Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023

Η αντι ΚΚΕ πολιτική των ΣΥΡΙΖΑιων 2ο


Τέτοιοι ήμασταν πάντα

Τότε μας είχε ανακαλύψει η Αυριανή, τώρα μας ξαναανακάλυψε ο Τσιπρισμός.

«Αν κατέβαινα στην πολιτική, θα πήγαινα με το ΚΚΕ»

Τρύφωνας Σαμαράς: «Αν κατέβαινα στην πολιτική, θα πήγαινα με το ΚΚΕ»

Το σύστημα των εκλείψεων


 Εκλείπω: σταματώ να υπάρχω, εξαφανίζομαι, χάνομαι.

Μεταφορικά: πεθαίνω.

(Απλές υπενθυμίσεις ετυμολογίας)

Καθήκον μας να ηγηθούμε στην ασυμβίβαστη πάλη ενάντια στην ίδια μας την αστική τάξη, τον πόλεμο και τον καπιταλισμό


Η συζήτηση που πρέπει να κάνουμε μέσα στο Διεθνές Κομμουνιστικό Κίνημα (ΔΚΚ) χρειάζεται να ξεκαθαριστεί, επειδή μόνο με αρχές και διαφάνεια μπορούμε να προχωρήσουμε προς την επαναστατική ενότητα και τον σοσιαλισμό.

Εφυγε από τη ζωή η αντάρτισσα Κατίνα Τέντα – Λατίφη


Η Κατίνα Λατίφη – Τέντα, η αγέρωχη αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, έφυγε πριν από λίγη ώρα (9 Ιανουαρίου 2023), στα 95 της χρόνια, για το τελευταίο της ταξίδι.

Να διερευνηθούν οι καταγγελίας για μαύρη εργασία της νεκρής Ρομά


Χθες, Κυριακή 8 Ιανουαρίου, έχασε τραγικά την ζωή της μια εργαζόμενη στην καθαριότητα του Δήμο Ξυλοκάστρου, όταν διερχόμενο Ι.Χ. έπεσε πάνω της υπό αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες. Η 45χρονη Ε.Κ. ήταν μητέρα πέντε παιδιών και μέλος της κοινότητάς μας. Σύμφωνα με καταγγελίες συνδικαλιστικών φορέων της περιοχής, η άτυχη γυναίκα ήταν ανασφάλιστη και εργαζόταν στον Δήμο με καθεστώς «μαύρης εργασίας».

Το έγκλημα στην Ταραρά (Κούβα)


 Στις ΗΠΑ, ο νόμος 89–732 ‚γνωστός και ως Cuban Adjustment Act (CAA) είχε πλέον εγκριθεί στις 2 Νοεμβρίου του 1966. Σκοπός των ΗΠΑ ήταν να ενθαρρύνουν τους Κουβανούς να εγκαταλείψουν τη χώρα υπό την ψευδαίσθηση του αμερικανικού ονείρου.

Για τη σχέση παιδιών και εφήβων με το διαδίκτυο

 


Συζητάμε με τον Παναγιώτη Κατηφέ, κοινωνιολόγο και σύμβουλο εξαρτήσεων, πρόεδρο της ΑΣΓΜΕ και αντιπρόεδρο του ΕΣΥΝ

Το τελευταίο διάστημα μια σειρά Σύλλογοι και Ενώσεις Γονέων έχουν πραγματοποιήσει εκδηλώσεις σχετικά με ζητήματα εξαρτήσεων, διαδικτύου, videogames κ.ά. Για τις σκέψεις και τους προβληματισμούς που έχουν αναπτυχθεί σε αυτές τις πρωτοβουλίες συζητάμε με τον Παναγιώτη Κατηφέ, κοινωνιολόγο και σύμβουλο εξαρτήσεων, πρόεδρο της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) και αντιπρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ).

Γελούν και τα ντουβάρια των νοσοκομείων στο άκουσμα της κυβέρνησης ότι θα ανακαινιστούν!


 Γελούν και τα ντουβάρια των νοσοκομείων στο άκουσμα της κυβέρνησης ότι θα ανακαινιστούν! Ορισμένα στοιχεία που φανερώνουν την πραγματικότητα: Τη δεκαετία που πέρασε 2 νοσοκομεία της πόλης έκλεισαν (Παναγία και Λοιμωδών). Την ίδια περίοδο αρκετές δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας "έσβησαν" από τον χάρτη. Στα εναπομείναντα νοσοκομεία η επιβάρυνση ήταν τεράστια αφού η βαθιά υποστελέχωση που μαστίζει το ΕΣΥ δεν κρύβεται.

Βραζιλία


Υποστηρικτές του πρώην προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου μπήκαν στο προεδρικό μέγαρο, σε κτίρια υπουργείων, στο Κογκρέσο και στο Ανώτατο Δικαστήριο στην Μπραζίλια, μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία επικαλούμενα αυτόπτες μάρτυρες.

«Βρέξει - χιονίσει» ο λαός συνεχίζει να ακριβοπληρώνει την Ενέργεια - εμπόρευμα


 «ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ» ΤΟΥ ΛΙΓΝΙΤΗ ΣΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΜΕΙΓΜΑ

 Μεγάλες διακυμάνσεις σημειώνουν το τελευταίο διάστημα τα δεδομένα της αγοράς ηλεκτρικού ρεύματος, όσον αφορά τόσο τις χονδρεμπορικές τιμές, όσο και το ενεργειακό μείγμα της χώρας, με το στοιχείο που ξεχωρίζει τον περασμένο μήνα να είναι η «επιστροφή» του λιγνίτη.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 09/01/1890

Γεννιέται ο Τσέχος συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας Κάρελ Τσάπεκ, ο πρώτος που χρησιμοποίησε τη λέξη «ρομπότ» (εργάτης).