο νομοσχέδιο-έκτρωμα για τον περιορισμό των διαδηλώσεων που κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη διοργανώνουν σήμερα, στις 8 μ.μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης, την ίδια μέρα θα πραγματοποιήσουν μαζικές περιοδείες σε γειτονιές της Δυτικής και Ανατολικής Θεσσαλονίκης για να

Oμιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα

Το ΚΚΕ στην πρώτη γραμμή για να μην πληρώσει ξανά ο λαός την κρίση τους

Μαζική, με παλμό και μαχητικότητα ήταν η συγκέντρωση το βράδυ της Τετάρτης στην πλατεία Εύοσμου με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, με την οποία έκλεισε η επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη.

Μέλη και φίλοι του Κόμματος, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, νέοι και γυναίκες, γέμισαν την πλατεία διατρανώνοντας τις δίκαιες διεκδικήσεις

Πεθαίνει ο Γκεόργκι Δημητρόφ

Πεθαίνει, 2/7/1949, ο Βούλγαρος κομμουνιστής ηγέτης Γκεόργκι Δημητρόφ, Γενικός Γραμματέας της Κομμουνιστικής Διεθνούς (1934-1943) και πρώτος Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Βουλγαρίας (1946-1949).

Ο Γκεόργκι Δημητρόφ γεννήθηκε στο Κοβάτσεβτσι, στη σημερινή Επαρχία του Πέρνικ, στις  18ιουλ. / 30  Ιουνίου 1882.

Ο Γκεόργκι Δημητρώφ  υπήρξε στέλεχος του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος.

Πατρίς Λουμούμπα

Στις 2 Ιούλη 1925, γεννήθηκε ο πρώην πρωθυπουργός του Κονγκό, Πατρίς Λουμούμπα.

Εργάστηκε ως ταχυδρομικός υπάλληλος και το 1957 συμμετείχε στην ίδρυση του Εθνικού Κινήματος του Κονγκό, μίας χαλαρής συμμαχίας των αγροτών από τις κεντρικές περιοχές, των ανέργων στις πόλεις και διαφόρων φυλών στο Νότο.