Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023

«Φάρμακο» για τις ελλείψεις φαρμάκων που βρίσκουμε;


Τι σχέση έχει μία μελέτη της Goldman Sachs με τα άδεια ράφια των φαρμακειών; Τελικά φταίνε οι γονείς που στοκάρουν φάρμακα; Αν αυξηθεί η τιμή στα «φτηνά φάρμακα» δεν θα λυθεί το πρόβλημα; Όλοι το λένε αυτό άλλωστε...

Στο «κόκκινο» τα νοσοκομεία, εκρηκτική η κατάσταση στα παιδιατρικά


Κάλεσμα ξεσηκωμού από το ΠΑΜΕ, σωματεία και φορείς για την προστασία του λαού και των παιδιών του
 
Το αδιαχώρητο στις εφημερίες, ατέλειωτες ουρές αναμονής ασθενών για να εξεταστούν, δεκάδες ράντζα και ακόμα μεγαλύτερη ταλαιπωρία, συνθήκες εξάντλησης για το λιγοστό υγειονομικό προσωπικό που προκαλούν κύμα παραιτήσεων στην περιφέρεια: Αυτά είναι μερικά από όσα συνθέτουν την εικόνα της βαρβαρότητας στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.

Βασίλης Φωτόπουλος


Ο σπουδαίος ζωγράφος, σκηνογράφος — ενδυματολόγος, τιμημένος με Οσκαρ (1964, για τον «Ζορμπά» του Μ. Κακογιάννη), Βασίλης Φωτόπουλος, γεννήθηκε το  1934 στην Καλαμάτα

Καθηλωμένοι μισθοί και εκτίναξη της «ευελιξίας» από τη διαχρονική πολιτική των κυβερνήσεων


 Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τη διεκδίκηση να ξηλωθεί το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο

Δίνουν και παίρνουν τις τελευταίες μέρες οι διαρροές γύρω από την «αύξηση του κατώτατου μισθού», η οποία μάλιστα τοποθετείται χρονικά από την κυβέρνηση σχεδόν ταυτόχρονα με τις εκλογές και, όπως φαίνεται, στην καλύτερη περίπτωση θα κινηθεί γύρω στα επίπεδα από τα οποία κατακρημνίστηκε πριν από 11 χρόνια.

ΝΑΤΟική στρατιωτική στήριξη στο Κίεβο «χωρίς ταμπού» το 2023


 Συζητήσεις για βαριά άρματα μάχης και πυραύλους μεγάλου βεληνεκού

Με την έναρξη του νέου έτους, το ΝΑΤΟ και τα κράτη - μέλη του στέλνουν μήνυμα πως το 2023 θα ακολουθήσουν πορεία αποφασιστικής κλιμάκωσης της στρατιωτικής στήριξης της Ουκρανίας, στην ιμπεριαλιστική σύγκρουσή τους με τη Ρωσία.

Σήμερα η συναυλία για τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη Σταύρο Ξαρχάκο, στο ΣΕΦ


Τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη Σταύρο Ξαρχάκο τιμά η ΚΕ του ΚΚΕ, με συναυλία που διοργανώνει σήμερα Σάββατο 14 Γενάρη, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ), στις 7.30 μ.μ.

Στη μεγάλη συναυλία - αφιέρωμα θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Η μοναρχία ως θεσμός της αστικής εξουσίας κρίθηκε. Η αστική εξουσία;

 
Ο
θάνατος του έκπτωτου Κωνσταντίνου Γκλύξμπουργκ επαναφέρει ως θέμα συζήτησης και επανεκτίμησης τον μοναρχικό θεσμό και τον ρόλο του στην Ελλάδα. Προκύπτουν μια σειρά ερωτήματα: Ποιος ήταν ο χαρακτήρας του θεσμού; Ποια συμφέροντα εξέφρασε; Ποιες ήταν οι πράξεις του; Αυτονόητα, η κάθε τοποθέτηση επί του θέματος εντάσσεται σε μια συνολικότερη πολιτική - ταξική οπτική.

«Τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι;»


Την Πέμπτη 12 Γενάρη πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο εργοστάσιο, του Τζορτζ Τσούνη του Αμερικανού πρέσβη στην Ελλάδα. Η διοίκηση της Παπαστράτος επεφύλαξε ένθερμη υποδοχή και μάλιστα έκανε περιοδεία μαζί με τον πρέσβη στους χώρους του εργοστασίου.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 14/01/1742

Πεθαίνει ο Βρετανός μαθηματικός και αστρονόμος Εντμουντ Χάλεϊ, από τον οποίο πήρε το όνομά του ο γνωστός κομήτης.