Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022

Δυο διαφορετικοί κόσμοι !

 

ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης


Κατά τη διάρκεια της Οθωμανικής περιόδου εκεί κατοικούσαν οι Τούρκοι ενώ οι Έλληνες, Δυτικοευρωπαίοι και Εβραίοι κάτοικοι της πόλης ζούσαν γύρω από το λιμάνι. 

Η περιοχή πυκνοκατοικήθηκε τα τελευταία χρόνια του 19ου αιώνα και ιδιαίτερα μετά την άφιξη των Μικρασιατών προσφύγων της Μικρασιατικής Καταστροφής.

«Πρέπει να ξυπνήσει ο κόσμος και να ξεσηκωθεί, να αντιδράσει…»

Μια αδημοσίευτη αποκαλυπτική συνέντευξη του Στέλιου Καζαντζίδη

Είναι 1997 και σ' ένα στούντιο ηχογράφησης στα Κάτω Πατήσια, βλέπω για πρώτη φορά στη ζωή μου τον Στέλιο Καζαντζίδη, από κοντά. Συναντώ τον μύθο του ελληνικού τραγουδιού σε ένα υπόγειο! Διαπιστώνω πως πρόκειται για έναν πραγματικά γοητευτικό άντρα, που όμως είναι ξεκάθαρο, στις κουβέντες, στο στήσιμο, στο χιούμορ, ακόμη και στο ντύσιμό του, πως έρχεται από μια άλλη εποχή. Φοράει άσπρο πουκάμισο και παρατηρώντας τα μάτια του, μου φαίνεται πως αλλάζουν χρώματα. Μόνο εκείνο το παράξενο γκρίζο «δαχτυλίδι», γύρω από την κόρη, μένει ίδιο.

Τόπος συνάντησης της νεολαίας η «κόκκινη πολιτεία» στο «Καρατάσιου»


  • Με πλούσιο και αναβαθμισμένο περιεχόμενο και καλλιτεχνικό πρόγραμμα στις 15-16-17 Σεπτέμβρη
  • Το Σάββατο 17 Σεπτέμβρη θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας

Ένας ακόμα κρετινισμός του ΣΥΡΙΖΑ…


Αν βλέπαμε στο πρόγραμμα ενός φεστιβάλ να μιλάει ο Νίκος Μαραντζίδης, σεσημασμένος αντικομμουνιστής ιστοριογράφος, τρόφιμος του Άρη Πορτοσάλτε, που έγινε γνωστός για το μίσος του για το ΕΑΜ και παράλληλα να προβάλλεται η αντικομμουνιστική ταινία «Οι ζωές των άλλων», που «εξανθρωπίζει» τον ναζισμό, θα νομίζαμε σίγουρα ότι μάλλον ξεκίνησε να κάνει φεστιβάλ η ΔΑΠ…

Καιρός να περπατήσουμε τον δρόμο του σύγχρονου σχολείου για όλους


Ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά, δημιουργική, αγωνιστική σε όλο τον κόσμο της εκπαίδευσης.

Στους μαθητές που θέλουν να βρουν απαντήσεις στα μεγάλα γιατί της εποχής μας.

Ζήσης Σκάρος


Ζήσης Σκάρος
:Ασυμβίβαστος κομμουνιστής και κορυφαίος λογοτέχνης του λαϊκού κινήματος και του λαϊκού μας προοδευτικού πολιτισμού.

Ο Ζήσης Σκάρος (λογοτεχνικό ψευδώνυμο του Απόστολου Ζήση) γεννήθηκε στα Κανάλια της Καρδίτσας, στις 12 Σεπτέμβρη 1917;, υπήρξε σπουδαίος κομμουνιστής συγγραφέας και το πλουσιότατο έργο του συνειδητά στρατευμένο, συνειδητά ταξικό.

Σε ΝΑΤΟικό «επιστολόχαρτο» συνεχίζεται το ιμπεριαλιστικό παζάρι


ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ

Η ένταση των τουρκικών προκλήσεων «ανέβηκε» τη βδομάδα που πέρασε, με νέες δηλώσεις αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, αλλά και της ίδιας της ελληνικής κυριαρχίας σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και ευθείες απειλές για επέμβαση.

Υποκλοπές, παρακολουθήσεις και συγκάλυψη: Ο λαός θα δώσει τη λύση


Ο
σο περνούν οι μέρες, τόσο πιο έντονα διαφαίνεται η επιδίωξη της κυβέρνησης να συγκαλυφθούν οι ευθύνες όσων εμπλέκονται με τις υποκλοπές - παρακολουθήσεις των τηλεφώνων του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ν. Ανδρουλάκη, του τηλεφωνικού κέντρου στην έδρα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και των δημοσιογράφων.

Δυνάμωμα της πάλης ενάντια σε ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, ενίσχυση του ΚΚΕ


Οι δύο μονομάχοι ετοιμάζονται για την προεκλογική περίοδο, θέτοντας σειρά διλημμάτων προς τον λαό, με στόχο τον αποπροσανατολισμό του, βάζοντας τα πραγματικά μεγάλα προβλήματα κάτω από το χαλί. Πρόσφατα έντονη δυσοσμία και μπόχα αναδίδεται από το σκάνδαλο των υποκλοπών και ιδιαίτερα στην ΚΕ του ΚΚΕ.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 12/09/1917

Γεννήθηκε ο Ζήσης Σκάρος, ασυμβίβαστος κομμουνιστής και κορυφαίος λογοτέχνης του λαϊκού κινήματος και του λαϊκού μας προοδευτικού πολιτισμού.