Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021

Ορισμένα συμπεράσματα από την πορεία του ΠΑΣΟΚ από το 1974 ως σήμερα


Στην Ελλάδα ο πολιτικός σπόρος της γέννησης σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, δηλαδή του ΠΑΣΟΚ (ιδρύθηκε επίσημα στις 3 Σεπτέμβρη 1974), ρίχτηκε κατά την περίοδο της διαμάχης στις γραμμές των ηγετικών στελεχών της Ενωσης Κέντρου, κυρίως μέσα από τις διαφωνίες ανάμεσα στον Γ. Παπανδρέου (ΕΚ) και τον Α. Παπανδρέου (Α. Π.).

Η κυβέρνηση να απαγορεύσει τη διανομή με μηχανάκια, για όσες μέρες διαρκέσει η κακοκαιρία

 
Την παρέμβαση της κυβέρνησης ώστε να απαγορευτεί η διανομή με μηχανάκι για όσο διαρκέσει η κακοκαιρία, ώστε να μη χαθεί ούτε μια ζωή συναδέλφου, απαιτεί το Συνδικάτο Διανομέων - Ντελιβεράδων ν. Αχαΐας με αφορμή το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα. 

Χρόνια πολλά Ελένη!


Η Ελένη Γερασιμίδου γεννήθηκε στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης στις 11 Δεκέμβρη του 1949 από γονείς αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης με καταγωγή από τον Πόντο. Τα παιδικά της χρόνια ήταν αρκετά δύσκολα από οικονομική άποψη. Όμως έζησε σε ευτυχισμένο οικογενειακό περιβάλλον. Έχει δυο αδέρφια, την γνωστή και πολυτάλαντη Νατάσα Γερασιμίδου που έφυγε το 2002 και τον συνθέτη Γιώργο Γερασιμίδη.

Με 4,8% «έτρεχε» η ακρίβεια τον Νοέμβριο του 2021


Αύξηση 4,8% κατέγραψε ο πληθωρισμός σε ετήσια βάση τον Νοέμβριο, αποτυπώνοντας το κύμα ακρίβειας που πλήττει το λαϊκό εισόδημα ειδικά με τις ανατιμήσεις σε βασικά προϊόντα και υπηρεσίες και κυρίως στις τιμές της ενέργειας και των καυσίμων.

Πρόβες συγκρούσεων


Περίπου 4.600 στρατιώτες από κράτη - μέλη του ΝΑΤΟ και «συνεργάτες» τους συμμετέχουν αυτές τις μέρες στην άσκηση του αμερικανικού στρατού «Combined Resolve XVI», που ολοκληρώνεται στις 20 Δεκέμβρη στη Γερμανία.

Επαναστατική εξέγερση στην Καντόνα

 

Πραγματοποιείται, 11/12/1927,εξέγερση των εργατών στην Καντώνα της Κίνας με επικεφαλής τους κομμουνιστές. Η «Κομμούνα της Καντώνας», έπειτα από 3 μέρες ηρωικής αντίστασης, καταλύθηκε υπό το βάρος της επίθεσης υπέρτερων αστικών δυνάμεων, οι οποίες υποστηρίζονταν από στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Ιαπωνίας. Χιλιάδες εργάτες εκτελέστηκαν την επαύριο της ήττας της εξέγερσης.

Αλληλοσυμπληρώνονται στην κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής


ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2022 - «ΝΕΟ» ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ

Την Τρίτη 14 Δεκέμβρη αρχίζει στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2022, διαδικασία που θα ολοκληρωθεί στις 18 Δεκέμβρη με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και την ονομαστική ψηφοφορία.

Κάτι περίεργες συμπτώσεις...


-Υπερπροβολή από τα αστικά ΜΜΕ, εν μέσω παλινωδιών και κραυγαλέων αδιεξόδων της κυβερνητικής πολιτικής, σε βαθμό «διαφήμισης» ώστε «σώνει και ντε» να τους μάθουν όλοι για τις ανορθολογικές, αντιδραστικές ιδέες τους και τις αποκρουστικές τους πράξεις...

Με δεμένα τα πλοία διεκδικούν ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς

 
Από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης οι ναυτεργάτες ξεκίνησαν την μάχη για την επιτυχία της απεργίας, παίρνοντας δύναμη από την έμπρακτη στήριξη που εκφράστηκε από εργαζόμενους και σωματεία της στεριάς που στάθηκαν μαζί τους στους καταπέλτες.

Στο πλευρό κάθε λαού που αγωνίζεται ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές


Αγαπητοί σύντροφοι,

Σας καλωσορίζουμε από την Αθήνα στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη των Κομμουνιστικών κι Εργατικών κομμάτων.

Είναι αλήθεια πως η πανδημία έχει βάλει ορισμένα όρια στις δια ζώσης επικοινωνίες των κομμάτων.

Ωστόσο, όρια στον αναγκαίο συντονισμό και στην πάλη των λαών, των κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων δεν μπορούν να μπουν.

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου»

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 11-12 Δεκέμβρη:

  • Όχι στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό! Οργάνωση - αγώνας για να μην πληρώσουν οι πολλοί τα κέρδη των λίγων. Συγκέντρωση των συνδικάτων την Πέμπτη 16 Δεκέμβρη, στις 6 μ.μ., στο Σύνταγμα, ενάντια στον κρατικό προϋπολογισμό και για μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής του λαού από την πανδημία! Στη Θεσσαλονίκη, στις 6.30 μ.μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


11/12/1890

Γεννιέται ο Αργεντινός τραγουδιστής του ταγκό Κάρλος Γκαρντέλ.

11/12/1911

Γεννιέται ο Αιγύπτιος συγγραφέας Ναγκίμπ Μαχφούζ (βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας, 1988).