Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

"Ούτε γη, ούτε νερό"


Όλοι στην συγκέντρωση το  

Σάββατο, 5 Οκτώβρη 2019, στις 11 π.μ.

Όλοι στο δρόμο του αγώνα! Με το σύνθημα «Ούτε γη, ούτε νερό, ούτε αέρα! Έξω οι φονιάδες των λαών από τη χώρα μας!» να ορθώσουμε τείχος αντίστασης ενάντια στη συμφωνία για τις στρατιωτικές βάσεις και τα πυρηνικά. Να εκφράσουμε την αντίθεσή μας, ν’ αναπτύξουμε και να κλιμακώσουμε την πάλη μας, να δώσουμε αγωνιστική απάντηση στην επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών.

Θέλουν να επιβάλλουν «άκρα του τάφου σιωπή»


«Απαράδεκτο να λέγονται τέτοια πράγματα από έναν πρωθυπουργό, που μάλιστα εκλέγεται με λιγότερο από το 30% των εχόντων δικαίωμα ψήφου Ελλήνων πολιτών, να μιλά για μειοψηφίες στα συνδικάτα, τα οποία είναι οργανώσεις των εργαζομένων που μπορούν μόνα τους να λύνουν τα προβλήματα της εσωτερικής λειτουργίας τους και κανείς δεν μπορεί και δεν πρέπει να παρεμβαίνει σε αυτή τη διαδικασία» τόνισε ο Δήμος Κουμπούρης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης 3 Οκτώβρη σε εκπομπή του ρ/σ Αθήνα 9,84, αναφορικά με τις δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη για τη χθεσινή απεργία.

Η χαρά του εργατοπατέρα


Ηλεκτρονική – Επιστολική ψήφος


Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει κάνει γνωστό ότι προτίθεται να επιβάλει τη χρήση της ηλεκτρονικής ψήφου στα εργατικά συνδικάτα, ενώ παράλληλα υπόσχεται σε ομογενείς στις ΗΠΑ και αλλού ότι στις επόμενες εθνικές εκλογές θα ψηφίσουν από τον τόπο όπου κατοικούν, έχοντας πιθανότατα κατά νου και πάλι την ηλεκτρονική ψήφο.

Να μην ξεχάσουμε και το μνημείο του Ντικ


 ναι, ναι, του σκύλου μας του Ντικ,..


Παγκόσμια μέρα των ζώων σήμερα και στο νου έρχεται εκείνος ο σκύλος , ο Ντικ, "που τον σκοτώσαν οι χωροφυλάκοι γιατί αγάπαγε πολύ τους εξορίστους".
 Τον παρέδωσε στην αιωνιότητα ο Γιάννης Ρίτσος 
Ο ΝΤΙΚ

Ανακοίνωση για τη συνάντηση της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ με τον υπουργό Εργασίας


Η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ για μία ακόμα φορά εξαπατά τους εργαζόμενους. Η παραπλάνηση και η κοροϊδία τους έχει περάσει σε άλλο επίπεδο. Προχωρούν τάχα σε διαβούλευση με τον Υπουργό Βρούτση και τον ΣΕΒ για την παράταση της ΕΓΣΣΕ, δηλαδή την παράταση της καθήλωσης των μισθών, όταν είναι ήδη γνωστό πως από κοινού έχουν συμφωνήσει στο χτύπημα της ΕΓΣΕΕ και των κλαδικών συμβάσεων.

Φυλακές Συγγρού 1932


Η απόδραση του  Μπεζεντάκου

Το ιστορικό της απόδρασής του είναι λίγο πολύ γνωστό. Τρεις μέρες έκανε τον άρρωστο. Έδενε το κεφάλι του με μια πετσέτα γιατί τάχατες είχε φοβερό πονοκέφαλο. Δεν δεχόταν να δει κανέναν μας. 

Ενας ξάδερφός μας τσαγκάρης του προμήθευσε κρυφά ένα λοστό. Ο Θεοδόσης Μπεζεντάκος. Πλήρωσε πολλά κι αυτός μετά.

Στο πλυσταριό, όπου άνοιξε την τρύπα πριν από τον εξωτερικό τοίχο υπήρχε ένας χαμηλότερος μεσότοιχος και ενδιάμεσα ένα κενό.

Η κυβέρνηση διαλύει τη δημόσια δομή απεξάρτησης


Στόχος η είσοδος ιδιωτών

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης, αλλάζει εκ θεμελίων η οργάνωση και η διοίκηση του ΚΕΘΕΑ με την κατάργηση του αυτοδιοίκητου του Οργανισμού, αντικαθιστώντας το εκλεγμένο και άμισθο Διοικητικό Συμβούλιο με ένα διορισμένο και έμμισθο!

Έφυγε από τη ζωή ο 98χρονος μαχητής του ΔΣΕ Γιώργης Ποδιάς


Μια ζωή στον αγώνα για το δίκιο του λαού

Στα 98 του χρόνια έπαψε να χτυπά η καρδιά του Χιώτη κομμουνιστή, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης Γιώργη Ποδιά. Ο Γιώργης Ποδιάς έφυγε από τη ζωή την 1η του Οκτώβρη, αφήνοντας παρακαταθήκη μια αταλάντευτη αγωνιστική διαδρομή. Παρών σε κάθε στιγμή της ταξικής πάλης, είτε στο ναυτεργατικό κίνημα, στην οργάνωση των ναυτεργατικών αγώνων μέσα από την ΟΕΝΟ, στον ένδοξο ένοπλο αγώνα του ΔΣΕ στα βουνά

Το Σάββατο 12 Οκτώβρη τα αποκαλυπτήρια του μνημείου στη Γυάρο


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
  • Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας
  • Στην τελική ευθεία οι εργασίες γα την τοποθέτηση του Μνημείου

«Μόνες περγαμηνές μας: Τρεις λέξεις: Μακρόνησος, Γυάρος και Λέρος. Κι αν αδέξιοι μια μέρα σάς φανούν οι στίχοι μας, θυμηθείτε μονάχα πως γραφτήκαν

Ο Μεταξάς προετοιμάζει την δικτατορία


Ο μετέπειτα δικτάτορας Ι. Μεταξάς δηλώνει ανοιχτά, 4/10/1934, από το βήμα της βουλής: «Απεκτήσαμεν την πεποίθησιν…ότι η λύσις του πολυπλόκου πολιτικού και κοινωνικού προβλήματος, ουδόλως δύναται να επιτευχθεί δια της συνεχίσεως των κοινοβουλευτικών μεθόδων».

H δικτατορία της 4ης Αυγούστου