Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020

Παλιές εκπομπές της Σεμίνας Διγενή ξανά στην ΕΡΤ

Όμορφες πολιτιστικές -και όχι μόνο- παρέες, εκπομπές της Σεμίνας Διγενή οι οποίες φιλοξένησαν πρόσωπα που έγραψαν ιστορία στο τραγούδι, στον κινηματογράφο, στην τηλεόραση, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ξανά οι τηλεθεατές από αύριο Τετάρτη και κάθε Τρίτη και Τετάρτη στις 22.00, από τη συχνότητα της ΕΡΤ2.

Αντιλαϊκό «ταμείο», με οδηγό τη στρατηγική του κεφαλαίου

Ενας χρόνος συμπληρώθηκε χτες από την «αλλαγή φρουράς» στο τιμόνι της αστικής διακυβέρνησης, με την ανάληψη του χρίσματος της αστικής τάξης από την κυβέρνηση της ΝΔ.

Το εκλογικό αποτέλεσμα εκείνων των ημερών από την πρώτη κιόλας στιγμή μεταφράστηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ ως «πράσινο φως» ώστε να ξεδιπλώσει ένα πογκρόμ αντιλαϊκών μέτρων και καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, με ένα αντιλαϊκό νομοσχέδιο να ψηφίζεται κάθε τρεις μέρες (!) και συνολικά πάνω από 85 νόμους, και άλλα 10 νομοσχέδια που περιμένουν σήμερα στη «σειρά» να ψηφιστούν τις επόμενες μέρες.

«Μολών λαβέ»

Το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις είναι κρίκος σε μια συνεχιζόμενη και κλιμακούμενη κρατική τρομοκρατία, τόνισε ο Θανάσης Παφίλης, (Βίντεο) κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, μιλώντας στη Βουλή, όπου συνεχίζεται η συζήτηση του νομοθετικού εκτρώματος.

Με αφορμή την προσπάθεια της κυβέρνησης να εμφανίσει το σχέδιο νόμου σαν «απαίτηση της

Επικαλούνται τα δικαιώματα της «πλειοψηφίας» για να υποτάξουν τους εργαζόμενους στη μειοψηφία

Τον κάλπικο χαρακτήρα που έχουν τα ιδεολογήματα και τα διάφορα συνθήματα, με τα οποία έχει συνοδευτεί από την κυβέρνηση και άλλα αστικά κόμματα το νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, ανέδειξε στη Βουλή όπου συνεχίζεται η συζήτηση του νομοθετικού εκτρώματος η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος.Βίντεο

Μεγαλώνει η διεθνής καταδίκη του νομοσχεδίου ενάντια στις διαδηλώσεις

Συνεχίζουν να φτάνουν στο ΠΑΜΕ μηνύματα αλληλεγγύης προς τους εργαζόμενους της Ελλάδας στον αγώνα τους ενάντια στο νομοσχέδιο που απαγορεύει τις διαδηλώσεις.

Η προσπάθεια της Ελληνικής Κυβέρνησης να βάλει στο γύψο το εργατικό κίνημα και να απαγορεύσει τις διαδηλώσεις καταδικάζεται από συνδικάτα από

Στο καλάθι των αχρήστων

Οι προσπάθειες που κάνει η κυβέρνηση να παρουσιάσει τάχα «βελτιώσεις» στο νομοσχέδιο - τερατούργημα για τις διαδηλώσεις απλά επιβεβαιώνουν ότι η θέση του είναι στα σκουπίδια. Τα όσα «διαρρέονται» από το αρμόδιο υπουργείο, σε καμιά περίπτωση δεν αλλάζουν την ουσία και δεν αμφισβητούν τον πυρήνα του νομοσχεδίου, που από το πρώτο μέχρι το τελευταίο άρθρο αποτελεί ράπισμα για τις λαϊκές ελευθερίες.

Απάντηση στον Σύλλογο Εργαζομένων για την αποποίηση της δωρεάς του «Στ. Νιάρχου»

Αγαπητοί συνάδελφοι, μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων και εκπρόσωποι 1.500 εργαζομένων στο ΠΓΝΙ. Διάβασα στα ΜΜΕ την καταγγελία σας για την επιστολή μου αποποίησης του χρηματικού μπόνους της δωρεάς του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, στην οποία μοιραζόμουν τους λόγους αποποίησης της συγκεκριμένης δωρεάς.

Σωματεία Θεσσαλονίκης: Οι απαγορεύσεις των διαδηλώσεων θα μείνουν στα χαρτιά

Μετά το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία, που ξεκίνησε με νόμο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση της ΝΔ δυναμώνει την καταστολή, φέρνοντας νομοσχέδιο ουσιαστικής απαγόρευσης των διαδηλώσεων και των συγκεντρώσεων.

Αυτό που δεν πέτυχαν καθ’ όλη τη διάρκεια της καραντίνας, ώστε να κλείσει το στόμα όλων των
εργαζομένων, επιδιώκουν να το κάνουν με έναν χουντικής έμπνευσης νόμο που προωθεί νέα μέτρα περιορισμού, καταστολής και διάλυσης ενός βασικού δημοκρατικού δικαιώματος, το οποίο ο λαός μας κατέκτησε με αιματηρούς αγώνες.

Μένουμε δυνατοί, οργανώνουμε την πάλη μας για να μην πληρώσουμε πάλι την κρίση τους

Πλήθος κόσμου, εκπρόσωποι δεκάδων φορέων της Πάτρας, σωματείων εργαζομένων και συνταξιούχων, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των ΚΟ του ΚΚΕ στην Πάτρα και συμμετείχαν  στην σύσκεψη στο Παμπελοποννησιακό στάδιο με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, σύσκεψη με την οποία ξεκίνησε τη διήμερη περιοδεία του στην Πάτρα και στη Ζάκυνθο.

Κωνσταντίνος Λογοθετόπουλος

Πεθαίνει, 8/7/1961, ο γιατρός Κωνσταντίνος Λογοθετόπουλος, κατοχικός Πρωθυπουργός την περίοδο Δεκέμβρης 1942 – Απρίλης 1943.

Γεννήθηκε 1/8/1878 στο Ναύπλιο και σπούδασε ιατρική στο Μόναχο, με ειδίκευση στη μαιευτική και γυναικολογία, εισάγοντας μάλιστα το σχετικό κλάδο στην Ελλάδα, όπου επέστρεψε το 1910 ανοίγοντας ιδιωτικό μαιευτήριο.

Ο ελληνικός στρατός νικά στο Εσκί Σεχίρ


Ο ελληνικός στρατός νικά, 8/7/1921, στο Εσκί Σεχίρ και προελαύνει κατά της Άγκυρας (Μικρασιατική Εκστρατεία). Σε έναν όμως χρόνο από τότε, οι ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις της ελληνικής άρχουσας τάξης θα συναντήσουν άδοξο τέλος, με τραγικές συνέπειες για τους ελληνικούς πληθυσμούς της Μικράς Ασίας.