Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

Βήμα ανάδειξης του έργου του κινηματογραφικού συνεργείου του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ και αφορούσε την παρουσίαση και ανάδειξη του έργου του κινηματογραφικού συνεργείου του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, καθώς μέσα από προσφορές στο Αρχείο της ΚΕ του ΚΚΕ από τις οικογένειες του Απόστολου Μουσούρη και του Φώτη Ματσάκα, μαχητών του ΔΣΕ και μελών του κινηματογραφικού

Γιώργος Κατσαρός ο ρεμπέτης

Ο  Γιώργος Κατσαρός, ρεμπέτης, έφυγε από τη ζωή στις 22 του Ιούνη 1997, σε ηλικία 109 ετών, μετά από πορεία 80 περίπου ετών στα μουσικά δρώμενα της ελληνικής παροικίας των ΗΠΑ.

Γεννήθηκε στην Αμοργό, στις 20 του Δεκέμβρη 1893.

Από μικρός αρχίζει να μαθαίνει μόνος του κιθάρα.
Στις αρχές του 20ού αιώνα φτάνει στην Αθήνα και σε νεαρή ηλικία ταξιδεύει στην Αμερική, όπου για να επιζήσει εργάζεται σε

Σε νέα ημερομηνία η μουσική διαμαρτυρία που αναβλήθηκε εξαιτίας των καιρικών συνθηκών

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΡΑΦΑ

«Τα χθεσινά τερτίπια του καιρού μας ανάγκασαν στην προσωρινή αναβολή της μουσικής μας διαμαρτυρίας. Βγαίνουμε όμως πιο δυνατοί. Καταφέραμε τις τελευταίες μέρες να γίνουν πρώτο θέμα συζήτησης τα δίκαια αιτήματά μας και αυτό είναι μια πρώτη νίκη», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το «Συντονιστικό Αγώνα για τα Άγραφα», υπογραμμίζοντας πως «βροντοφωνάζουμε όλοι μαζί πως δεν θα επιτρέψουμε ξανά να πληρώσουμε εμείς τα σπασμένα!».

Η δράση του Κόμματος την περίοδο της πανδημίας αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για τον λαό

Μαζική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Ιούνη στο Λαύριο από τις Κομματικές Οργανώσεις της Λαυρεωτικής.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος αναφέρθηκε στη δράση του Κόμματος την περίοδο της πανδημίας, σημειώνοντας πως αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη.

Τα «άπλυτα» όλων των κυβερνήσεων στη φόρα

Ο λαός, που καλείται να πληρώσει τα σπασμένα μιας ακόμα κρίσης και που παρακολουθεί αηδιασμένος την "παρέλαση" σκανδάλων, πρέπει να απαιτήσει να βγουν τα "άπλυτα" όλων των κυβερνήσεων, της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, στη φόρα.

Κι αυτό δεν μπορεί να γίνει με όρους "πολιτικού αντιπερισπασμού", όπως κάνουν όλα τα άλλα κόμματα, συγκαλύπτοντας τελικά τις

Ποιοι λείπουν από το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ;

Πολλή κουβέντα γίνεται το τελευταίο 24ωρο με αφορμή ένα σποτ του ΣΥΡΙΖΑ με το οποίο υποτίθεται πως καυτηριάζει τη χρηματοδότηση ΜΜΕ από την κυβέρνηση ΝΔ για την προβολή διαφημιστικών μηνυμάτων για την πανδημία.

Η απαράδεκτη διαδικασία που ακολούθησε η κυβέρνηση χρηματοδοτώντας αδρά από ανύπαρκτες ιστοσελίδες μέχρι διάφορες τηλεπερσόνες τελευταίας διαλογής έχει σαν

Η ιστορία του σκακιού α΄

 Στις «συμπληγάδες» αφορισμών και απαγορεύσεων

Η απαγόρευση του σκακιού από την Ορθόδοξη Εκκλησία και το «φρένο» που μπήκε στη διάδοσή του είναι η κύρια αιτία για τα φτωχά ευρήματα που έχουμε σχετικά με την ύπαρξή του στο Βυζάντιο.

Η δε αντιμετώπιση του σκακιού από την Καθολική Εκκλησία είναι ίδια με αυτήν της Ορθόδοξης. Με αλλεπάλληλα διατάγματα προσπάθησε να ανακόψει την εξάπλωσή του, χωρίς φυσικά να το καταφέρει.

Η αλήθεια στο ναρκοπέδιο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και των ενδοαστικών αντιπαραθέσεων

«ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ»

Η σχετική απήχηση που φαίνεται να βρίσκουν τελευταία οι διάφορες «θεωρίες συνωμοσίας», με αφορμή και την πανδημία, προβληματίζει έντονα όσους αρνούνται να συμβιβαστούν με το σκοταδισμό και τον ανορθολογισμό.

Στον αστικό Τύπο κυριαρχεί η προσέγγιση που τις αντιμετωπίζει σαν γραφικότητες, που βρίσκουν απήχηση μεταξύ κάποιων

Εμπνευσμένο από χουντικά διατάγματα το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις


 Θα πληρώνουμε τους προβοκάτορες;

Η συζήτηση για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, ειδικότερα στο κέντρο της Αθήνας, κάθε άλλο παρά καινούρια είναι, αντιθέτως το “μασάζ” της κοινής γνώμης γίνεται εδώ και χρόνια από κυβερνήσεις, ΜΜΕ και δημοτικές αρχές των Αθηνών, ιδίως από τις δυο πιο πρόσφατες, του Γ. Καμίνη και του Κ. Μπακογιάννη, ο τελευταίος μάλιστα διαφήμιζε τέτοια μέτρα ως προμετωπίδα του προεκλογικού του προγράμματος.

Εκδήλωση για το φωτογραφικό - κινηματογραφικό συνεργείο του ΔΣΕ

Σημερα 22 Ιούνη, στις 20.30, στο Επιμορφωτικό Κέντρο Βιβλιοθήκη - Αρχείο «Χαρίλαος Φλωράκης» (ΕΚΧΦ), θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ αφιερωμένη στο έργο του φωτογραφικού - κινηματογραφικού συνεργείου του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδος.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

Συγκλίσεις...

Δίνοντας το στίγμα της αντιπαράθεσης στο εσωτερικό της ΕΕ για το λεγόμενο «Ταμείο Ανάκαμψης» και τον «πολυετή προϋπολογισμό», η ηγέτες των «τεσσάρων τσιγκούνηδων» (Ολλανδία, Δανία, Αυστρία, Σουηδία), όπως τους ονομάζουν οι υπόλοιποι 23 ...ανοιχτοχέρηδες, σημείωναν σε κοινό τους άρθρο ότι «δεν υφίσταται η έννοια των νέων ή φρέσκων χρημάτων» και πως «τα χρήματα που θα δαπανηθούν τώρα θα πρέπει να κερδηθούν και να αποπληρωθούν από τους φορολογούμενους».

«Επιχείρηση Μπαρμπαρόσα»

Οι δυνάμεις του «Αξονα» αρχίζουν την επίθεσή τους, 22/6/1941, κατά της Σοβιετικής Ενωσης («Επιχείρηση Μπαρμπαρόσα»). Οι επιτιθέμενοι (συνολικά 7 χώρες: Γερμανία, Ρουμανία, Ιταλία, Ουγγαρία, Σλοβακία, Κροατία και Φινλανδία) παρατάσσουν 3,8 εκατομμύρια στρατιώτες στη μάχη, απέναντι σε μόλις 2,7 εκατομμύρια Σοβιετικούς. 

3ο Συνέδριο της Κομμουνιστικής Διεθνούς

Αρχίζει στη Μόσχα το 3ο Συνέδριο της Κομμουνιστικής Διεθνούς (22/6/-12/7/1921). Σε αυτό πήραν μέρος 605 αντιπρόσωποι από 52 χώρες. Μεταξύ άλλων, το Συνέδριο συζήτησε για την παγκόσμια οικονομική κρίση και τα νέα καθήκοντα της Διεθνούς, την τακτική, την οργανωτική οικοδόμηση των Κομμουνιστικών Κομμάτων, τις μεθόδους και το περιεχόμενο της δουλειάς τους, την εμπειρία από την ταξική πάλη σε Γερμανία και Ιταλία, κ.α.