Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020

Χρήσιμες πληροφορίες για την παρακολούθηση της σημερινής συναυλίας


Η μεγάλη διαδικτυακή συναυλία του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου με τη συμμετοχή δεκάδων καλλιτεχνών για την ενίσχυση του Ταμείου Αλληλεγγύης του ΠΜΣ.

Η συναυλία θα μεταδοθεί μέσα από την πλατφόρμα «estage.gr».

Να ζεις στην Ευρυτανία το Σωτήριον Έτος 2020


Για την Πανδημία στην Ευρυτανία

Άρθρο - παρέμβαση του Γιώργου Μ. - Καρπενήσι

στο blog "Ευρυτάνας ιχνηλάτης"

Πόσο αξίζει η ανθρώπινη ζωή;

Διορίστηκε στην βουλή ο "βασιλιάς της κωλοτούμπας"


ΣΥΡΙΖΑ
, ΔΗΜΑΡ, Ποτάμι και πρόσφατα, στις εκλογές, Νέα Δημοκρατία.

Ο Ψαριανός συνεχίζει τη δραστήρια, ας την πούμε έτσι, πορεία του, αυτή τη φορά τη φορά από τη θέση του «συνεργάτη» του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Μητσοτάκη, Παναγιώτη Πικραμμένου.

Έχω την υποψία ότι ο Αι Βασίλης ειναι κομουνιστής

 

Έχω την υποψία ότι ο Αι Βασίλης ειναι κομουνιστής

Καταγγελία της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών Παπαγεωργίου


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Στις 6/12 /20 αστυνομικά όργανα ζήτησαν  να μάθουν από υπαλλήλους της security για την παρουσία των πανό του σωματείου και της ΕΝΙΘ  στην κεντρική είσοδο του νοσοκομείου. θεωρούμε αυτή τη στάση μέρος της γενικότερης τρομοκρατικής επίθεσης που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση για να καταστείλει κάθε διαφορετική άποψη. Να αποσιωπήσει  κάθε αντίλογο  στην εγκληματική στάση της.  Αυτής που αφήνει ουσιαστικά το λαό  απροστάτευτο και το σύστημα υγείας γυμνό με τη βαθιά υποστελέχωση και με ένα προϋπολογισμό για την υγεία κατά 600 εκατομμύρια φτωχότερο.

Το ... «μάννα εξ ουρανού»



Στη χώρα μας ολοένα και πιο συχνά η κυβέρνηση επικαλείται τον εμβολιασμό ως το «μάννα εξ ουρανού», που θα θέσει υπό έλεγχο την πανδημία, θα εκτονώσει την πίεση στα χειμαζόμενα νοσοκομεία, θα αποκαταστήσει την «κανονικότητα» στην οικονομία, προβλέποντας από τώρα ακόμα και μια «καλή τουριστική σεζόν» για το ερχόμενο καλοκαίρι.

Το ημερολόγιο του Wilhelm Hoffman


Το παρακάτω κείμενο είναι μεταφρασμένο το ημερολόγιο του Wilhelm Hoffman ο οποίος ήταν ένας Γερμανός ναζι στρατιώτης της 6ης Στρατιάς του στρατηγού Friedrich Paulus στην οποία ο Hitler είχε αναθέσει το εγχείρημα της κατάληψης του Stalingrad.

Πρόκειται για ιστορικό ντοκουμέντο αναγνωρισμένο από διάφορους ιστορικούς και έχει περιληφθεί στο Barbarossa: The Russian-German conflict 1941-1945 (1965) του Άγγλου πολιτικού και ιστορικού Alan Clark. Η πηγή από την οποία το μετέφρασα από τα αγγλικά είναι στα σχόλια μαζί με μερικές φωτογραφίες σχετικές με τα όσα περιγράφονται στο ημερολόγιο.

Εστίες υπερμετάδοσης οι χώροι δουλειάς


 Απροστάτευτοι οι εργαζόμενοι με τα «πρωτόκολλα» της εργοδοσίας και τις «πλάτες» της κυβέρνησης

Αποκαλυπτικά στοιχεία από σχετική έρευνα του ΕΛΙΝΥΑΕ


Από την πρώτη στιγμή εμφάνισης της πανδημίας στη χώρα, τα ταξικά συνδικάτα ρίχτηκαν στη μάχη για την προστασία της υγείας και της ζωής του λαού. Μαζί με την πάλη για ουσιαστική θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας, ιεράρχησαν την απαίτηση για ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.

Για “το σπίτι του Τσίπρα”…


Στις 6 Δεκέμβρη, την ημέρα που έσκασε η υποψήφια για Πούλιτζερ «αποκάλυψη» περί το «σπίτι του Τσίπρα», στην Ελλάδα ανακοινώθηκαν 101 νεκροί από την πανδημία…

Από την αρχή του μήνα, τη βδομάδα που μεσολάβησε μέχρι την «αποκάλυψη», η χώρα μετρούσε 500 επιπλέον νεκρούς.

Φοράμε μάσκα, αλλά δεν σταματάμε να διεκδικούμε


Μπορεί να φοράμε μάσκα, αλλά δε σταματάμε να διεκδικούμε και να έχουμε καθαρή και ντόμπρα φωνή τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας σε συνέντευξη του στο «Mega» την Κυριακή 13 Δεκέμβρη, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτο το γεγονός ότι η κυβέρνηση αξιοποιεί την πανδημία για να περνάει σωρεία αντιλαϊκών μέτρων.

Κρατική βία, αυταρχισμός, καταστολή. Στο DNA της «Δεξιάς» ή της αστικής εξουσίας συνολικά;


 Ορισμένα διδάγματα από την Ιστορία...

Το τελευταίο διάστημα, με αφορμή την όξυνση της αστικής επιθετικότητας έναντι των λαϊκών δικαιωμάτων και ελευθεριών (νομοθετικές παρεμβάσεις στη λειτουργία των συνδικάτων, υπονόμευση της απεργίας, απαγορεύσεις συναθροίσεων, έξαρση της αστυνομικής βίας κ.λπ.), έχουν πολλαπλασιαστεί οι αναφορές στο «αυταρχικό DNA της Δεξιάς». Αναφορές που συχνά επιχειρείται να στοιχειοθετηθούν και με ιστορικές παραπομπές.

Ο ΕΛΑΣ κατέλαβε τα αεροδρόμια Τατοΐου και Ελευσίνας


Ο ΕΛΑΣ κατέλαβε, 13/12/1944, τα αεροδρόμια Τατοΐου και Ελευσίνας, ενώ συνέχισε να περισφίγγει τον κλοιό γύρω από το κέντρο της Αθήνας. 

Οι εμπροσθοφυλακές του είχαν διεισδύσει έως τις οδούς Σόλωνος και Σωκράτους, στην περιοχή της αγοράς και βρίσκονταν πλέον μόλις 1.000 μέτρα από ξενοδοχείο της «Μεγάλης Βρετανίας» και το Μέγαρο του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, όπου ήταν εγκατεστημένα τα επιτελεία των εγχώριων αστικών και των βρετανικών δυνάμεων. 

Η σφαγή των Καλαβρύτων

Άνδρες της Μεραρχίας 117... «ξεκουράζονται», ενώ πίσω τους καίγονται τα Καλάβρυτα


Η σφαγή των Καλαβρύτων, 13/12/1943,. Γερμανικές δυνάμεις κατοχής και ταγματασφαλίτες συγκεντρώνουν όλους τους άνδρες των Καλαβρύτων στην πλατεία και κατόπιν στο λόφο του Καπή όπου τους εκτελούν ομαδικά. Στο τέλος πυρπολούν και την ηρωική κωμόπολη. Ηταν ένα από τα μεγαλύτερα ναζιστικά εγκλήματα κατά αμάχων στη διάρκεια του Β' Παγκόσμιου Πολέμου.