Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

Στον Καύκασο τη γη ξαναμοιράζουν

 

“Υπάρχουν αδιαμφισβήτητα, τεκμηριωμένα αποδεικτικά στοιχεία για την παρουσία ξένων τρομοκρατών μαχητών και την τακτική ανάπτυξή τους από την Τουρκία (στο Ναγκόρνο Καραμπάχ).

Αυτό επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία των υπηρεσιών πληροφοριών των χωρών της Ομάδας του Μινσκ και τα ντοκουμέντα από τα πεδία των μαχών”

Ο λαός με τη δική του ενότητα μπορεί να γίνει πρωταγωνιστής της Ιστορίας

 


Τιμάμε την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής. Τιμάμε τους ηρωικούς αγωνιστές του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ που στις 30 Οκτώβρη του 1944 μπήκαν νικητές στην πόλη μας.

Την ηρωική γενιά της αθάνατης Εθνικής μας Αντίστασης, του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ, του ΔΣΕ, τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες, όλους όσοι δεν λύγισαν στους ΝΑΖΙ - ΦΑΣΙΣΤΕΣ και τα μαύρα κελιά της Ασφάλειας, των ντόπιων συνεργατών τους.

Να σταματήσει η πρόσκληση των χρυσαυγιτών


Θεωρούμε προκλητική την ενέργεια του Νίκου Χρυσομάλλη, επικεφαλής της "Ελληνικής Αυγής για την Κεντρική Μακεδονία" (παρακλάδι της Χρυσής Αυγής στην Περιφέρεια), να αποστείλει εξώδικο στο πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου της ΠΚΜ.

Να σταματήσει η κυβέρνηση να κρύβεται πίσω από τη «μάσκα» της ατομικής ευθύνης και να λάβει τα αναγκαία μέτρα προστασίας


Η κυβέρνηση θα πρέπει να σταματήσει επιτέλους να κρύβεται πίσω από τη "μάσκα" της ατομικής ευθύνης. Η ευθύνη για τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας και μέτρα προστασίας όπου είναι αναγκαίο, είναι όλη δική της. Και μόνο αυτή μπορεί να εμπεδώσει το αίσθημα ασφάλειας, αλλά και ευθύνης του λαού.

Στο «κόκκινο» Θεσσαλονίκη, Ροδόπη και Λάρισα


Την ένταξη των νομών Θεσσαλονίκης, Ροδόπης και Λάρισας στο «κόκκινο» δηλαδή στο επίπεδο 4 (αυξημένου κινδύνου) του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας ανακοίνωσε νωρίτερα ο πρωθυπουργός στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου καθώς τα κρούσματα αυξάνονται με αλματώδεις ρυθμούς, ως αποτέλεσμα της πολιτικής που δεν προβλέπει ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας. 

«Σοσιαλισμός, η απάντηση για τον 21ο αιώνα»


Συνεχίζεται ο νέος κύκλος διαδικτυακών παρουσιάσεων βιβλίων των εκδόσεων της «Σύγχρονης Εποχής». Σήμερα, Πέμπτη 29 Οκτώβρη από τις 6 μ.μ. στο κανάλι των εκδόσεων στο youtube, θα είναι διαθέσιμο το βίντεο παρουσίασης βιβλίων της «Σύγχρονης Εποχής» με θέμα «Σοσιαλισμός, η απάντηση για τον 21ο αιώνα», με τον Μάκη Παπαδόπουλο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Το βίντεο θα αναρτηθεί και στο portal 902.gr

Δωσίλογοι: ελεεινά υποκείμενα... παραδομένα στη χλεύη της Ιστορίας!


Ελεεινά υποκείμενα, κατακάθια του υποκόσμου, δίχως αρχές, χωρίς ανθρώπινη υπόσταση, ήταν μια χούφτα σκουλήκια-δωσίλογοι "έλληνες" προδότες που μπήκαν εθελοντικά στη δούλεψη των ιταλών και γερμανών φασιστών κατακτητών.

Εργο όλων των κυβερνήσεων η σημερινή επικίνδυνη κατάσταση


Μήνες μετά τις διάφορες κυβερνητικές εξαγγελίες, ο απαράδεκτος συνωστισμός παραμένει...

Καθημερινό φαινόμενο συνεχίζουν να αποτελούν οι απαράδεκτες εικόνες συνωστισμού στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αναδεικνύοντας τις τεράστιες ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης και των προκατόχων της για τη μετατροπή τους σε υγειονομικές βόμβες μέσα στην πανδημία, λόγω των τεράστιων ελλείψεων σε δρομολόγια, προσωπικό, οχήματα και εξοπλισμό.

Υγειονομική βόμβα με ευθύνη της κυβέρνησης


ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΒΙΑΛ ΣΤΗ ΧΙΟ

Να παρθούν άμεσα μέτρα, ζητά η ΤΕ Χίου του ΚΚΕ, με αφορμή τα πολλά κρούσματα στο νησί

Σε υγειονομική βόμβα έχει μετατραπεί με ευθύνη της κυβέρνησης το ΚΥΤ της ΒΙΑΛ στη Χίο, κάτι που επιβεβαιώθηκε χτες κατά την ενημέρωση για τον κορονοϊό, αφού αντί για μέτρα ακούστηκαν μόνο ευχολόγια για το τι πρέπει να γίνει. Επιπλέον, δόθηκε η εικόνα ότι οι πρόσφυγες πρόκειται να μεταφερθούν σε ασφαλές μέρος.

Αποσύρθηκαν τα ψηφοδέλτια για τις εκλογές ως αντίδραση στην ηλεκτρονική ψηφοφορία


Τα ψηφοδέλτια για τις εκλογές αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΚΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΠΕ, ΠΥΣΠΕ) αποσύρθηκαν, είτε τοπικά με ευθύνη των Συλλόγων Εκπαιδευτικών ΠΕ είτε κεντρικά με ευθύνη του ΔΣ της ΔΟΕ.

Το ίδιο έγινε και στην Α΄ Διεύθυνση Αθήνας, όπου, την Πέμπτη 23/10, μετά από κάλεσμα του Συλλόγου «Ρόζα Ιμβριώτη» και την απόφαση όλων των Συλλόγων ΠΕ Α΄ Αθήνας, αποσύρθηκαν όλα τα ψηφοδέλτια. Ανάλογη διαδικασία έγινε και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση από το ΔΣ της ΟΛΜΕ και τις τοπικές ΕΛΜΕ.

«Η κυβέρνηση υλοποιεί κατά γράμμα ό,τι της ζητήσει η εργοδοσία»


ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
 

 

«Όπως έχει αποφασιστεί και στην κατηγορία 4 στην "κόκκινη" κατηγορία, θα κρατήσουμε ανοιχτό το λιανεμπόριο, διότι δεν έχουμε δει μετάδοση από τα εμπορικά καταστήματα ή στα εμπορικά καταστήματα όσο τουλάχιστον αυτά τηρούν τα μέτρα.»

Πεθαίνει ο ηθοποιός Μίμης Φωτόπουλος.


Πεθαίνει, 29/10/1986, ο ηθοποιός Μίμης Φωτόπουλος.

Γεννήθηκε στη Ζάτουνα της Γορτυνίας στις 20 Απρίλη του 1913.

Τα παιδικά του χρόνια ήταν δύσκολα, καθώς έμεινε νωρίς ορφανός από πατέρα. Ξεκίνησε να σπουδάζει στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, αλλά την παράτησε στο δεύτερο έτος.

600 κρατούμενοι κομμουνιστές στέλνουν υπόμνημα, για να πάνε να πολεμήσουν


Οι 600 περίπου κρατούμενοι κομμουνιστές της Ακροναυπλίας στέλνουν, 29/10/1940 υπόμνημα στην κυβέρνηση με το οποίο καταδικάζουν τη φασιστική εισβολή και ζητούν να σταλούν στο μέτωπο για να πολεμήσουν.