Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

Το νομοσχέδιο της ΝΔ κάνει τετελεσμένα όσα προβλέπει ο νόμος Κατρούγκαλου

Να κάνει τετελεσμένα τα όσα προβλέπει ο νόμος Κατρούγκαλου για το Ασφαλιστικό επιδιώκει η κυβέρνηση της ΝΔ με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης μιλώντας στο ραδιόφωνο «Κανάλι Ένα».

Σημείωσε πως στον κρατικό προϋπολογισμό για το 2020 είναι μειωμένη κατά 221 εκατ. ευρώ η δαπάνη για τις συντάξεις και πως από τα 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχων περίπου 500.000 θα έχουν κάποιες μικρές και ρευστές αυξήσεις. Ανέφερε ότι οι επικουρικές συντάξεις οδηγούνται στον χρηματιστηριακό τζόγο και οι ασφαλισμένοι εξωθούνται στην ιδιωτική ασφάλιση.

Στο «γύψο» και οι διαδηλώσεις από την κυβέρνηση Μητσοτάκη


Από απαγόρευση και διάλυση διαδηλώσεων μέχρι και ιδιώνυμα αδικήματα στη διάρκεια της τέλεσης τους προβλέπει νομοσχέδιο της κυβέρνησης που αναμένεται το επόμενο διάστημα να κατατεθεί στη Βουλή, από το υπουργείο «προστασίας του Πολίτη».

Στο στόχαστρο της κυβέρνησης Μητσοτάκη μπαίνουν πλέον και οι «λαϊκές συναθροίσεις».

Amber alert ΓΣΕΕ – ΣΥΡΙΖΑ


Mήπως τους είδατε; Μπορείτε να βοηθήσετε; 

Σήμερα ήταν η μέρα πανεργατικής απεργίας και θεωρητικά θα περίμενε κανείς να τους δει σήμερα στο δρόμο. Η ΓΣΕΕ είναι η συνομοσπονδία των εργατών, στα χαρτιά δηλαδή η ηγεσία της εργατικής τάξης της χώρας μας. Κι ο ΣΥΡΙΖΑ η μείζων αντιπολίτευση, με “αριστερές περγαμηνές”, κι αν πιστέψουμε την κυβέρνηση, υποκινούσε τις σημερινές κινητοποιήσεις. Ναι, αλλά μήπως τους είδατε;

Όταν οι πρόσφυγες της Μικράς Ασίας και του Πόντου ήταν «τουρκόσποροι» και «όψιμοι Έλληνες»


Πέρασε σχεδόν ένας αιώνας. Τότε ήταν οι πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία και τον Πόντο. Θύματα της ιμπεριαλιστικής «Μεγάλης Ιδέας» και του κεμαλικού εθνικισμού διέσχιζαν το Αιγαίο για να σωθούν.

Όσοι κατάφερναν να πατήσουν σε ελληνικό έδαφος, στο έδαφος της «μητέρας πατρίδας», έρχονταν αντιμέτωποι με το ρατσισμό των ελλαδιτών. «Τουρκόσπορους» τους ανέβαζαν,

Η ένταξη της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ


Έργα και ημέρες της δολοφονικής συμμαχίας

Σαν σήμερα, στις 18 Φεβρουαρίου του 1952, η ελληνική Βουλή επικύρωσε τη συμφωνία ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ. H ένταξη στο ΝΑΤΟ επικυρώθηκε επί κυβέρνησης Ν. Πλαστήρα. Αρνητικά ψήφισαν μόνο οι βουλευτές της ΕΔΑ και ο ανεξάρτητος βουλευτής Μιχ. Κύρκος.

Στέλνει πολιτικό προσωπικό σε Λιβύη και Ιράκ!


Και δηλώνει έτοιμη και για νέα στρατιωτική «συνεισφορά» στην Κεντρική Μεσόγειο «με οποιαδήποτε υποστήριξη χρειαστεί»

Οχι μόνο στρατιωτικό, αλλά και πολιτικό προσωπικό στέλνει η κυβέρνηση κυριολεκτικά στο στόμα του λύκου, σε Λιβύη και Ιράκ, όπου μαίνεται η φωτιά του πολέμου, σε άλλο ένα δείγμα της πρεμούρας της να μετάσχει ενεργά στην υλοποίηση των επικίνδυνων σχεδιασμών ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή, για τα συμφέροντα της αστικής τάξης.

Κάλεσμα για κινητοποίηση στις 25 Φλεβάρη!


Για τη σημερινή απεργία ενάντια στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα!

Χαιρετίζουμε τους δεκάδες χιλιάδες απεργούς σε όλη την Ελλάδα που ξεπέρασαν τις χθεσινές και σημερινές προβοκάτσιες της Κυβέρνησης, την εργοδοτική τρομοκρατία, την ανοιχτή στήριξη της κυβέρνησης από την ηγεσία της ΓΣΕΕ και την απεργοσπαστική της στάση, που θα μείνει γραμμένη στις πιο μελανές σελίδες του συνδικαλιστικού κινήματος και συμμετείχαν μαζικά στις συγκεντρώσεις σε αρκετές πόλεις της χώρας και ιδιαίτερα στην απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας.

Μαζική και μαχητική η απεργιακή συγκέντρωση



Μαχητικό μήνυμα αντεπίθεσης έδωσαν χιλιάδες απεργοί

Μαζική και μαχητική η απεργιακή συγκέντρωση, το πρωί, στο Αγ. Βενιζέλου.
Κεντρικός ομιλητής, ο Χάρης Κυριαζίδης, πρόεδρος του Συνδικάτου Τροφίμων - Ποτών Κ. Μακεδονίας.
Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο ενισχύει τον αντιλαϊκό χαρακτήρα του νόμου Κατρούγκαλου.

Γαύδος


Ονομάστηκε «Το νησί του θανάτου» ή «Το νησί του διαβόλου» για τις ιδιαίτερα σκληρές συνθήκες και την απόλυτη απομόνωση που βίωσαν εκεί οι εξόριστοι αγωνιστές.

Η Γαύδος αποτέλεσε τόπο εξορίας και εξόντωσης σε συνθήκες σκληρής ταξικής πάλης, γράφτηκε και εκεί μία από τις σελίδες της προσφοράς και θυσίας των χιλιάδων κομμουνιστών, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Απεργούμε για τη ζωή μας!

Όλοι στην απεργία στις 18 Φλεβάρη στις 10.30 π.μ. 
στο Άγαλμα Βενιζέλου 

Με 24ωρη απεργία απαντούν σήμερα Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Συνδικάτα σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα Κατρούγκαλου - Βρούτση που κατατέθηκε χτες στη Βουλή, στην κυβερνητική προπαγάνδα που το συνοδεύει και στον άθλιο απεργοσπαστικό ρόλο της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ.

Με την απεργία και τις συγκεντρώσεις βάζουν στο προσκήνιο τη διεκδίκηση δημόσιας, υποχρεωτικής, καθολικής Κοινωνικής Ασφάλισης, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και του λαού.

Στην Αθήνα, η συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 π.μ. στα Προπύλαια.

Νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο


Θωρακίζει το νόμο Κατρούγκαλου και ανοίγει δρόμο για τα επόμενα χτυπήματα

Κατατέθηκε χτες στη Βουλή από την κυβέρνηση, δικαιώνοντας την ονομασία του ως νόμου Κατρούγκαλου - Βρούτση

Χωρίς ουσιαστικές αλλαγές σε σχέση με το κείμενο που είχε δοθεί στη «διαβούλευση», κατατέθηκε χτες από την κυβέρνηση στη Βουλή το σχέδιο νόμου για το Ασφαλιστικό, δικαιώνοντας την ονομασία που έχει ήδη «κερδίσει» ως νόμος Κατρούγκαλου - Βρούτση.

Διδώ Σωτηρίου

Η Διδώ Σωτηρίου γεννήθηκε στις 18 Φλεβάρη 1909 στο Αϊδίνι της Μ. Ασίας. Αργότερα, με την οικογένειά της εγκαταστάθηκε στη Σμύρνη και μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή έζησε για λίγο στον Πειραιά και κατόπιν στην Αθήνα.

Μεταξύ των καθηγητών της στη Μέση Εκπαίδευση συγκαταλέγονταν ο μεγάλος πεζογράφος και σοσιαλιστής, Κώστας Παρορίτης και η μεταφράστρια και ποιήτρια, Σοφία Μαυροειδή - Παπαδάκη, καθηγητές που επέδρασαν στο να μυηθεί στις προοδευτικές και κομμουνιστικές ιδέες.

Το σαμποτάζ στα μεταλλεία της Κατερίνης

Το σαμποτάζ στα μεταλλεία της Κατερίνης,18/2/1943 . Τεράστια σημασία είχαν για την πολεμική μηχανή των ναζιστών, είχαν τα μεταλλεία χρωμίου της Πιερίας.

Τεράστια σημασία είχαν για την πολεμική μηχανή των ναζιστών, είχαν τα μεταλλεία χρωμίου της Πιερίας. Επόμενο ήταν να είναι και στόχος των αντάρτικων ομάδων του ΕΛΑΣ που κατάφεραν να τα πλήξουν, όπως και άλλα σε άλλα σημεία της χώρας.

Νίκος Καζαντζάκης


Γεννιέται, 18/2/1883, ο μεγάλος λογοτέχνης ΝίκοςΚαζαντζάκης.

Από πολύ νωρίς ήρθε σε επαφή με τις σοσιαλιστικές ιδέες. Το 1925 έως το 1929 ταξιδεύει στην ΕΣΣΔ, τη δεύτερη φορά με πρόσκληση της κυβέρνησης για τα δεκάχρονα της Επανάστασης. Εκεί θα γνωρίσει τον Μπαρμπίς, τον Ιστράτι και τον Γκόρκι. Με τον Ιστράτι θα ταξιδέψουν στη χώρα των Σοβιέτ.