Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 20 Αυγούστου 2023

«Οι "Αρκαδίες" του Μίκη Θεοδωράκη στην Αρκαδία»


«Οι "Αρκαδίες" του Μίκη Θεοδωράκη στην Αρκαδία» είναι ο τίτλος της συναυλίας που θα παρουσιάσει η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ, σε μια εκδήλωση προς τιμήν του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, με αφορμή τα δύο χρόνια από τον θάνατό του.

Η εκδήλωση της ΚΕ θα γίνει την Κυριακή 27 Αυγούστου στη Ζάτουνα Αρκαδίας, το χωριό όπου είχε εξοριστεί ο συνθέτης με την οικογένειά του κατά τη διάρκεια της δικτατορίας και εκεί όπου είχε συνθέσει τους κύκλους τραγουδιών με τίτλο «Αρκαδία», καθώς και άλλα έργα του.

Οξύνονται οι μονοπωλιακοί ανταγωνισμοί και εντός της ΕΕ

 
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ - ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ

Χαρακτηριστικές διαφοροποιήσεις για τα σχεδιαζόμενα μέτρα εναντίον της Κίνας

 Οι διεθνείς ανταγωνισμοί για τα τεράστια μονοπωλιακά κέρδη από τις «πράσινες» μπίζνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, διαπερνώντας μάλιστα όχι μόνο τα αντίπαλα «στρατόπεδα» - όπως συμβαίνει στην εντεινόμενη αντιπαράθεση μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας - αλλά και το εσωτερικό των «συμμάχων», με χαρακτηριστικό παράδειγμα την κόντρα ανάμεσα σε ΗΠΑ και ΕΕ για τα τεράστια αμερικανικά πακέτα κρατικών ενισχύσεων στα μονοπώλια που προχωρούν σε «πράσινες» βιομηχανικές επενδύσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι θεματοφύλακες της επιχειρηματικής δράσης στο ποδόσφαιρο εμφανίζονται σαν ... σωτήρες!


 FIFA - UEFA

Σκοτεινές διαδρομές, σήψη και διαφθορά, στο έδαφος ισχυρών συμφερόντων και ανταγωνισμών μέσα κι έξω από τα γήπεδα

Η επίσκεψη του προέδρου της UEFA Αλ. Τσέφεριν στη χώρα μας και η συνάντησή του με τον πρωθυπουργό και προέδρους ΠΑΕ παρουσιάστηκαν από την κυβέρνηση και τα ΜΜΕ ως κίνηση που έρχεται να δώσει λύση στο πρόβλημα της λεγόμενης οπαδικής βίας.

Μαζί με τον λαό της Αχαΐας, στους αγώνες για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων!


 ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΧΑΪΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Τετρασέλιδο φυλλάδιο για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές

 Με ένα σημαντικό «όπλο» στα χέρια τους, τα κομματικά μέλη, τα μέλη της ΚΝΕ, οι φίλοι και οπαδοί του Κόμματος, αλλά και κάθε άνθρωπος που συμπορεύεται μαζί του, δίνουν τη «μάχη» μπροστά στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές του Οκτώβρη στην Αχαΐα, έχοντας το τετρασέλιδο της Τομεακής Επιτροπής, που καλεί σε αποφασιστική ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και στους δήμους του νομού, καθώς και σε επανεκλογή της δημοτικής αρχής Πάτρας. Ακολουθεί αναλυτικά το φυλλάδιο.

Ωρολογιακή... βόμβα


 Ωρολογιακή...

Η πρόσφατη πυρκαγιά στο Νοσοκομείο της Νίκαιας φανερώνει τους κίνδυνους που παραμονεύουν στις γερασμένες υποδομές, απειλώντας υγειονομικούς και ασθενείς. Εκτός από τον κίνδυνο πυρκαγιάς, θυμίζουμε ότι τα νοσοκομεία, μαζί με την πλειοψηφία των σχολείων, είναι ανάμεσα στα 20.000 δημόσια κτίρια που δεν έχουν ελεγχθεί ποτέ για την αντισεισμική τους αντοχή. 

Τζέρι Λιούις

Ο Τζέρι Λιούις , γεννήθηκε είτε ως Τζέρομ Λέβιτς είτε ως Τζόζεφ Λέβιτς ανάλογα με την πηγή, 16 Μαρτίου 192, ήταν Αμερικανός κωμικός, ηθοποιός, τραγουδιστής, σκηνοθέτης, παραγωγός, σεναριογράφος και ανθρωπιστής, ιδιαίτερα γνωστός για το χονδροειδές χιούμορ του σε ταινίες της τηλεόρασης, του κινηματογράφου, του θεάτρου και του ραδιοφώνου.

Να σημάνει αγωνιστικός συναγερμός


Τ
ο νέο νομοσχέδιο για τα Εργασιακά κάνει πράξη ό,τι η κυβέρνηση υποσχέθηκε στους εργοδότες. Γι' αυτό πρέπει να σημάνει συναγερμό για όλους. Στοχεύουν να μη μείνει πέτρα πάνω στην πέτρα από ό,τι δικαιώματα έχουν απομείνει.

Το νέο αντεργατικό τερατούργημα χτυπάει την καρδιά του σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας, με τον οποίο θέλουν να ξεμπερδέψουν και τυπικά τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Θέλουν να εντείνουν ακόμη περισσότερο την εκμετάλλευση των εργατών, να μην υπάρχει κανένας περιορισμός, καμία δέσμευση, με τσακισμένους μισθούς και δικαιώματα.

Μικροί θνητοί, μεγάλοι αθάνατοι


 Οταν η εξουσία και δη η αστική εκλεγμένη μιλάει μόνο με τους μεγάλους, τότε οι... μικροί βρυχώνται και δεν τους ακούει. Νομοτελειακό; Ισως όχι. Είναι όμως εμπειρικά διαπιστωμένο, και σε επίπεδο πολιτικής ανάλυσης ευεξήγητο, να το αισθάνεσαι ως επικείμενη θύελλα, κοινωνική αναταραχή ή και αγανάκτηση κι εξέγερση, λέξεις που μπήκαν επιπόλαια στη ζωή μας από την περασμένη δεκαετία και φορτώθηκαν απολίτικα τη βαθιά οικονομική κρίση που τσάκισε τις μάζες των... μικρών.

Επικίνδυνοι σχεδιασμοί για μακροπρόθεσμη στρατιωτική κλιμάκωση


 Η ένταση στη Μαύρη Θάλασσα αυξάνει τον κίνδυνο άμεσης σύγκρουσης ΝΑΤΟ - Ρωσίας

 Με τις αιματηρές μάχες στην ανατολική και νότια Ουκρανία και τους εκατέρωθεν βομβαρδισμούς να συνεχίζονται με ιδιαίτερη ένταση, χωρίς κανένα από τα δύο στρατόπεδα να ενισχύει σημαντικά τη θέση του, ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ προετοιμάζονται για την παραπέρα κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης με τη Ρωσία και το 2024, στην Ουκρανία και ευρύτερα στην Ανατολική Ευρώπη.

Εκρηξιγενές

 
«Ενα φλεγόμενο βυτιοφόρο με 7,2 τόνους υγροποιημένο αέριο είναι ό,τι πιο εκρηξιγενές υπάρχει», είπε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής για το συμβάν της περασμένης Πέμπτης, όπου χιλιάδες άνθρωποι παρέμειναν εγκλωβισμένοι επί ώρες στην Αθηνών - Κορίνθου, χωρίς έξοδο διαφυγής και καμία υποστήριξη, με το «σχέδιο» του κρατικού μηχανισμού να είναι ξανά το «πάμε κι όπου βγει». 

Ο τουρκικός σχεδιασμός στην Κύπρο αναπτύσσεται στα πλαίσια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ


Ο τουρκικός σχεδιασμός στην Κύπρο αναπτύσσεται στα πλαίσια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ τόνισε ο Νίκος Αμπατιέλος βουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» σχολιάζοντας την επίθεση τουρκοκυπρίων κατά κυανόκρανων του ΟΗΕ στην Πύλα.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 20/08/1561

Γεννιέται ο Ιταλός συνθέτης Γιάκοπο Πέρι, θεωρούμενος και πατέρας της όπερας.

20/08/1741

Ο Δανός εξερευνητής Βίτους Μπέρινγκ γίνεται ο πρώτος Ευρωπαίος που προσεγγίζει την Αλάσκα, δίνοντας το όνομά του στον Βερίγγειο Πορθμό (μεταξύ Αλάσκας και Σιβηρίας).