Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022

Αγκάλιασες ποτέ ...

 


Η ελπίδα βρίσκεται στον δρόμο του αγώνα


Αθήνα, 5 Νοέμβρη 2022

Γενική απεργία 9 Νοέμβρη: Η ελπίδα βρίσκεται στο δρόμο του αγώνα!

Συνάδελφοι απόστρατοι, όλοι στο δρόμο του αγώνα!

Η Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών (Κ.ΑΠ.Α) σας στέλνουμε αγωνιστική πρόσκληση συμμετοχής στα συλλαλητήρια στη γενική απεργία της Τετάρτης 9 Νοέμβρη 2022 σε όλη τη χώρα. Στην Αθήνα συγκεντρωνόμαστε ώρα 10.30 στα Προπύλαια.

Καθόλου «εισαγόμενη»


Για να συγκαλύψει τις ευθύνες της για όσα περνάει ο λαός, με τις ανατιμήσεις στην Ενέργεια και στα άλλα βασικά αγαθά, η κυβέρνηση αναμασάει το παραμύθι της «εισαγόμενης ακρίβειας», που την έφερε τάχα ο πόλεμος. Απορρίπτει μάλιστα ένα προς ένα τα δίκαια αιτήματα του εργατικού - λαϊκού κινήματος για στήριξη του εισοδήματος και μειώσεις στις τιμές, επικαλούμενη τις «αντοχές της οικονομίας».

Ρενέ Γκοσινί


Ο πολιτικός Ρενέ Γκοσινί  

 “Γεννήθηκα στις 14 Αυγούστου του 1926, στο Παρίσι, κι αμέσως μετά άρχισα να μεγαλώνω. Την επομένη ήταν Δεκαπενταύγουστος και δε βγήκα, από το σπίτι”. Η οικογένειά του μεταναστεύει στην Αργεντινή, και ο ίδιος φοιτά στο Γαλλικό Κολέγιο του Μπουένος Άιρες.

Τρύπια και πανάκριβη η σωσίβια λέμβος της ΕΕ για την ενεργειακή φτώχεια


 Παρά τις διακηρύξεις και τις υποσχέσεις της Κομισιόν και των κυβερνήσεων, όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι η ενεργειακή φτώχεια και η ακρίβεια «ήρθε για να μείνει», τόσο στην Ελλάδα όσο και συνολικά στην ΕΕ.

«Ριζοσπάστης του Σαββατοκύριακου»


Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 5 - 6 Νοέμβρη:

  • Καμία αναμονή – Καμία «προσαρμογή» στην ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια. 9 Νοέμβρη απεργιακός ξεσηκωμός! Κανείς για δουλειά, όλοι στις συγκεντρώσεις! Στην κοροϊδία των voucher, των pass και των ...καλαθιών δίχως πάτο, εκατοντάδες σωματεία και φορείς απαντούν με κλιμάκωση του αγώνα για αυξήσεις στους μισθούς, κατάργηση του ΦΠΑ σε βασικά αγαθά, ρεύμα και καύσιμα φτηνά για τον λαό. Αθήνα, Προπύλαια 10.30 π.μ., Θεσσαλονίκη, Αγ. Βενιζέλου 10.30 π.μ. και σε δεκάδες ακόμα πόλεις.

Για την κατάσταση στη Βενεζουέλα και την πάλη του ΚΚ Βενεζουέλας


 Στις 5 Νοέμβρη ολοκληρώνεται το 16ο Συνέδριο του ΚΚ Βενεζουέλας (ΚΚΒ). Νωρίτερα, στις 1-2 Νοέμβρη, προηγήθηκε το 3ο Διεθνές Ιδεολογικό Σεμινάριο, που διοργάνωσε το ΚΚΒ και το οποίο ήταν αφιερωμένο στα 100 χρόνια από την ίδρυση της ΕΣΣΔ.

Άδεια ράφια στην ΕΣΣΔ


Ο αντικομμουνισμός βρίσκει να τρυπώσει ακόμα και στο καλάθι του νοικοκυριού

  S/M στην ΕΣΣΔ που κατά τον Άδωνη είχαν άδεια ράφια ...

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 05/11/1605

Η «συνωμοσία της πυρίτιδας» με στόχο την ανατίναξη του Βρετανικού κοινοβουλίου αποτυγχάνει. Ο πρωτεργάτης του εγχειρήματος Γκάι Φοκς συλλαμβάνεται και απαγχονίζεται.