Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 3 Ιουνίου 2023

Κυκλοφορεί ο «Οδηγητής» Ιούνη!


Στο εξώφυλλό του το σύνθημα «Πιο δυνατό ΚΚΕ. 100% λαϊκή, μαχητική αντιπολίτευση» καλεί τη νεολαία να ισχυροποιήσει ακόμα περισσότερο τη δύναμή της, το ΚΚΕ, με πολλές, νέες, κόκκινες ψήφους. Οι σελίδες του περιοδικού περιλαμβάνουν πλούσια αρθρογραφία για τις βουλευτικές εκλογές, τις θέσεις του ΚΚΕ και τη στάση των άλλων κομμάτων, καθώς και χρήσιμες οδηγίες για τις νέες κάλπες που θα στηθούν στις 25 Ιούνη.

Ο Κόκκινος Αιώνας της Καισαριανής!


Η Καισαριανή στις 25 του Μάη είχε γενέθλια. Εγινε 100 χρόνων! Μια μυθική πόλη, που λάμπει στον χρόνο και στη μνήμη! Μια σοφή έφηβη, με προσφυγική δημιουργικότητα, αντάρτικη αντοχή και γενναιότητα, με ορμή και πάθος ΕΠΟΝίτισσας. Από εκείνον τον άγριο Μάη του 1923, που καταφεύγουν στα χώματά της οι ξεριζωμένοι Μικρασιάτες, μέχρι σήμερα, που οι κάτοικοί της κοντεύουν τις 30.000, μεσολαβούν πολλές θυσίες, πολλοί αγώνες, πολλά όνειρα, πολλά βάσανα, πολλές σφαίρες και πολύ αίμα. Στις φτωχογειτονιές της συμβαίνουν τα πιο όμορφα θαύματα, αλλά και οι πιο φρικιαστικές μεταπολεμικές διώξεις αγωνιστών.

Δεν μας πέταξαν στο δρόμο τα κοράκια! Αυτή είναι η δύναμη του αγώνα και της αλληλεγγύης


Είμαι καθαρίστρια σε σχολείο του Περάματος και από την ώρα που άνοιξα τα μάτια μου με «πυροβολούσαν με ευθύνες».

Ευθύνη να είναι το σχολείο καθαρό, χωρίς υλικά πολλές φορές και μέτρα προστασίας, με χιλιάδες τετραγωνικά στην ευθύνη μου, χωρίς ανάσα…

Ήρεμα και χαλαρά...


«Σκιάζεται» ο Αδ. Γεωργιάδης από τη συζήτηση για την αύξηση των φόρων στο μέρισμα των μετόχων. «Εμείς μειώσαμε τον φόρο στο μέρισμα, ο ΣΥΡΙΖΑ τον είχε πάει 15%, τον πήγε 10%, εμείς τον πήγαμε 5%. Με το 5% έχουμε πάρει τριπλάσια χρήματα από όσα έπαιρνε το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί έχει νόημα κάποιος να κάνει διανομή κερδών όταν πληρώνει 5%, δεν έχει νόημα όταν πληρώνει 15%».

Με δυνατό ΚΚΕ και δυνατό λαϊκό κίνημα καμία κυβέρνηση δεν είναι «παντοδύναμη»

 
- Το ΚΚΕ βγήκε ενισχυμένο από μια κάλπη «καρμανιόλα», όπως αποδείχθηκε. Σας ικανοποιεί η εκλογική συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ και πώς την ερμηνεύετε;

- Το μόνο που μας ικανοποιεί είναι η σημαντική ενίσχυση του ΚΚΕ, με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που έχει, χωρίς να «πετάμε στα σύννεφα» ή να παραγνωρίζουμε τον -κατά τα άλλα- αρνητικό συσχετισμό δυνάμεων.

Ο Βαγγέλης Κτιστάκης δέθηκε με την ανάπτυξη του κομμουνιστικού κινήματος στα Χανιά


Η ζωή του Βαγγέλη Κτιστάκη και η ηρωική πορεία του προς το θάνατο ήταν δεμένη με την ανάπτυξη του κομμουνιστικού κινήματος στο Νομό Χανίων, με τους αγώνες τους οποίους έδινε το ΚΚΕ πανελλαδικά εκείνη την περίοδο για να στήσει γερές κομματικές οργανώσεις και παράλληλα να παλέψει ενάντια στο φασισμό, δημιουργώντας ισχυρό εθνικοαπελευθερωτικό μέτωπο. 

Είμαι κομμουνιστής Είμαι αγάπη απ’ τη κορφή ως τα νύχια

Είμαι κομμουνιστής
Είμαι αγάπη απ’ τη κορφή ως τα νύχια,
αγάπη θα πει βλέπω, σκέφτομαι, κατανοώ,
αγάπη θα πει το παιδί που γεννιέται,

Οι «ψαλιδοχέρηδες» επιστρέφουν στον τόπο της φορολεηλασίας


 ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ

 - Μ. Βορίδης (ΝΔ): «Οταν ακούω τις προτάσεις για τις μειώσεις των έμμεσων φόρων, δεν ακούω καμιά κομμουνιστική πρόταση για να σηκωθώ να φωνάζω (...) Μην τρελαθούμε, είναι εναλλακτικές προτάσεις (...) Είναι μια συζήτηση φορολογικής πολιτικής που μπορεί να γίνει ήρεμα και χαλαρά».

-- Γ. Δραγασάκης (ΣΥΡΙΖΑ): «Χαίρομαι, αυτή είναι η σωστή απάντηση! Είναι εργαλεία πολιτικής αυτά...».

«Μικρά κόμματα» - μεγάλα αντιλαϊκά στηρίγματα


Δ
εν είναι πρωτόγνωρο το φαινόμενο, από την ανακύκλωση προσώπων και μορφωμάτων του αστικού πολιτικού συστήματος να προκύπτουν «κόμματα - κομήτες», δυνάμεις που εμφανίζονται μια φορά στα τέσσερα χρόνια για να διεκδικήσουν την ψήφο του λαού, επιδιώκοντας με τον χαρακτηρισμό «μικρά κόμματα» να απορροφήσουν μέρος της δυσαρέσκειας για το αστικό πολιτικό σύστημα και να μπουν στη Βουλή.

«Ανησυχίες» από ΗΠΑ - ΕΕ για τα εμπόδια στην «ευρωατλαντική ολοκλήρωση»


 ΝΕΑ ΕΝΤΑΣΗ ΣΕ ΣΕΡΒΙΑ - ΚΟΣΟΒΟ

 Αποστολή εκατοντάδων επιπλέον στρατιωτών στη ΝΑΤΟική δύναμη KFOR

 Τη φωτιά που μπορούν να ανάψουν ανά πάσα στιγμή στους λαούς των Βαλκανίων οι ανταγωνιστικοί ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί έρχεται να επιβεβαιώσει η νέα ένταση μεταξύ Σερβίας και Κοσόβου. Ενταση η οποία μάλιστα εκδηλώνεται εν μέσω μιας περιόδου έντονων παζαριών για την «εξομάλυνση» των σχέσεών τους, με όρους που εξυπηρετούν τους σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ για την περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων, σε αντιπαράθεση με την παρέμβαση Ρωσίας και Κίνας.

Την επόμενη μέρα των εκλογών ο λαός θα έχει ανάγκη από ένα ισχυρό ΚΚΕ δίπλα του


Το ΚΚΕ ήταν το κόμμα που έκανε πραγματική αντιπολίτευση στη ΝΔ τα προηγούμενα χρόνια, που υπεράσπισε τα σπίτια του λαού από τους πλειστηριασμούς και γι’ αυτό ο λαός πρέπει να το ενισχύσει κι άλλο στις εκλογές, γιατί και την επόμενη μέρα των εκλογών θα έχει ανάγκη να έχει δίπλα του ισχυρό ΚΚΕ, τόνισε ο Γιώργος Μαργαρίτης, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στο νομό Ηρακλείου και αφυπηρετήσας καθηγητής Νεότερης Ιστορίας του ΑΠΘ, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.

Σίγουρη θέση


Οπως μας πληροφόρησε ο Αλ. Τσίπρας από τη Νίκαια, «η ΝΔ θέλει πολλά μικρά και αδύναμα κόμματα απέναντί της και όχι έναν ισχυρό αντίπαλο που θα μπορεί να την κοιτάει στα μάτια», υπονοώντας βέβαια πως αυτός είναι το κόμμα του. Περιττό να πούμε βέβαια ότι γέλασαν κι οι πέτρες στη Νίκαια, ενθυμούμενες τη ...«συμπολίτευση διά της αντιπολίτευσης» που άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ όλη την προηγούμενη τετραετία, μαζί με το ΠΑΣΟΚ.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 03/06/1833

Δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το βασιλικό διάταγμα «Περί σχηματισμού της Ελληνικής Χωροφυλακής».

Ψυχοσάββατο


Ψυχοσάββατο