Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021

Ανάσα ελευθερίας, νεανικού ενθουσιασμού και ελπίδας για τις μάχες που έρχονται

 


Μία απέραντη κόκκινη γιορτή, μια νεανική κοσμοπλημμύρα, που έσπασε κάθε ρεκόρ συμμετοχής, με αμέτρητες εικόνες αισιοδοξίας και δύναμης για τη συνέχεια. Βαθιά ανάσα ελευθερίας, ελπίδας και νεανικού ενθουσιασμού, παρακαταθήκη και ισχυρά θεμέλια για αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ. Τέτοιες συγκλονιστικές εικόνες μαζικής λαϊκής συμμετοχής αφήνει το 47ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του “Οδηγητή”.

Πρώτη τοποθέτηση για την υπογραφή νέας επιχειρησιακής σύμβασης εργασίας στον Σκλαβενίτη


Πρώτη τοποθέτηση για την υπογραφή νέας επιχειρησιακής σύμβασης εργασίας
στον Σκλαβενίτη

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Το επιχειρησιακό σωματείο με ανακοίνωση του, μας ενημέρωσε ότι ολοκληρώθηκαν οι
διαπραγματεύσεις με την εργοδοσία και υπογράφηκε νέα διετής σύμβαση εργασίας που
καθορίζει εκ νέου το ύψους του μισθού μας και γενικότερα τις συνθήκες εργασίας μας.

Κινητοποίηση στην εταιρεία «YEMEKSEPETI»


Σε εξέλιξη είναι διαμαρτυρία εργαζομένων της εταιρείας διανομής φαγητού «YEMEKSEPETI» και του Συνδικάτου NAKLIYATIs (μέλος της ΠΣΟ), στα γραφεία της επιχείρησης στην Κωνσταντινούπολη. 

«Θα ψάχνουν πολύ σύντομα σύννεφο για να πέσουν όσοι καλλιεργούν κάλπικες προσδοκίες»


Το εκλογικό αποτέλεσμα στη Γερμανία δεν προμηνύει καμιά αλλαγή υπέρ του γερμανικού λαού, του ελληνικού λαού και των άλλων λαών της Ευρώπης, όπως ισχυρίζονται τα κόμματα της ΕΕ στην Ελλάδα. Το αντίθετο, σηματοδοτεί στην “ατμομηχανή” της ΕΕ και της Ευρωζώνης την ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής, με τον μανδύα της “πράσινης μετάβασης” που θα κληθούν να πληρώσουν πολύμορφα οι εργαζόμενοι. Άλλωστε, το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα της Γερμανίας, που πιθανά θα αποτελεί τον κορμό της νέας κυβέρνησης, έχει μακρά παράδοση στην εφαρμογή αντεργατικών και αντιλαϊκών πολιτικών. Το γεγονός, δε, ότι "όλοι μπορούν να πάνε με όλους", προκειμένου να φτιαχτεί κυβερνητικό σχήμα, τα λέει όλα.

Η τρομοκρατία δε θα περάσει!


Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας καταγγέλλει την εταιρεία Praktiker Hellas για  την παράνομη και εκδικητική απόλυση του συναδέλφου Δ.Γ.  εκλεγμένου συνδικαλιστή στο τοπικό παράρτημα του Επιχειρησιακού Σωματείου των εργαζομένων στην επιχείρηση, κι αντιπροσώπου στην Γενική Συνέλευση του ΕΚΝΛ.

Ογδόντα χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ


«Το ΕΑΜ μας έσωσε απ' την πείνα

Θα μας σώσει και απ' τη σκλαβιά

Κι έχει πρόγραμμα λαοκρατία

Ζήτω ζήτω ζήτω το ΕΑΜ»

Κάλεσμα κοινής δράσης για την απόκρουση της αντεργατικής πολιτικής, για τη διεκδίκηση σύγχρονων δικαιωμάτων


Οι Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα, τα Σωματεία που υπογράφουμε αυτό το κείμενο καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας σε κοινή δράση και αγώνα για να μπλοκαριστεί η αντεργατική επίθεση κυβέρνησης και μεγαλοεργοδοτών και να μείνει στα χαρτιά ο νόμος 4808/2021, ο γνωστός νόμος - έκτρωμα του Χατζηδάκη. Για να δυναμώσει η πάλη των εργαζομένων για ζωή με αξιοπρέπεια και σύγχρονα δικαιώματα.

Στο Παρίσι ο Κ. Μητσοτάκης θα έχει γεύμα εργασίας με Μακρόν


KAI ΟΙ ΦΡΕΓAΤΕΣ ΣΤΟ «ΜΕΝΟΥ»

Στο Παρίσι θα είναι σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τα εγκαίνια της έκθεσης «Παρίσι-Αθήνα: Γέννηση της Σύγχρονης Ελλάδας» στο Μουσείο του Λούβρου. Θα τον υποδεχθεί στο Λούβρο ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν. Οι δυο ηγέτες θα εγκαινιάσουν από κοινού την έκθεση ενώ στη συνέχεια θα έχουν δείπνο εργασίας στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

Έχουν δοκιμαστεί όλες οι εκδοχές των κυβερνήσεων στη Γερμανία


Όλες οι εκδοχές των κυβερνήσεων έχουν δοκιμαστεί στη Γερμανία,  σε ομοσπονδιακό επίπεδο και σε επίπεδο κρατιδίων, σχολίασε ο Κώστας Παπαδάκης μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής σημειώνοντας ότι θα δούμε μια χιλιοπαιγμένη επανάληψη ανεξάρτητα καγκελάριος θα είναι ο αντικαταστάτης της Αγ. Μέρκελ στο CDU ή ο βασικός της υπουργός από το SPD.  

Συντριπτικά ποσοστά αποδοκιμασίας του «Μεγάλου Περιπάτου»


Με συντριπτικά ποσοστά τάσσονται κατά του διαβόητου «Μεγάλου Περιπάτου» του δήμαρχου Αθηναίων, οι κάτοικοι του κέντρου κι εκείνοι που εργάζονται στην περιοχή. 

Επιστροφή στον τόπο του εγκλήματος από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ


ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ

Παιχνίδια με τον κατώτατο μισθό ξαναπαίζουν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, για να ρίξουν στάχτη στα μάτια των εργαζομένων και να εξυπηρετήσουν και προεκλογικές σκοπιμότητες, όπως γράφεται σε δημοσιεύματα.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


27/09/1669

Οι Οθωμανικές δυνάμεις καταλαμβάνουν τον Χάνδακα (Ηράκλειο) και ολοκληρώνουν την κατάληψη της Κρήτης.

27/09/1818

Γεννιέται ο Γερμανός χημικός Άντολφ Βίλχελμ Χέρμαν Κόλμπε.