Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

"Με αεροπλάνα και βαπόρια…"

Για το νέο Συνέδριο της ΓΣΕΕ σε τουριστικό θέρετρο στη Ρόδο

«Είναι προκλητικοί! Μετά το πανάκριβο θέρετρο στην Καλαμάτα η μαφιόζικη ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ θέλει να επαναλάβει το Συνέδριο - παρωδία σε υπερπολυτελές - πεντάστερο ξενοδοχειακό συγκρότημα της Ρόδου, μαζί με όλο το θίασο των νόθων και των εργοδοτών», τονίζει το ΠΑΜΕ.

Παράνομο το σφυροδρέπανο, στήνονται μνημεία για τους ναζί!

                    ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΕ

Ξεχειλίζει η υποκρισία περί «προοδευτικής» ΕΕ απέναντι στην άνοδο της ακροδεξιάς και του εθνικισμού

Τον αντικομμουνισμό σε επίσημη πολιτική και ιδεολογία έχει ανακηρύξει η κατά τ' άλλα «δημοκρατική» ΕΕ των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων», σε μια προσπάθεια να σβηστεί από τον «ορίζοντα» της λαϊκής πάλης στην Ευρώπη μια κοινωνία όπου καταργούνται η εκμετάλλευση και η καπιταλιστική ιδιοκτησία, κοινωνικοποιούνται τα μονοπώλια και όλος ο παραγόμενος πλούτος.

Μια αποκαλυπτική επιστολή

Εργαζόμενος σε μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ (τα στοιχεία του ίδιου και της εταιρείας είναι στη διάθεση της εφημερίδας) μας κοινοποίησε επιστολή με την οποία απευθύνεται στους συναδέλφους του, μετά τη διαπίστωση ότι «κατά τη μισθοδοσία τους, πληρώθηκαν λιγότερα, αφού η εταιρεία μείωσε σημαντικά τα επιδόματα των υπαλλήλων, με πρόφαση την υποτιθέμενη αύξηση του βασικού μισθού, που υποτίθεται ότι έδωσε η κυβέρνηση, αυξάνοντας ταυτόχρονα φόρους και κρατήσεις».

Απέρριψε την τροπολογία του ΚΚΕ για μέτρα ανακούφισης του λαού από τα χρέη στις τράπεζες

Με τη διαδικασία της ονομαστικής ψηφοφορίας ψηφίζεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία για τα «κόκκινα» δάνεια, με την οποία η κυβέρνηση «κατακρεουργεί» τα κριτήρια, επιδεινώνει τους όρους και τις προϋποθέσεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας, προκειμένου να απαλλάξει τις τράπεζες από το κόστος της διαχείρισης των δανείων αυτών, να εξασφαλίσει την κερδοφορία και τη ρευστότητά τους.

Με μαζικό συλλαλητήριο στο Πεδίον του Άρεως απαίτησαν «Συνδικάτα εργατών, όχι των εργοδοτών»

Τη διαβεβαίωση πως θα συνεχίσουν τη μάχη για να απαλλαγούν οι εργατικές οργανώσεις από την παρέμβαση της εργοδοσίας, από τις εκφυλιστικές πρακτικές που διαμορφώνει νόθους συσχετισμούς για να κρατά τα συνδικάτα δεμένα στο άρμα των εργοδοτών, έστειλαν Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Συνδικάτα και Σωματεία με το συλλαλητήριο που οργάνωσαν το απόγευμα της Πέμπτης 28 Μάρτη στο Πεδίο του Άρεως, έξω από τα γραφεία της ΓΣΕΕ.

«Ιδιώνυμο»

Στις 29 Μαρτη 1929 η κυβέρνηση του Ελευθέριου Βενιζέλου υποβάλλει για συζήτηση στη Βουλή το σχέδιο του Νόμου «για την υπεράσπιση του κοινωνικού καθεστώτος», το περιβόητο Ιδιώνυμο.

Το «Ιδιώνυμο»