Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021

«Την ειρήνη προστατεύει των λαών η φιλία»


Σε μια από τις ανατολικές ακτές της Λέσβου βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής τμήμα της παιδικής κατασκήνωσης, όπου ξετυλίχθηκε μια δραστηριότητα γύρω από το Προσφυγικό.

Τα παιδιά μέσα από τη στοχευμένη συζήτηση από τους ομαδάρχες, την παρουσίαση του ζητήματος με απλό, τρυφερό και κατανοητό λόγο για αυτές τις ηλικίες γνώρισαν και σκέφτηκαν πλευρές γύρω από την προσφυγιά και την αιτία που τη δημιουργεί.

Ευθύνη του κράτους η συνεχής και με οργανωμένο τρόπο ενημέρωση για τον εμβολιασμό


Την ευθύνη του κράτους για τη συνεχή και με οργανωμένο τρόπο ενημέρωση για τον εμβολιασμό, ανέδειξε η Αφροδίτη Ρέτζιου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), μιλώντας το πρωί της Παρασκευής σε εκπομπή της ΕΡΤ, αναφερόμενη στο ενδεχόμενο υποχρεωτικού εμβολιασμού στους υγειονομικούς.

Μήνυμα αλληλεγγύης προς το ΚΚ Σουαζιλάνδης


Το ΚΚΕ καταδικάζει απερίφραστα το όργιο καταστολής και δολοφονιών αγωνιστών που έχει εξαπολύσει το απολυταρχικό καθεστώς του Μσουάτι, ενάντια στις διαδηλώσεις εργατικών-φοιτητικών και άλλων λαϊκών μαζικών οργανώσεων στην χώρα. Ο αιματηρός απολογισμός της καταστολής καταγράφει τουλάχιστον 50 νεκρούς τους τελευταίους μήνες, με αποκορύφωμα τη δολοφονία 20 διαδηλωτών σε όλη τη χώρα και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων από τις αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις οι οποίες πυροβολούσαν ''στο ψαχνό'' κατά τη διάρκεια μεγάλων λαϊκών κινητοποιήσεων που πραγματοποιήθηκαν στις 29 Ιουνίου 2021.

Στο «μάτι του κυκλώνα» σφοδρών ανταγωνισμών

ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ

Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε την Τετάρτη, με τους εργαζόμενους να βρίσκονται «στον αέρα» και την κυβέρνηση να προαναγγέλλει την απόλυση όλων

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι ανταγωνισμοί για το ποιος θα βάλει στο χέρι τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, με τους περίπου 750 εργαζόμενους να βρίσκονται «στον αέρα» και τον λαό να καλείται κάθε τόσο να χρυσοπληρώνει για τους «σωτήρες» επενδυτές.

Ψηλά ο πήχης της διακίνησης με την Πολιτική Απόφαση του 21ου Συνεδρίου του Κόμματος


Με την ορμή από τις εργασίες του 21ου Συνεδρίου, οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ ρίχνονται στη μάχη για την όσο δυνατόν πλατύτερη διακίνηση της Πολιτικής του Απόφασης, η οποία κυκλοφορεί με τον «Ριζοσπάστη» του Σαββατοκύριακου.

Εγκληματικός «εξορθολογισμός»

 


Μπορεί εδώ και πάνω από έναν χρόνο ο λαός να πληρώνει πανάκριβα τις συνέπειες της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία, την προσαρμογή της λειτουργίας νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας στη λογική του «κόστους - οφέλους», οδηγώντας σε κλεισίματα κρίσιμων μονάδων τα προηγούμενα χρόνια, όμως η κυβέρνηση δηλώνει αποφασισμένη να ολοκληρώσει το έγκλημα.

Ολοι κι όλες ανεξαιρέτως είναι υποψήφιοι για παρακολούθηση!


 ΚΥΝΙΚΕΣ ΟΜΟΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΑΔΑΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

  • Από τις 350 το 2003, οι άρσεις απορρήτου έφτασαν τις 16.000 το 2019, με την πλειοψηφία να γίνονται για λόγους «εθνικής ασφάλειας»!
  • Ούτε κουβέντα από τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ στις επίμονες Ερωτήσεις του ΚΚΕ για τις συνακροάσεις στην έδρα της ΚΕ

Καταδικάζει την αφαίρεση της ιδιότητας του πολιτικού κόμματος από το Γερμανικό ΚΚ


Το ΚΚΕ καταδικάζει την απαράδεκτη απόρριψη από τις γερμανικές αρχές της αίτησης του Γερμανικού ΚΚ να συμμετέχει στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές καθώς και της αφαίρεσης της ιδιότητάς του ως πολιτικού κόμματος. Η επιχείρηση αυτή απαγόρευσης του ΓΚΚ πίσω από την επίκληση γραφειοκρατικών προσχημάτων αποκαλύπτει τον σχεδιασμό του Γερμανικού αστικού κράτους να βάλει εμπόδια στην δράση των κομμουνιστών και στην εργατική λαϊκή πάλη την περίοδο που κλιμακώνεται η αντεργατική επίθεση και επιταχύνονται τα επικίνδυνα για τους λαούς ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Φωτογραφική έκθεση - αναδρομή στα 30χρονα του θεσμού στους χώρους της κατασκήνωσης


Το Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο φέτος γιορτάζει! Γιορτάζει τα 30 του χρόνια, ξυπνάει αναμνήσεις στους παλιότερους, εμπνέει αισιοδοξία και σιγουριά στους νεότερους για την επιτυχία του.

Παπάδες στην Κρήτη αρνούνται να κοινωνήσουν εμβολιασμένους!


Καταγγελία του καθηγητή Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκου Τζανάκη, σε συνέντευξή στου στο Ράδιο Κρήτη, πως δέχεται καταγγελίες πολιτών για παπάδες στην Κρήτη. Συγκεκριμένα, απειλούν τους πιστούς ότι αν εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού θα τους αρνούνται την κοινωνία και την εξομολόγηση.

Εκφράζουν την αντίθεση τους στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις επικουρικές συντάξεις

 


Το σύνολο των συνταξιούχων της χώρας μας εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του με το σχέδιο νόμου που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή για να δώσει τη χαριστική βολή σε ότι έχει απομείνει από το μέχρι σήμερα σφαγιασμό των συντάξεων μας, αλλά και στις συντάξεις της νέας γενιάς.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


09/07/1595

Ο Γερμανός μαθηματικός και αστρονόμος Γιόχαν Κέπλερ διατυπώνει τη γεωμετρική σταθερά κατασκευή του σύμπαντος.

09/07/1816

Οι «11 Ενωμένες Επαρχίες της Λα - Πλάτα» κηρύσσουν την ανεξαρτησία τους από την Ισπανία και 12 χρόνια αργότερα συγκροτούν την Δημοκρατία της Αργεντινής.