Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

17 Απρίλη. Ημέρα Παλαιστίνιου Κρατούμενου


Οι Παλαιστίνιοι και οι υποστηρικτές της ελευθερίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δημοκρατίας σε όλο τον κόσμο τιμούν την 17η Απρίλη κάθε χρόνου ως Ημέρα Αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους Πολιτικούς Κρατούμενους στις Ισραηλινές φυλακές.




Συγκέντρωση την Παρασκευή στη νέα τριμερή

Η τριμερής συμφιλιωτική συνάντηση που είχε οριστεί για σήμερα 17/4/2019 στα κεντρικά γραφεία της Επιθεώρησης Εργασίας Θεσσαλονίκης, παρουσία του γγ του υπουργείου Εργασίας κ. Νεφελούδη, ανάμεσα στους εργαζόμενους των S/M Καρυπίδη και στα S/MMARKETIN, πήρε αναβολή για την Παρασκευή 19/4/2019.

Η αγωνιστική σκυτάλη περνά στην προετοιμασία της απεργίας της 1ης Μάη

Την απεργία και τις συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς προετοιμάζουν συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο αποφασιστική συνέχεια στον αγώνα για να μπουν μπροστά οι ανάγκες των εργαζομένων και όχι τα κέρδη των λίγων, στον αγώνα για συνδικάτα εργατών, μακριά από την παρέμβαση εργοδοτών και κυβερνήσεων.

Με ισχυρό ΚΚΕ μπορούμε να δυναμώσουμε και τη λαϊκή διεκδικητική πάλη για τις γερμανικές αποζημιώσεις και επανορθώσεις

Κυρίες και κύριοι,

74 χρόνια από τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και τη μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, βρίσκονται ακόμη σε εκκρεμότητα οι οφειλές της Γερμανίας σε αποζημιώσεις και επανορθώσεις και για:

- Το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο-ληστεία, που επιβλήθηκε στην κατεχόμενη Ελλάδα.

- Και για τις τεράστιες καταστροφές στις υποδομές, που προκάλεσαν τα γερμανικά κατοχικά στρατεύματα, που αναγνωρίσθηκαν από τη Διάσκεψη των Συμμάχων στο Παρίσι (Δεκέμβρης 1945 - Γενάρης 1946).

«Oύτε κλαίμε, ούτε γελάμε»;


Είναι οδυνηρό να πρέπει να επιχειρηματολογήσεις υπέρ του αυτονόητου. 

Ότι, δηλαδή, η Παναγία των Παρισίων δεν είναι του Μακρόν ή του γαλλικού ιμπεριαλισμού που επειδή δολοφονεί από Αλγερία μέχρι Συρία «καλά να πάθει». 

Ότι οι Πυραμίδες δεν είναι του φασίστα Σίσι κι αν πάθουν κάτι «ούτε κλαίμε, ούτε γελάμε». 

Ένας βασιλικός ψευτονταής εργατοπατέρας απειλεί το ΠΑΜΕ

 “Δεν είναι μακριά εδώ η θάλασσα”

Πρώτο δεδομένο: ο εργατοπατέρας Μάρκος Βουτσίνος από το ΕΚ Κυκλάδων απειλεί το ΠΑΜΕ πως “το λιμάνι είναι βαθύ”, αν τα μέλη του επιχειρήσουν να παρέμβουν στο Συνέδριο του τοπικού Εργατικού Κέντρου, όπως έκαναν στο συνέδριο της ΓΣΕΕ, σε Ρόδο και Καλαμάτα. “Αν έχουν τα κότσια, ας έρθουν. Τους περιμένουμε…”. Υπόψη πως είναι από αυτούς τους εργατοπατέρες, που κατηγορούν το ΠΑΜΕ και τη ΔΑΣ για τραμπουκισμούς και απειλές, κρίνοντας μάλλον εξ ιδίων τα αλλότρια.

Απέτυχε η προσπάθεια της πλειοψηφίας της ηγεσίας της ΓΣΕΕ να αποκλείσει τη ΔΑΣ

Απέτυχε η προσπάθεια της πλειοψηφίας της ηγεσίας της ΓΣΕΕ αποκλεισμού της ΔΑΣ -της δεύτερης σε εκλογική δύναμη συνδικαλιστικής παράταξης- από τη διοίκηση της ΓΣΕΕ, προσπάθεια που είχε ξεκινήσει ήδη με τον αποκλεισμό μας από Επιτροπές, όπως του άρθρου 15, τη διοίκηση ΟΑΕΔ κ.λπ.

Πλήθος καταγγελιών για τα... παραρτήματα της συνδικαλιστικής μαφίας

Τα «έργα και τις ημέρες» των πλειοψηφιών σε Εργατικά Κέντρα που στοιχίζονται πίσω από την απαράδεκτη αξίωση της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ για διορισμό διοίκησης χωρίς τους συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, υπενθυμίζουν με ανακοινώσεις και παρεμβάσεις τους οι ταξικές δυνάμεις.

Το δίλημμα

Με τη ρύθμιση της «εθελοντικής εισφοράς» των ...αναξιοπαθούντων εφοπλιστών, ύψους 40 εκατ. ευρώ (!), η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει ένα ακόμη μέτρο σ' αυτά που νομοθετεί «κατά ριπάς» για το κεφάλαιο στη «μεταμνημονιακή» εποχή, ενισχύοντας το μνημονιακό αντιλαϊκό πλαίσιο.

Σε ποσοστά ρεκόρ η δημοφιλία του Στάλιν

70% των Ρώσων κρίνουν θετικά το έργο του

Η αυξανόμενη δημοφιλία του σοβιετικού ηγέτη Ιωσήφ Στάλιν στο ρωσικό λαό όσο περνούν τα χρόνια δεν είναι καινούριο φαινόμενο, αφού οι θετικές απόψεις έχουν σταθερά ανοδική τάση από χρονιά σε χρονιά. Η τελευταία έρευνα του – αντισοβιετικού – ινστιτούτου Levada όχι απλώς επιβεβαιώνει την τάση, αλλά την αποτυπώνει σε ιστορικό ρεκόρ μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ, αφού το 70% των ερωτηθέντων εμφανίζεται θετικό στο πρόσωπό του.

Ο ΕΛΑΣ διαλύει την αστική στρατιωτική οργάνωση της ΕΚΚΑ


Ο ΕΛΑΣ διαλύει την αστική στρατιωτική οργάνωση της ΕΚΚΑ («Εθνική και Κοινωνική Απελευθέρωση») 17/4/1944, του συνταγματάρχη Δ. Ψαρρού.

Η οργάνωση αυτή, που είχε συσπειρώσει στις γραμμές της πλειάδα αντικομμουνιστικών στοιχείων, ανέπτυξε δράση κατά του ΕΛΑΣ (με την υποδαύλιση των Βρετανών και της ντόπιας αστικής τάξης, που έβλεπαν την ΕΚΚΑ ως βασικό αντιστάθμισμα στον ΕΛΑΣ στην περιοχή της Ανατολικής Στερεάς), ενώ στελέχη της συνεργάζονταν και με τις δυνάμεις κατοχής.