Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019

Κάηκαν ζωντανοί στον ύπνο τους 43 εργάτες σε πυρκαγιά εργοστασίου στο Νέο Δελχί

Μια προδιαγεγραμμένη τραγωδία – εργοδοτικό έγκλημα σημειώθηκε στο Νέο Δελχί της Ινδίας, όπου φωτιά που ξέσπασε περίπου στις 4 τα ξημερώματα σε εργοστάσιο άφησε πίσω της τουλάχιστον 43 νεκρούς. Το εξαώροφο εργοστάσιο αυτό, πιθανότατα λειτουργούσε χωρίς άδεια, όπως και πολλά άλλα εργοστάσια και αποθήκες στην παλιά πόλη. Σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματικό της πυροσβεστικής, «Το πρόβλημα ήταν ο καπνός.

Συλλαλητήρια στις 18 Δεκέμβρη για τον προϋπολογισμό-«καρμανιόλα»

Η κυβέρνηση της ΝΔ με την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού-"καρμανιόλα" για το 2020 συμπληρώνει και ολοκληρώνει τη σφαγή των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.

Δεν θα επιτρέψουμε τη σφαγή των δικαιωμάτων μας

Ο προϋπολογισμός υλοποιεί τις "μεταμνημονιακές" δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης. Αποδέχεται την ενισχυμένη εποπτεία, τα ενισχυμένα πρωτογενή πλεονάσματα, που βγαίνουν από το

Λογική του εφησυχασμού έναντι της τουρκικής επιθετικότητας


ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Η λογική του εφησυχασμού έναντι της τουρκικής επιθετικότητας που τρέφεται από τους επικίνδυνους σχεδιασμούς ΗΠΑ και ΝΑΤΟ καταγράφηκε στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια. Το ΚΚΕ δεν συμμετέχει στο Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής.

Μαθητές χωρίς παλτό και με λιωμένα παπούτσια

 Δασκάλα τους, στην Αγγλία, 
ξέσπασε σε λυγμούς

Σκηνές που μοιάζουν βγαλμένες από τον “Όλιβερ Τουίστ” και τη βικτωριανή εποχή διαδραματίζονται σε δημόσια σχολεία της Αγγλίας. Η κορυφή του παγόβουνου φαίνεται να είναι περιστατικό στο Λίκολνσαϊρ, όπου δασκάλα δεν άντεξε και ξέσπασε σε κλάμα μέσα στην τάξη, όταν διαπίστωσε πως μαθητές της έρχονται στην τάξη χωρίς παλτό και κατάλληλα παπούτσια.

«Ο Αγγλικός φιλελληνισμός του 1821 και ο Τσωρτσιλικός ανθελληνισμός του περυσινού Δεκέμβρη»

Ένα χρόνο μετά την ματωμένη 3η Δεκέμβρη του 1944 ο ιστορικός Γιάννης Κορδάτος σε επιφυλλίδα του στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ (3/12/1945) με τίτλο «Ο Αγγλικός φιλελληνισμός του 1821 και ο Τσωρτσιλικός ανθελληνισμός του περυσινού Δεκέμβρη» δίνει τον ιστορικό παραλληλισμό των γεγονότων του 1821 με το 1944 όσων αφορά τον Αγγλικό λαό και την ηγεσία του. Αναφέρει χαρακτηριστικά:

Κριτήριο κομμουνισμού


Για τη φράση του Φλωράκη: "Κριτήριο για την αριστεροσύνη κάποιου η στάση του απέναντι στο Κομμουνιστικό Κόμμα!" και πως την καταλαβαίνω.

Όχι στην προτομή του Τσαούς-Αντών στη Δράμα




Για την τοποθέτηση της προτομής του Αντών Τσαούς

Κατά τη διάρκεια της κατοχής δημιουργήθηκαν, πέρα από τις αντιστασιακές οργανώσεις του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ, των οποίων βασικός αιμοδότης και καθοδηγητής υπήρξε το ΚΚΕ, αντάρτικες ομάδες από "εθνικόφρονες", όπως η ομάδα του Αντών Τσαούς, που έδρασε στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Οι ομάδες αυτές "μοίρασαν" τη δράση τους κάνοντας "αντίσταση" στον κατακτητή και κυρίως επικεντρώνοντας τις ενέργειές τους μαχόμενοι κατά του ΕΑΜ.

Η μετανάστευση σε εικόνες...

Από την έκδοση «Οπου γη Ελλάδα. Το έπος της μετανάστευσης σε εικόνες», του Φ. Λάδη
 
Χιλιάδες είναι οι πρόσφυγες και μετανάστες που παραμένουν εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα κάτω από άθλιες συνθήκες διαβίωσης. Δεκάδες είναι αυτοί που καθημερινά προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα.

Υιοθετείται το κείμενο της Συνθήκη του Μάαστριχτ


Στο Συμβούλιο Κορυφής, 10/12/1991, στο Μάαστριχτ της Ολλανδίας υιοθετείται το κείμενο για την ένωση της Ευρώπης. Είναι η περιβόητη Συνθήκη του Μάαστριχτ που δημιούργησε την ΕΕ στη θέση της ΕΟΚ.

Υιοθετείται, επίσης, το κείμενο για την Οικονομική και Νομισματική Ενωση (ΟΝΕ). Την ίδια μέρα, η Ελλάδα γίνεται μέλος της Δυτικοευρωπαϊκής Ενωσης (ΔΕΕ).

Ο ΕΛΑΣ καταλαμβάνει το 3ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο


Ο ΕΛΑΣ καταλαμβάνει, 10/12/1944, το 3ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο (Λεωφόρος Αλεξάνδρας) και το Νοσοκομείο Συγγρού, όπου είχαν ταμπουρωθεί 400 περίπου χωροφύλακες και άνδρες της Ορεινής Ταξιαρχίας.

Ο ΕΛΑΣ κατέλαβε ακόμη τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων στον Πειραιά, ενώ σε μια ορμητική και αιφνιδιαστική επίθεση, διέλυσε κυριολεκτικά τα βρετανικά φυλάκια στην πλατεία Καραμάνου.