Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

Ελάτε να βαδίσουμε μαζί, για μια μεγάλη νίκη του λαού, με ισχυρό ΚΚΕ παντού!

Το μήνυμα για μια μεγάλη νίκη του λαού με την ενίσχυση του ΚΚΕ παντού, στις επικείμενες εκλογικές μάχες, ήχησε από τη μεγαλειώδη κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος απόψε από την πλατεία Συντάγματος.

Κόκκινες σημαίες και χιλιάδες κόσμου πλημμύρισαν από νωρίς το Σύνταγμα ενώ δυναμικό παλμό έδωσαν οι συγκροτημένες και οργανωμένες προσυγκεντρώσεις που κατέφθασαν στην πλατεία από διάφορα σημεία της Αθήνας με ιδιαίτερη παρουσία της νεολαίας.

Δεν συνομιλούμε με φασίστες και με κάθε είδους ομοϊδεάτες τους, που έχουν βιαιοπραγήσει σε βάρος γυναικών

Σχετικά με τις καταγγελίες του Θ. Τζήμερου δήθεν για αποκλεισμό του από τα ΜΜΕ, με αφορμή την τηλεοπτική συζήτηση στην ΕΡΤ1 μεταξύ των υποψηφίων περιφερειαρχών Αττικής, σε ό,τι μας αφορά έχουμε να πούμε το εξής: Το ΚΚΕ και οι υποψήφιοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης" δεν συνομιλούν με φασίστες και με κάθε είδους ομοϊδεάτες τους, που έχουν βιαιοπραγήσει σε βάρος γυναικών.

Στο έλεος των ... «ανώτερων δυνάμεων»

Δεν είναι απλά απόκοσμο, αλλά προκλητικό. Μιλάμε για το νέο σποτ της περιφερειάρχη Αττικής και εκ νέου υποψήφιας του ΣΥΡΙΖΑ Ρ. Δούρου, με το οποίο επιλέγει - υποτίθεται - να δώσει απαντήσεις για την καταστροφή στο Μάτι.

«Συνέδριο» Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων

Προεκλογικό σόου Γιούνκερ
Σοσιαλδημοκρατών - Εργοδοτών 

Η ΣΕΣ, η οποία είναι ένας μηχανισμός που χρηματοδοτείται κατά 75% από τους μηχανισμούς της ΕΕ για να παρεμβαίνει στο συνδικαλιστικό κίνημα της Ευρώπης και να προωθεί τις αντεργατικές πολιτικές της, διοργάνωσε μια μεγάλη προεκλογική φιέστα υπέρ της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας και της ΕΕ την οποία ονόμασε “Συνέδριο”.

Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένας αντικομμουνιστής Κούλογλου…

 “Μόνο ο θάνατος ήταν χειρότερος από τη ζωή στην ΕΣΣΔ”
Τώρα που εκδηλώνεται στο μέγιστο βαθμό ο αντικομμουνισμός του ΣΥΡΙΖΑ, είναι καλό να βοηθήσουμε όσους πέφτουν από τα σύννεφα, και να θυμίσουμε τις πολιτικές καταβολές κάποιων στελεχών του.

«Αλεξανδρούπολη λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ΝΑΤΟικών»

Μαχητική παρέμβαση στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, με αφορμή τον ελλιμενισμό του αμερικανικού οχηματαγωγού «GREEN RIDGE», στο πλαίσιο της μεταφοράς ΝΑΤΟικών οχημάτων και άλλου στρατιωτικού υλικού, πραγματοποίησαν χτες το πρωί μέλη του ΚΚΕ.

«Συνέταιροι» των εκβιασμών στο λαό και των «εγγυήσεων» στο κεφάλαιο

 Να μάθει ο λαός να ζει με τη φτώχεια του και να συνεχίσει να ματώνει για το κεφάλαιο, προσδοκώντας να είναι πλούσιο το «φαγοπότι» του, μπας και περισσέψει κανένα ψίχουλο για τις δικές του ανάγκες, συνέστησε ούτε λίγο ούτε πολύ ο πρωθυπουργός, κατά τη χτεσινή του συνέντευξη στον ΑΝΤ1.

Χαρίλαος Φλωράκης

Ηταν σαν σήμερα, 22 Μάη του 2005, όταν ο σύντροφος Χαρίλαος Φλωράκης, ο καπετάν Γιώτης, έφευγε για πάντα από κοντά μας...

Γεννημένος στις 20 Ιούλη 1914, γιος του Γιάννη Φλωράκη απ' τον Κλειτσό της Ευρυτανίας και της Στυλιανής Λιανού απ' το Παλιοζωγλόπι, το 4ο παιδί της οικογένειας, συνδέθηκε στα δεκαπέντε του με το κομμουνιστικό κίνημα, έγινε μέλος της ΟΚΝΕ το 1929 και παρέμεινε βράχος ακλόνητος έως το τέλος της ζωής του.

Γρηγόρης Λαμπράκης


«Μέρα Μαγιού» μίσεψε ο Γρηγόρης Λαμπράκης, αντιπρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) και βουλευτής συνεργαζόμενος με την ΕΔΑ. 

Ηταν 22 Μάη 1963, όταν χτυπήθηκε θανάσιμα, μετά από εκδήλωση της ΕΕΔΥΕ στη Θεσσαλονίκη, για να φύγει απ' τη ζωή στις 27 του μήνα.

56 χρόνια μετά, η αναφορά στη θυσία του Γρηγόρη Λαμπράκη, η θύμησή της, δεν έχει μόνο τιμητικό χαρακτήρα - πόσο μάλλον επετειακό. Κι' αυτό, γιατί απ' τα γεγονότα της δολοφονίας αναδεικνύονται μια σειρά χρήσιμα συμπεράσματα για τη λειτουργία και τη δράση των μηχανισμών καταστολής του αστικού κράτους, φανερών και αθέατων, επίσημων και «παρακρατικών».

Έλλη Αλεξίου


Γεννιέται, 22/5/1894, η κομμουνίστρια λογοτέχνης Έλλη Αλεξίου. Η Ε. Αλεξίου ήρθε από το Ηράκλειο της Κρήτης στην Αθήνα το 1911 για ανώτατες σπουδές. Θέλει να γίνει δασκάλα του απλού λαού. Παράλληλα, αρχίζει να την απασχολεί η λογοτεχνική γραφή.

Οι λαϊκοί αγώνες που δυναμώνουν, οι διώξεις όσων πρωτοστάτησαν στην μεταρρύθμιση, οδηγούν την Έλλη Αλεξίου όλο και πιο κοντά στις κομμουνιστικές ιδέες. Στα 1928 δίνει το βιογραφικό της και γίνεται μέλος του ΚΚΕ. Παράλληλα, το λογοτεχνικό της έργο προκαλεί αίσθηση και επαινείται.