Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

Ανησυχητικά στοιχεία για τα ναρκωτικά

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία της έρευνας που πραγματοποίησε το ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ σε 13 Γυμνάσια του νομού Μαγνησίας. Σύμφωνα με την έρευνα: Το 3% των μαθητών των Γυμνασίων του νομού ανέφερε ότι κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών. Κύρια ουσία χρήσης και κύρια ουσία έναρξης αναφέρουν ότι είναι η κάνναβη. Η ηλικία έναρξης της χρήσης είναι τα 13 έτη. Ο αριθμός χρηστών κάνναβης τριπλασιάζεται από τα 14 στα 15 έτη. Καταγράφεται κατανάλωση και προμήθεια της ουσίας μέσα στους χώρους των περισσότερων Γυμνασίων του νομού.

Συλλαλητήριο στις 27 Φλεβάρη


Η μεγάλη επιτυχία της απεργίας στις 18 Φλεβάρη και οι μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα επιβεβαίωσαν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει την αποδοχή και τη νομιμοποίηση των εργαζομένων όπως και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, των συνταξιούχων, της νεολαίας για την ψήφιση του νέου αντιασφαλιστικού οδοστρωτήρα.

Χριστούγεννα 1944, Φλεβάρης 2020 στην Λέσβο


Χριστούγεννα 1944

Το χρονικό των γεγονότων του θρυλικού «Go Back»

Χριστούγεννα του 1944, σύσσωμος ο λεσβιακός λαός, κάτω από την καθοδήγηση του ΚΚΕ και με πρωτοβουλία του ΕΑΜ, κατέβηκε στα «Μπλόκια» της Μυτιλήνης για να αποτρέψει την απόβαση των «μαύρων» του Τόρνμπουλ

Τρολάρισμα στον Β.Κικίλια


Ο  Β. Κικίλιας έγραψε στο Twitter:
«Το πρώτο κρούσμα του νέου κορονοϊού στη χώρα μας επιβεβαιώθηκε. Ήταν κάτι που περιμέναμε. Είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι. Δεν υπάρχει κανένας λόγος πανικού».

Έδειραν άντρες των ΜΑΤ και τους πήραν τα ρούχα κάτοικοι στη Χίο


Η οργή που έχει προκαλέσει η απόβαση των ΜΑΤ σε Λέσβο και Χίο εντείνεται, με τους κατοίκους να αντεπιτίθενται στο όργιο καταστολής με κάθε τρόπο. Στον Καρφά Χίου, λίγο μετά τη συγκέντρωση κατοίκων στην πλατεία της πόλης, μερίδα παριστάμενων κατευθύνθηκε προς το ξενοδοχείο ERYTHA όπου φιλοξενούνται μονάδες των ΜΑΤ και κυριολεκτικά μπούκαραν στο ξενοδοχείο. Εκεί, βρήκαν ρούχα των ματατζήδων τα οποία και πέταξαν έξω.

Νέα επίθεση των ΜΑΤ στη Λέσβο


          Νέες κινητοποιήσεις ενάντια στα 

κέντρα-φυλακές της ΕΕ

Νέες μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις έγιναν σήμερα σε Λέσβο, Χίο, Σάμο ενάντια στα κέντρα φυλακές της ΕΕ και την άγρια καταστολή που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση της ΝΔ για να κατασκευάσει τα κέντρα, εφαρμόζοντας πιστά την πολιτική της ΕΕ και τη συμφωνία της ΕΕ  - Τουρκίας για τον εγκλωβισμό χιλιάδων ξεριζωμένων προσφύγων και μεταναστών, από τις χώρες τους εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών πολέμων.

Το νομοσχέδιο της ΝΔ αγιοποιεί το νόμο Κατρούγκαλου και παραγράφει τις απώλειες

Το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της ΝΔ αποτελεί νέο γύρο επίθεσης ενάντια συνολικά στους εργαζόμενους, όχι μόνο στους συνταξιούχους, τόνισε η Αλέκα Παρήγαγα, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Υπογράμμισε ότι το νομοσχέδιο αγιοποιεί το νόμο Κατρούγκαλου και διορθώνει τα σημεία που έκρινε αντισυνταγματικά το Συμβούλιο της Επικρατείας. Πρόσθεσε ότι παραγράφει τις απώλειες που είχαν οι συνταξιούχοι πριν και κατά την κρίση και τόνισε ότι πρέπει να επιστραφούν τα κλεμμένα αποθεματικά των

Σε αγωνιστικούς ρυθμούς και η Θεσσαλονίκη

Τη φωνή τους με τους εργάτες που έδωσαν ολημερίς τη μάχη στην Αθήνα, για συνέδριο εργατών, ένωσαν μαζικά οι εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των εργατικών σωματείων και συνταξιουχικών οργανώσεων και συμμετείχαν στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Στη διάρκεια της κινητοποίησης προβλήθηκαν βίντεο από τη μεγάλη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα. Ακολούθησε ομιλία από τον Κυριάκο Τσιαούση, πρόεδρο του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού (ΣΕΤΕΠΕ)

Από τις εξορίες: Γιώργος Φαρσακίδης


Ο Γιώργος Φαρσακίδης γεννήθηκε 21/11/1926 στην Οδησσό της Σοβιετικής Ενωσης.

ΑνταρτοΕΠΟΝίτης, δεκαοχτώ χρόνων, τραυματίστηκε δύο φορές σε μάχη με Γερμανούς και Βούλγαρους και έμεινε ανάπηρος στα δύο του χέρια. 

Κατά διαστήματα έχει κάνει σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και άλλους τόπους κράτησης - Μακρόνησος, Αϊ - Στράτης, Γυάρος, Λέρος - δεκαεξίμισι χρόνια.

Αυτοδίδακτος, στους τόπους της κράτησής του, ζωγραφίζει θέματα με περιεχόμενο από τη ζωή των συγκρατούμενων συναγωνιστών του κι αργότερα από τους αγώνες του ελληνικού λαού.

Μαύρη σελίδα για το συνδικαλιστικό κίνημα η πρωτοφανής αστυνομοκρατία

Εργατοπατέρες και δυνάμεις καταστολής έδωσαν τα «ρέστα» τους για να μην πλησιάσουν οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο - φρούριο!

Η αστυνομοκρατία μέσα και έξω από το ξενοδοχείο όπου διεξαγόταν το «συνέδριο» της ΓΣΕΕ δεν είχε προηγούμενο, καταγράφοντας μία από τις πιο μελανές σελίδες στην ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος, με ευθύνη της απαξιωμένης ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ.

Οχι σε νησιά - φυλακές


«Διά πυρός και σιδήρου» η κυβέρνηση επιχειρεί να διαιωνίσει την πολιτική του διπλού εγκλωβισμού, μετατρέποντας τα νησιά σε φυλακές προσφύγων για λογαριασμό της ΕΕ. Η πολιτική αυτή, που πάει χέρι χέρι με την ένταση της καταστολής, είναι συνέπεια της Συμφωνίας Τουρκίας - ΕΕ και του Κανονισμού του Δουβλίνου, που εφαρμόζει η κυβέρνηση και στηρίζουν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και άλλα κόμματα.

«Έφυγε» από τη ζωή ο Κώστας Βουτσάς


Ο μεγάλος και εξαιρετικά δημοφιλής κωμικός ηθοποιός Κώστας Βουτσάς, δεν είναι πια μαζί μας. 

Άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα σε ηλικία 88 ετών, στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Αττικόν όπου νοσηλευόταν το τελευταίο χρονικό διάστημα, με λοίμωξη του αναπνευστικού και πνευμονικό οίδημα.

Δραπετεύει από τις φυλακές της Τρίπολης ο Νίκος Πλουμπίδης


Δραπετεύει, 26/2/1942, από τις φυλακές της Τρίπολης ο Νίκος Πλουμπίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, που αναλαμβάνει την καθοδήγηση της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ.

Ο Νίκος Πλουμπίδης γεννήθηκε στα Λαγκάδια Αρκαδίας στις 31 Δεκέμβρη του 1902, μεγάλωσε στη φτώχεια και τις στερήσεις αφού καταγόταν από φτωχή αγροτική οικογένεια. Ηταν δάσκαλος. Νέος ανέπτυξε δράση στο εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα. Το 1926

Αντρέι Ζντάνοφ


Γεννιέται, 26/2/1896, ο επαναστάτης μπολσεβίκος Αντρέι Ζντάνοφ.

Ο Αντρέι Ζντάνοφ (1896 - 1948) ήταν στέλεχος του Κομμουνιστικού Κόμματος της Σοβιετικής Ενωσης και της σοβιετικής εξουσίας.

Μέλος του Κόμματος των Μπολσεβίκων από το 1915, πήρε μέρος στην Οκτωβριανή Επανάσταση. 

Το 1935 εκλέχτηκε αναπληρωματικό μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚ(μπ) και τακτικό από το 1939 ως το 1948.