Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023

Ο «Άρης» για 6η χρονιά στο Θέατρο «Olvio»

Η παράσταση που αγαπήθηκε και συγκίνησε κοινό και κριτικούς, ο «Άρης» της Σοφίας Αδαμίδου, με τον Τάσο Σωτηράκη στον ομώνυμο ρόλο, ανεβαίνει για 6η συνεχόμενη χρονιά στο Θέατρο «Olvio» (Ιερά Οδός 67 & Φαλαισίας 7, Βοτανικός) από την ερχόμενη Τετάρτη 4 Οκτώβρη.

Κακοκαιρία Elias: Ο Βόλος ξαναπλημμυρίζει 16.000 χρόνια μετά τον Daniel |

 
Κακοκαιρία Elias: Ο Βόλος ξαναπλημμυρίζει 16.000 χρόνια μετά τον Daniel 

Δεν παίζεις

Δεν ξέρουμε τι θα γράφει τελικά το δημοσίευμα των «New York Times» (ΝΥΤ) για τις σχέσεις της κινεζικής «Huawei» με τον πρώην υπουργό Ανάπτυξης και νυν Εργασίας, Αδ. Γεωργιάδη, αλλά η ...προληπτική αντίδρασή του είναι «όλα τα λεφτά». Σύμφωνα με διαρροές, η αμερικανική εφημερίδα τού χρεώνει «επαφές» με τον κινεζικό κολοσσό, παρά το γεγονός ότι υπήρχε «κατεύθυνση» από ΗΠΑ - ΝΑΤΟ για τον αποκλεισμό της «Huawei» από οποιοδήποτε μεγάλο έργο στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού ΗΠΑ - Κίνας.

Β. Τομπουλίδης: Η δημοτική αρχή φοβάται να εκτεθεί το αντιλαϊκό της έργο στους Θεσσαλονικείς


ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ DEBATE

«Η δημοτική αρχή φοβάται να εκτεθεί το αντιλαϊκό της έργο στους Θεσσαλονικείς», αναφέρει σε δήλωσή του ο Βασίλης Τομπουλίδης, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, σχετικά με την απαράδεκτη ακύρωση του αποψινού debate, και συνεχίζει: 

«Πού το είχε αυτό κρυμμένο ο Θεός τόσα χρόνια;…»


«Πού το είχε αυτό κρυμμένο ο Θεός τόσα χρόνια; Μιλάμε για εκατομμύρια τόνους νερού και λάσπη», έλεγε χτες σε απευθείας μετάδοση από τον Βόλο ο Αχ. Μπέος, ρίχνοντας στον …παλιόκαιρο το φταίξιμο για τη νέα καταστροφή που ζουν οι Βολιώτες.

Δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι...


Τα διαπιστευτήριά τους για ακόμη μία φορά, στους πολιτικούς τους προϊσταμένους και στους οικονομικούς-επιχειρηματικούς ομίλους τα συμφέροντα των οποίων με τα λεγόμενά τους κάθε φορά εκπροσωπούν, έστειλαν με μια μακροσκελέστατη ανακοίνωση - λίβελο κατά της δημοτικής Αρχής Πάτρας και του ΚΚΕ, οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αντί άλλης απάντησης, στην περίπτωσή τους ταιριάζει γάντι αυτό που ο λαός σοφά αναφέρει «δείξε μου το φίλο του να σου πω ποιος είσαι...».

Σπεράντζα Βρανά

Στις 29 Σεπτεμβρίου 2009 έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Σπεράντζα Βρανά. Το πραγματικό της όνομα ήταν Ελπίδα Χωματιανού και γεννήθηκε στο Μεσολόγγι, στις 6/2/1932 (κατά άλλους το 1926). Η παρουσία της πληθωρική, το βλέμμα της αφοπλιστικό, ο λόγος της ευθύς. Είχε αύρα και τσαγανό. Αθυρόστομη, μα και γενναία στα «θέλω» της.

Ξεκινώντας από τα μπουλούκια, εργάστηκε αργότερα στον κινηματογράφο και στο αθηναϊκό θέατρο, έγινε ακόμα και συγγραφέας.

Κατά ριπάς

Τριάντα τέσσερις νέοι νόμοι, 44 συμπληρωματικές διατάξεις και 94 «εμβληματικές πολιτικές» θα «τρέξουν» μέχρι το τέλος του 2023, ως προαπαιτούμενα για την εκταμίευση των επόμενων δόσεων από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι για τους επόμενους τρεις μήνες, η κυβέρνηση θα φορτώνει στον λαό τουλάχιστον δύο νέα αντιλαϊκά μέτρα κάθε μέρα, για να πιάσει τους στόχους και τα χρονοδιαγράμματα των επόμενων δόσεων! Μιλάμε για αντιλαϊκή κλιμάκωση «κατά ριπάς».

Θέλει τοπική διοίκηση με «ανθρώπους που να συμμερίζονται τις κυβερνητικές στοχεύσεις»


Αποκαλυπτικός ήταν στη χθεσινή του τοποθέτηση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ ο Κυρ. Μητσοτάκης σχετικά με το διακύβευμα των επερχόμενων τοπικοδιοικητικών εκλογών, ζητώντας ευθέως να εκλεγούν περιφερειάρχες και δήμαρχοι που θα υπηρετήσουν την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ. Οπως είπε ο ίδιος άλλωστε, οι εκλογές του Οκτώβρη «καθίστανται προτεραιότητα για την κυβέρνησή μας, γιατί συνδέονται με τα αναπτυξιακά σχέδια σε όλη τη χώρα», όπως χαράσσονται βέβαια με βάση τις ανάγκες του κεφαλαίου και το περιβόητο Ταμείο Ανάκαμψης. «Ναι, είναι κι αυτή μια πολιτική σύγκρουση», πρόσθεσε, «είναι η επόμενη μάχη, η μεγάλη μάχη μετά τις εθνικές εκλογές, η οποία πρέπει να κερδηθεί» για «να έχουμε ανθρώπους οι οποίοι μπορούν να συμμερίζονται τις κυβερνητικές στοχεύσεις», υπογράμμισε.

«Ζήτημα χρόνου» η ένταξη στο ΝΑΤΟ, λέει το Κίεβο


 Ενώ η Μόσχα προχωράει σε κινήσεις ενσωμάτωσης των ουκρανικών εδαφών και αυξάνει θεαματικά τις αμυντικές δαπάνες

 «Ζήτημα χρόνου» ισχυρίστηκε πως είναι η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ ο Ουκρανός Πρόεδρος, Β. Ζελένσκι, κατά τη χτεσινή συνάντησή του με τον γγ της ιμπεριαλιστικής λυκοσυμμαχίας, Γ. Στόλτενμπεργκ, ο οποίος επισκέφτηκε το Κίεβο.

Η πορεία ήταν προδιαγεγραμμένη


 Παρακολουθώντας τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι λίγοι αυτοί που καλοπροαίρετα αναρωτιούνται «τι έφερε τελικά τον Κασσελάκη». Που προβληματίζονται αν θα μπορούσε ο ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθήσει μια διαφορετική πορεία, να γίνει «κάτι άλλο» απ' αυτό που σηματοδοτεί η εκλογή του νέου αρχηγού, που προκαλεί αποστροφή σ' ένα μεγάλο μέρος των μέχρι πρότινος οπαδών και ψηφοφόρων του.

ΝΑΤΟικά σεμινάρια εμπλοκής στη Μαύρη Θάλασσα!


 ΚΕΝΑΠ - ΣΟΥΔΑ

Ενώ η κυβέρνηση έχει αναλάβει δεσμεύσεις στην κυβέρνηση Ζελένσκι για την «άμυνα της παρευξείνιας περιοχής»

 Υπηρεσίες ευρωατλαντικού χωροφύλακα, από την Ανατολική Μεσόγειο και την Αφρική μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα και την παρευξείνια περιοχή, φιλοδοξεί να παρέχει στον ευρωΝΑΤΟικό άξονα η ντόπια αστική τάξη, βυθίζοντας τον λαό ακόμα περισσότερο σε μια δίνη επικίνδυνων εξελίξεων.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 29/09/1547

Γεννιέται ο Ισπανός συγγραφέας Μιγκέλ ντε Θερβάντες, δημιουργός του «Δον Κιχώτη». 

Δον Κιχώτης

29/09/1571

Γεννιέται ο Ιταλός ζωγράφος του Μπαρόκ, Μικελάντζελο Μερίζι ντα Καραβάτζιο.