Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 25 Ιουνίου 2023

Ξέρω τι θα βρω μπροστά μου!

Ταμείο Ανάκαμψης

Η δημιουργία του λεγόμενου «Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας» της ΕΕ, με βάση τον οποίο συστάθηκε το Ταμείο Ανάκαμψης, είναι ένα πρόγραμμα χρέους της ΕΕ (με την ονομασία EURI), δηλαδή δανείου 750 δισ. ευρώ που σύναψε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τις «αγορές», το οποίο πρέπει να αποπληρωθεί έντοκα μέχρι το 2058. 

ΚΚΕ ακόμα ποιο ψηλά

 
Με ΚΚΕ πιο ισχυρό, καμιά κυβέρνηση δεν είναι παντοδύναμη!
 

Νίκος Καραντηνός

Σαν σήμερα, έφυγε από τη ζωή ο δάσκαλος, ο κομμουνιστής δημοσιογράφος Νίκος Καραντηνός.

Ο Νίκος Καραντηνός ανήκε σε μια γενιά και σε ένα είδος ανθρώπων που η σεμνότητά τους και το ήθος τους σμιλεύτηκαν με πολύ αίμα και αγώνα. Σε έναν αγώνα μέχρις εσχάτων. Ο Καραντηνός, πριν πιάσει τη δημοσιογραφική γραφίδα, σπούδασε την αλήθεια και το χρέος στην πάλη για την επιβίωση στον κάμπο και στη λαχαναγορά, εκεί που ως εργάτης, όπως έλεγε ο ίδιος, διδάχτηκε όσα δεν του δίδαξε το σχολειό και το πανεπιστήμιο.

Οι απαιτήσεις του ΣΕΒ προς την επόμενη κυβέρνηση


 Ο Δημ. Παπαλεξόπουλος, πρόεδρος του ΣΕΒ, μιλώντας στη Γενική του Συνέλευση, είπε ότι «η χώρα βρίσκεται σε τροχιά προόδου, είναι πιο φιλική προς την επιχειρηματικότητα σε σχέση με πριν από πέντε ή δέκα χρόνια, βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση, ώστε να χτίσει μακρόπνοη θετική προοπτική».Εδώ δίνει συνοπτικά την εκτίμησή του για την πολιτική όλων των κυβερνήσεων σε όφελος των επιχειρηματικών ομίλων από το 2012 μέχρι σήμερα.

Κάθε μέρα, κάθε ώρα το ΚΚΕ με τον λαό και τον αγώνα του σε όλα τα μέτωπα

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ απορρίπτουν τη ΣΣΕ των εργαζομένων. Το ΚΚΕ στην πρώτη γραμμή της πάλης για να γίνει υποχρεωτική!
 
ΑΠΟ ΤΙΣ 21 ΜΑΗ ΣΤΙΣ 25 ΙΟΥΝΗ

Λίγο πάνω από μήνας πέρασε από το κλείσιμο της κάλπης στις 21 Μάη, και το τι έκανε το κάθε κόμμα αυτές τις μέρες μπορεί να αποτελέσει ένα ακόμα κριτήριο για τους εργαζόμενους μπροστά στις νέες εκλογές της Κυριακής 25 Ιούνη.

Μυαλό και καρδιά λένε να ψηφίσεις ΚΚΕ!


 Λίγες ώρες πριν από τις εκλογές, ας παραδεχτούμε πως είμαστε δυνατή ράτσα, αντέξαμε πολλά, όλο αυτό το διάστημα. Αδιανόητα ψέματα, άγαρμπους πολιτικούς θεατρινισμούς, μαύρη προπαγάνδα, χυδαίους εκβιασμούς, ιδεολογικές κυβιστήσεις, επικοινωνιακούς τσαρλατανισμούς, υποσχέσεις δίχως αύριο. Ακούσαμε πως για τις φωτιές φταίει ο άνεμος, για τις πλημμύρες το πολύ νερό, για τα Τέμπη ο σταθμάρχης, για τους θανάτους εργατών η απροσεξία τους, για το ναυάγιο οι διακινητές ...

Με ΚΚΕ πιο ισχυρό, καμία κυβέρνηση δεν είναι παντοδύναμη!


 Ο λαός θα είναι πιο δυνατός απέναντι στη βαριά αντιλαϊκή ατζέντα της νέας κυβέρνησης ΝΔ και της «υπεύθυνης» ...συμπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ και των άλλων

 Ανοιχτή και πάνω στο τραπέζι είναι η αντιλαϊκή ατζέντα της επόμενης μέρας, που έρχεται να εφαρμόσει με «φόρα» η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ, με τον «αέρα» που της δίνει και η συναίνεση των ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ. Απέναντί τους, ο λαός έχει μία μόνο επιλογή: Ενα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ, για 100% μαχητική - λαϊκή αντιπολίτευση, για δυνατό εργατικό - λαϊκό κίνημα που θα «τους κόψει την όρεξη».

Εκλογικές Οδηγίες


Χρήσιμες οδηγίες για την εκλογική διαδικασία:

1. Ποιοι ψηφίζουν στις εκλογές της 25/6/2023

Στις εκλογές ψηφίζουν όσοι έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν, ανεξάρτητα αν ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές, της 21ης Μαΐου. Το δικαίωμα του εκλέγειν έχουν οι Ελληνες πολίτες που έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους (δηλαδή έχουν γεννηθεί μέχρι 31/12/2006), είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους των δήμων της χώρας και δεν έχουν στερηθεί το δικαίωμα αυτό.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 25/06/1795

Γάλλοι βασιλόφρονες και Βρετανοί στρατιώτες αποβιβάζονται στις Γαλλικές ακτές της Βρετάνης για να καταπνίξουν τη Γαλλική αστική Επανάσταση.

Βγες απο το τούνελ

Βγες απο το τούνελ