Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 4 Ιουλίου 2020

Καλούν σε σύσκεψη στις 13 Ιούλη για το συντονισμό του αγώνα κατά της ρύπανσης

Σε σύσκεψη στις 13 Ιούλη, για το συντονισμό του αγώνα κατά της ρύπανσης που προκαλούν τα ΕΛΠΕ στη Δυτική Θεσσαλονίκη, καλούν σωματεία και φορείς της περιοχής. Θα πραγματοποιηθεί στις 8.00 μ.μ., στο θεατράκι στον πεζόδρομο Κορδελιού.

Σε ανακοίνωση - κάλεσμα αναφέρουν ότι η συζήτηση θα είναι για:

Μάχη των ταξικών δυνάμεων στο συνέδριο παρωδία της ΠΟΕΜ

Κάτω από την πίεση των ταξικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ, αλλά και άλλων συνέδρων να αποκτήσει ουσιαστικό περιεχόμενο το Συνέδριο – παρωδία που έχει στήσει η εργοδοτική πλειοψηφία της ΠΟΕΜ στο Καβούρι, το προεδρείο του συνεδρίου, αναγκάστηκε να δεχθεί να δοθεί ο λόγος σε αντιπροσώπους που προέρχονται από χώρους δουλειάς που αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα, όπως η ΛΑΡΚΟ, τα ναυπηγεία, η ΕΑΒ και η ΕΛΒΟ και άλλα.

Δηλώσεις για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την απαγόρευση και τον περιορισμό των διαδηλώσεων

Απαράδεκτους περιορισμούς στη δράση του λαϊκού κινήματος με ενίσχυση του πλέγματος καταστολής και ποινικοποίησης της λαϊκής διεκδίκησης φέρνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που συζητείται στη Βουλή, με τίτλο «Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και άλλες διατάξεις».

Κόκκινα μεροκάματα στα χωράφια

"Ξέρουμε πως ο ίσκιος του θα μείνει πάντα, πάνου στα χωράφια"

Η αιτία της πρωτοβουλίας μας ήταν η κατάσταση, οι πρωτόγνωρες συνθήκες που αντιμετωπίζουμε ζώντας στην πόλη της Ξάνθης. Από τη μία η εξάπλωση του κορονοϊού με θύματα και πολλά κρούσματα σε όλο το Νομό, τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα του λαού της περιοχής (εργαζόμενων, ανέργων,

Πεθαίνοντας την 4η Ιουλίου…

Σαν σήμερα, στις 4 Ιούλη του 1776, η αυτοκρατορία της εποχής, η Βρετανία, συνταράχτηκε από την απόφαση των τότε «τρομοκρατών» στις αποικίες του «Νέου Κόσμου», να διακηρύξουν την Ανεξαρτησία τους.

Η κυβέρνηση στο Λονδίνο είχε «επικηρύξει» τους γνωστούς «τρομοκράτες», τον Τζέφερσον, που

Σύγχρονος μηχανισμός καταστολής και χαφιεδισμού


Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης είναι ένα νομοθετικό τερατούργημα που όχι μόνο βάζει στο στόχαστρο το δικαίωμα στη λαϊκή διεκδίκηση, για το οποίο χύθηκαν ποταμοί αίματος, αλλά ποινικοποιεί και την ίδια την αμφισβήτηση, τη δράση ενάντια στο σημερινό σύστημα της βαρβαρότητας και της εκμετάλλευσης.

Αντιλαϊκό απ' την κορφή ως τα νύχια

Και μόνο τον τίτλο του νομοσχεδίου που παρουσίασε η κυβέρνηση για τις διαδηλώσεις να διαβάσει κανείς, καταλαβαίνει ότι πρόκειται για ένα νομοθέτημα που θέλει να βάλει στον πάγο το εργατικό - λαϊκό κίνημα, να απαγορεύσει επί της ουσίας τη λαϊκή διεκδίκηση και διαμαρτυρία. Το νομοσχέδιο τιτλοφορείται «Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και άλλες διατάξεις». Ποια κυβέρνηση όμως και ποιο κράτος έρχονται να νομοθετήσουν για τις «υπαίθριες συναθροίσεις»;

Τα ΜΑΤ σε ρόλο «πορτιέρη»

Αντιμέτωποι με τα ΜΑΤ, βρέθηκαν σήμερα το πρωί, δεκάδες αντιπρόσωποι εκλεγμένοι από συνδικάτα Μετάλλου από όλη την Ελλάδα, καθώς η η πλειοψηφία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Μετάλλου (ΠΟΕΜ), στην προσπάθεια της να στήσει συνέδριο παρωδία μακριά από τους εργαζόμενους και τα οξυμένα προβλήματα του κλάδου, με μόνο σκοπό να ανανεωθούν οι αρνητικοί συσχετισμοί στη διοίκηση της

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου»

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 4-5 Ιούλη:
  • Να αποσυρθεί τώρα το κατάπτυστο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις: Οι αγώνες δεν μπαίνουν στο γύψο! Η προσπάθεια φίμωσης του λαού δεν θα περάσει! Συλλαλητήρια συνδικάτων και φορέων την Πέμπτη 9 Ιούλη σε όλη τη χώρα. Αθήνα: Σύνταγμα, 8 μ.μ. - Θεσσαλονίκη: Αγαλμα Βενιζέλου, 8 μ.μ. Σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη καλούν τη Δευτέρα 6 Ιούλη, στη 1 μ.μ., Ομοσπονδίες και σωματεία της Αττικής. Κύμα καταδίκης του νομοσχεδίου - έκτρωμα από εργατικά. Δηλώσεις ανθρώπων των Γραμμάτων και των Τεχνών, νομικών, δημοσιογράφων, αθλητών.

SS, ταγματασφαλίτες, της οργάνωσης «Χ» και της Ειδικής Ασφάλειας επιτίθενται κατά των συνοικισμών Γούβα, Παγκράτι, Καισαριανή και Άγιος Ιωάννης.

Πάνω από 500 άνδρες των SS, ταγματασφαλίτες, της οργάνωσης «Χ» και της Ειδικής Ασφάλειας επιτίθενται, 4/7/1944, κατά των συνοικισμών Γούβα, Παγκράτι, Καισαριανή και Άγιος Ιωάννης.

Απέναντί τους όμως βρίσκουν σύσσωμο το λαό και τον ΕΛΑΣ, που αντιμετωπίζουν τους εισβολείς, προξενώντας τους σοβαρές απώλειες.

Η Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ

Στις 4 Ιούλη 1776 το Κογκρέσο ψήφισε τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας που την είχε συντάξει ο Τζέφερσον. Ετσι το καινούριο κράτος- Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, άρχιζε την ανεξάρτητη ζωή του. Το κείμενο της Διακήρυξης διαβάστηκε στο λαό με κανονιοβολισμούς και κωδωνοκρουσίες.
Ο Ουάσιγκτον έδωσε διαταγή να ανακοινωθεί η Διακήρυξη και στους στρατιώτες που πήγαιναν να πολεμήσουν.