Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022

Η ζωή δεν μπαίνει σε «voucher» και «pass»


Στην πλατεία ΧΑΝΘ, στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ και των συνδικάτων σήμερα Σάββατο 10 Σεπτέμβρη στις 6 μ.μ. οδηγούν όλοι δρόμοι.

Η σφαγή των ανθρακωρύχων στο Λάτιμερ

 
Ένα έγκλημα – σταθμός για την ιστορία του εργατικού κινήματος των ΗΠΑ

Η σφαγή του Λάτιμερ: Η δολοφονία 19 άοπλων απεργών ανθρακωρύχων στα ορυχεία του Κάλβιν Παρντί στο Λάτιμερ, κοντά στο Χάζλετον της Πενσυλβάνια, συνέβη στις 10 Σεπτέμβρη του 1897, πριν από 122 χρόνια.

Ο κόσμος των αναγκών δεν συναντιέται πουθενά με τον κόσμο της βαρβαρότητάς τους


Οσο η κυβέρνηση καβγαδίζει με τα άλλα αστικά κόμματα για το ποια επιδόματα θα δοθούν στη φτωχολογιά και πώς θα δοθούν, μπας και αντέξει το τσουνάμι της ακρίβειας, τόσο αποκαλύπτεται ο κόσμος της βαρβαρότητας που όλοι μαζί υπερασπίζονται. Αυτός ο κόσμος τους είναι που αξιοποιεί ακόμα και τις νέες δυσκολίες στη ζωή του λαού, τις οποίες γεννά η πολιτική τους για να κρατάει τον πήχη των απαιτήσεων στον πάτο, να καλλιεργεί τη μοιρολατρία.

Διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ

 

Διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ

Α. Για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Πρόταση του ΠΑΜΕ για την ΕΓΣΕΕ:

Εξω η αστυνομία από τις σχολές!


Μετά από ενάμιση χρόνο συνεχών αναβολών και παλινωδιών,
η κυβέρνηση επέλεξε το απόγευμα της Δευτέρας για να «λανσάρει» στα «μουλωχτά» το σώμα της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, που (υποτίθεται ότι) θα πραγματοποιούσε τις πρώτες του περιπολίες στο ΕΚΠΑ και στο ΕΜΠ. Από την πρώτη κιόλας εμφάνιση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, έγινε σαφές και το τι είδους «έργο» έρχεται να επιτελέσει...

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 10/09/1829

Αρχίζει η μάχη της Πέτρας στη Βοιωτία. Ήταν η τελευταία της Ελληνικής Επανάστασης και οδήγησε στην απελευθέρωση ολόκληρης της Ανατολικής Στερεάς, με εξαίρεση την Ακρόπολη των Αθηνών.