Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019

Όταν το αντικομμουνιστικό παραμύθι δεν έχει δράκο

 Με φέηκ νιουζ παρουσίασαν διεθνή κι ελληνικά ΜΜΕ τους εορτασμούς για τα 30 χρόνια των ανατροπών στην Τσεχία

Τρεις δεκαετίες συμπληρώνονται φέτος από το σημαδιακό σωτήριο εκ του παραπετάσματος έτος 1989 και σε όλη την πρώην σοσιαλιστική κεντρική και ανατολική Ευρώπη οι εκδηλώσεις χαράς για την προσχώρηση στον ελεύθερο κόσμο κορυφώθηκαν μέσα στο Νοέμβρη, και λογικά θα συνεχιστούν αμείωτες ως τα

Τα μέτρα της κυβέρνησης ενισχύουν τον εγκλωβισμό και την καταστολή των αιτούντων άσυλο


Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση της ΝΔ για το προσφυγικό ζήτημα ενισχύουν ακόμα περισσότερο τον εγκλωβισμό και την καταστολή των αιτούντων άσυλο, όπως και την ταλαιπωρία του ντόπιου ελληνικού πληθυσμού.
Καλλιεργούν και τροφοδοτούν το ρατσισμό και τις ξενοφοβικές αντιδράσεις.

Είναι μέτρα επικίνδυνα τόσο για τους πρόσφυγες όσο και για τον ελληνικό λαό, τα οποία μάταια

Καταγγελία για το αντικομμουνιστικό σύνθημα στο 2ο ΓΕΛ Βριλησσίων

Η Μαθητική Οργάνωση Βριλησσίων - Μελισσίων καταδικάζει τα απειλητικά, αντικομμουνιστικά και εγκληματικά συνθήματα, με τα οποία βρώμισε το σχολείο μας ομάδα φασιστοειδών.

Τους δηλώνουμε ανοιχτά πως δεν φοβόμαστε ούτε τρομοκρατούμαστε! Γνωρίζουμε πως ο εχθρός τους είναι όποιος μαθητής σηκώνει κεφάλι, όποιος μαθητής αγωνίζεται.

Τα παράδοξα μιάς Εξάρτησης


Η Ελλάδα είναι η 2η χώρα σε αμυντικές δαπάνες στο ΝΑΤΟ (2,24%).
Πρώτη χώρα είναι οι ΗΠΑ (3,42%).
Ακολουθούν Εσθονία και Αγγλία.
Η Ελλάδα δεν έχει να πληρώσει συντάξεις των απομάχων τις δουλειάς αλλά πρέπει να πληρώνει τις συντάξεις των ΝΑΤΟικών.

Ο ναζισμός για τις γυναίκες, χθες και σήμερα

Στο έδαφος της καπιταλιστικής κρίσης και των δυσκολιών που συναντά η αστική πολιτική διαχείρισής της, οι πολιτικές δυνάμεις, οι οργανώσεις και τα κόμματα που κινούνται στο τόξο του εθνικισμού, του ρατσισμού και του αντικομμουνισμού αποτελούν εφεδρεία για την αστική τάξη. Το τελευταίο διάστημα, και ιδιαίτερα μετά τις δυο εκλογικές αναμετρήσεις, στην πολιτική σκηνή βρέθηκαν, με πιο διακριτό τρόπο και ρόλο, δυνάμεις όπως η εθνικοσοσιαλιστική - φασιστική «Χρυσή Αυγή» (ΧΑ). Παράλληλα συντελούνται διεργασίες εμφάνισης και άλλων εθνικιστικών μορφωμάτων και μετακινήσεις ανάμεσά τους.

Ναι στη διευκόλυνση των Ελλήνων του εξωτερικού, όχι στην αλλοίωση του εκλογικού σώματος


Απόσπασμα από τη συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα 
 στην ΕΡΤ 1 και την εκπομπή «Επτά».

Για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

Η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού. Εδώ ο ρόλος του ΚΚΕ είναι καθοριστικός και το αναγνωρίζουν όλοι. Ποια είναι η εκτίμησή σας, θα συμφωνήσετε τελικώς, βρίσκεστε σε ένα δρόμο προς τη συμφωνία
Καταρχήν να σχολιάσω τα περί καθοριστικού ρόλου.

Nα δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα σε πρόσφυγες - μετανάστες


 Απάνθρωπα τα κέντρα κλειστού τύπου

Να μην τηρηθούν οι συμφωνίες της ΕΕ και να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα σε πρόσφυγες και μετανάστες για να φτάσουν στις χώρες προορισμούς τους, σημείωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στην ΕΡΑ.

Χαρακτήρισε απάνθρωπα τα κέντρα κλειστού τύπου που ετοιμάζει η κυβέρνηση και πρόσθεσε ότι οι αιτίες για τον ξεριζωμό ανθρώπων είναι οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, στις οποίες συμμετέχει και η Ελλάδα.

Ξύλο σε γυναίκες μόνο από μπάτσους

Το δικό της μήνυμα για την έμφυλη βία έστειλε η ΕΛΑΣ σε twitter και Εξάρχεια

Το αποκλειστικό της προνόμιο να δέρνει γυναίκες υπερασπίζεται με ζήλο η Ελληνική Αστυνομία, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Σε εκδήλωση για “τις σφαγές του ΕΛΑΣ” βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ


 ΠΕΑΕΑ -ΔΣΕ Παράρτημα Σερρών

 Καταγγελία

Η σφαγή της Ξηρόβρυσης Κιλκίς


Στις 20/11/1946, παρακρατικές συμμορίες των Μπαντουβάκη και Λαζίκ διεξάγουν επιδρομή στη Ξηρόβρυση του Κιλκίς όπου δολοφονούν 47 άνδρες, γυναίκες και παιδιά, σφάζουν τα ζώα και βάζουν φωτιά στα σπίτια.

Η σφαγή της Ξηρόβρυσης Κιλκίς

Στις 18 Νοεμβρίου του 1946, αντάρτες του Κιλκίς διενεργούν μικρή επιχείρηση κατά της φρουράς του σιδηροδρομικού σταθμού των Μουριών κοντά στη λίμνη Δοϊράνη, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Η μάχη κράτησε λίγο αφού οι αντάρτες διαπίστωσαν ότι ο σταθμός ήταν απρόσβλητος από εξωτερικά πυρά.