Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 23 Ιουνίου 2020

Ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά

11ο podcast της ΚΝΕ ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά

Καλεσμένοι οι Παναγιώτης Κατηφές, επικεφαλής του Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ κατά των Ναρκωτικών και Σοφία Σκλαβενίτη, επικεφαλής της Επιτροπής κατά των Ναρκωτικών του ΚΣ της ΚΝΕ.
  • Γιατί ένας άνθρωπος κάνει χρήση ναρκωτικών;
  • Είναι το ίδιο αν κάποιος κάνει χρήση «μια στο τόσο»;
  • Είναι δικαίωμα του καθενός να κάνει ό,τι θέλει με το σώμα και το μυαλό του;

Για τα “σχολεία” του δωσιλογισμού

Ορισμένα φασιστο-κωλόπαιδα, με αφορμή το άρθρο του Γιώργου Μαργαρίτη στον «Ημεροδρόμο» για την έναρξη της επιχείρησης “Μπαρμπαρόσα” και την εισβολή των χιτλερικών στην Σοβιετική Ενωση νόμισαν ότι βρήκαν την αφορμή να εκτοξεύσουν το γνωστό γκαιμπελισμό. Τι λέει ο γκαιμπελισμός; Οτι οι κομμουνιστές τήρησαν – τάχα – «ουδέτερη» στάση απέναντι στους ναζί όταν αυτοί

«Μάθε μπαλίτσα από τον άρχοντα»

Μία από τις πιο χαρακτηριστικές μορφές του ελληνικού ποδοσφαίρου, έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών, ο Νίκος Αλέφαντος,
συμπτωματικά στην επέτειο του θανάτου του αγαπημένου του Ανδρέα Παπανδρέου, που τον θαύμαζε όσο λίγοι.

 Ο Νίκος Αλέφαντος γεννήθηκε στις 3/1/1939, στην Αθήνα.

Καταγγελία – Ψήφισμα Συμπαράστασης στο συνάδελφο του ΟΑΣΘ



Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη και προκλητική απόφαση της διοίκησης του ΟΑΣΘ,  να επιβάλει πρόστιμο δύο ημερών σε οδηγό που κατήγγειλε τη στοχοποίηση μεταναστών. Η ποινή αυτή σημαίνει ότι ο οδηγός θα εργαστεί δύο μέρες χωρίς να πληρωθεί. Τέτοιες αποφάσεις είναι που ρίχνουν νερό στο μύλο του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.

Συνέχιση του αγώνα για την Υγεία

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν σήμερα σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες, οι περιφερειακές συσκέψεις των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων μέσα από τις οποίες αποφασίσθηκε η συνέχιση των αγωνιστικών δράσεων για τα ζητήματα της Υγείας.

Οπορτουνιστικό ρεύμα: Πολύτιμος βοηθός στα σχέδια της αστικής τάξης

Βρισκόμαστε σε μια περίοδο έντονων εξελίξεων που αφορούν τόσο στη νέα καπιταλιστική οικονομική κρίση όσο και στην όξυνση των ανταγωνισμών ανάμεσα στα καπιταλιστικά κράτη σε διεθνές και περιφερειακό επίπεδο. 

Κρίσιμο στοιχείο για την αστική εξουσία είναι, στο έδαφος αυτών των εξελίξεων, να διασφαλιστεί η  συναίνεση της εργατικής τάξης και του λαού στις στρατηγικές επιδιώξεις της αστικής τάξης.

Όταν κοιτάς από ψηλά, μοιάζει ο Λένιν ζωγραφιά

Δενδρογράφημα του ηγέτη της Οχτωβριανής 
αποκαλύπτει Ρώσος φωτογράφος στη Σιβηρία

Κανείς δεν εκπλήσσεται από το γεγονός πως ακόμα και σήμερα στη ρωσική επικράτεια μπορεί να βρει κανείς κάθε είδους μνημεία και μνήμες του Λένιν, υπάρχουν όμως και πολύ ευχάριστα ξαφνιάσματα σε ό,τι αφορά το είδος κάποιων από αυτά τα μνημεία.

Για την προσπάθεια απαγόρευσης των διαδηλώσεων

Το δικαίωμα της απεργίας, των διαδηλώσεων είναι αδιαπραγμάτευτο!
Οι αγώνες δε θα μπουν στο γύψο!

 Αυτό που δεν πέτυχαν κατά τη διάρκεια της καραντίνας, να κλείσουν το στόμα των υγειονομικών των εργαζόμενων στα super market, των εκπαιδευτικών, των ξενοδοχοϋπαλλήλων, όλων των εργαζομένων και συνολικά του λαού μας, επιδιώκουν να το κάνουν με έναν χουντικής έμπνευσης νόμο που προωθεί νέα μέτρα περιορισμού, καταστολής και διάλυσης του βασικού δημοκρατικού δικαιώματος, το οποίο ο λαός μας κατέκτησε με πολλούς, διαχρονικούς κι αιματηρούς αγώνες.

Εκδήλωση στο πλαίσιο της καμπάνιας της ΚΝΕ

Εκδήλωση στο πλαίσιο της καμπάνιας «Οι αφανείς ήρωες να γίνουν πρωταγωνιστές», διοργάνωσαν οι Τομεακές Οργανώσεις Εργατικού και Μαθητείας της ΟΠ Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ.
Η καμπάνια της ΚΝΕ έχει ξεκινήσει στην Κεντρική Μακεδονία από την προηγούμενη βδομάδα, καθώς πραγματοποιήθηκαν ήδη σειρά μαζικών περιοδειών σε χώρους δουλειάς στη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της περιοχής.

Πεθαίνει ο ποιητής Μανόλης Αναγνωστάκης

Πεθαίνει, 23/6/2005, ο ποιητής Μανόλης Αναγνωστάκης. Μαθητής ακόμα του Γυμνασίου, το 1942, εμφανίστηκε στο περιοδικό «Πειραϊκά Γράμματα», που εξέδιδαν ΕΑΜίτες και άλλοι προοδευτικοί λογοτέχνες του Πειραιά, και το 1944 στο ΕΠΟΝίτικο φοιτητικό περιοδικό «Ξεκίνημα», του οποίου ήταν αρχισυντάκτης. 

Γερμανοί και ταγματασφαλίτες χτυπούν το σανατόριο του Ασβεστοχωρίου στη Θεσσαλονίκη.


Γερμανοί και ταγματασφαλίτες χτυπούν, 23/6/1944, το σανατόριο του Ασβεστοχωρίου στη Θεσσαλονίκη.

Οι φυματικοί και το προσωπικό του σανατορίου διεκδικούσαν τη βελτίωση του συσσιτίου και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, καθώς και τη κατάπαυση της τρομοκρατίας.

Τριακόσιες εργάτριες του 5ου εργοστασίου υφαντουργίας του Ρετσίνα κατεβαίνουν σε απεργία


Τριακόσιες εργάτριες του 5ου εργοστασίου υφαντουργίας του Ρετσίνα στο Φάληρο κατεβαίνουν σε απεργία, 23/6/1933, με αιτήματα την αύξηση των μισθών, το σταμάτημα των προστίμων και την εφαρμογή του 8ώρου.

Τις επόμενες 5 μέρες η απεργία επεκτάθηκε και στα υπόλοιπα υφαντουργία, ενώ έληξε μετά από 27 μέρες, με τις απεργούς να πετυχαίνουν αυξήσεις 10% στα μεροκάματα.