Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022

Ή είσαι με τα μονοπώλια ή είσαι με τα συμφέροντα του λαού


Ως παιδί είχατε φανταστεί τη Σεμίνα στο σήμερα;

Όχι. Η φαντασία μου ήταν απασχολημένη στο να στήνω καινούργιους κόσμους, φτιαγμένους στα μέτρα μου. Δεν με απασχολούσε τότε ο εαυτός μου, αλλά όσα πραγματικά ή φανταστικά ανακάλυπτα γύρω μου. «Κουσούρι» που παρέμεινε.

Με το λαό για την ικανοποίηση των αναγκών μας


Μπροστά οι ανάγκες μας! Μετά την πετυχημένη συμμετοχή μας στη σημερινή (12-12-2022) Παναττική συνταξιουχική συγκέντρωση στην Αθήνα, οι απόστρατοι, το Σάββατο 17 Δεκέμβρη, κατεβαίνουμε και πάλι στο δρόμο. Αυτή τη φορά, ακόμη περισσότεροι, μαζί με τα παιδιά μας, τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τις γυναίκες, για να διεκδικήσουμε την άμεση ικανοποίηση των αναγκών μας.

Υπόθεσης Qatargate


Την δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων της Εύας Καϊλή, του συζύγου και των μελών της οικογενείας της διέταξε ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, Χαρ. Βουρλιώτης. Η απόφαση αφορά μετρητά, ακίνητα, λογαριασμούς, χρηματοπιστωτικά προϊόντα, εταιρείες κ.α.

Οι αγώνες των εργατών δεν έχουν καμία σχέση με την βρωμιά των ITUC- ETUC


 Για όσους πέφτουν από τα σύννεφα με την σύλληψη του ΓΓ της ITUC (Διεθνής Συνδικαλιστικής Συνομοσπονδίας) και μέχρι ώρες πριν τη σύλληψή του επίσης Γενικού Γραμματέα της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων-ΣΕΣ-ETUC, υπενθυμίζουμε ότι αυτές οι οργανώσεις δεν είναι συνδικάτα, αλλά δημιουργήθηκαν, χρηματοδοτήθηκαν και λειτουργούν με στόχο τον έλεγχο του διεθνούς συνδικαλιστικού κινήματος από τα μονοπώλια και τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.

Οταν κάποια κόμματα βυθίζονται στη λήθη και κάποια άλλα μένουν στις επαναστατικές επάλξεις...

 
ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
 

Εκτενή αποσπάσματα από την Ανοιχτή Επιστολή της Ενωσης Κομμουνιστών Ουκρανίας προς τους συντρόφους του Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος Ρωσίας

Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος γίνεται εκείνο το σταυροδρόμι στο οποίο κάποια κόμματα εξαφανίζονται και κάποια άλλα μένουν στις επαναστατικές επάλξεις.

Κάρολος Κρουμπάχερ

 
Διαπρεπής Γερμανός Βυζαντινολόγος και ελληνιστής. Γεννήθηκε το 23 Σεπτέμβρη 1856 και πέθανε στις 12 Δεκέμβρη 1909. Συμμετείχε στο γλωσσικό μας ζήτημα, με το έργο του έδωσε επιχειρήματα στους δημοτικιστές.

Ιδρυτής της βυζαντινολογίας, καθηγητής της Βυζαντινής και νεοελληνικής φιλολογίας στο πανεπιστήμιο του Μονάχου.  Ήταν ο βαθύτερος γνώστης της μεσαιωνικής μας λογοτεχνίας και βοήθησε όσο λίγοι για να μάθουν και να αγαπήσουν στη Δύση τις νεοελληνικές σπουδές.

«Αποδιοπομπαίος τράγος» και άλλοθι για την ένταση της κρατικής καταστολής


ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΟΛΩΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ Η ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΡΟΜΑ

Το πρόσφατο περιστατικό με τον βαρύ τραυματισμό του 16χρονου Ρομά στη Θεσσαλονίκη έφερε για μια ακόμη φορά στην επιφάνεια το αποκρουστικό πρόσωπο ενός συστήματος που γίνεται ολοένα πιο εχθρικό, πιο αντιδραστικό, πιο εγκληματικό σε όλα τα επίπεδα απέναντι στις ανάγκες του λαού και της νεολαίας.

«Φουντώνει» το απεργιακό κύμα ενώ εκατομμύρια νοικοκυριά είναι αντιμέτωπα με το κρύο και την πείνα


Στη Βρετανία πάνω από τρία εκατομμύρια νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος δεν θα μπορέσουν να κρατήσουν τα σπίτια του ζεστά φέτος το χειμώνα, τονίζει έρευνα του ιδρύματος κοινωνικών μελετών Joseph Rowntree (JRF), η οποία σημειώνει επίσης ότι ήδη 4,3 εκαt. νοικοκυριά μείωσαν τις δαπάνες τους για θέρμανση.

Καμάρια...


«Κάθε χρόνο, τα στάνταρ εργασίας βελτιώνονται. Δεν το λέμε εμείς. Εκπρόσωποι των γερμανικών συνδικάτων, των ελβετικών συνδικάτων, έχουν επαινέσει τη δουλειά που έγινε στους τόπους εργασίας του Παγκοσμίου Κυπέλλου.»

Ηρθε για να μείνει και το 2023 να ... μεγαλώσει


 Τα ακριβότερα Χριστούγεννα της 20ετίας ετοιμάζονται να ζήσουν τα λαϊκά νοικοκυριά

Στα ύψη έχουν εκτιναχθεί οι τιμές των βασικών καταναλωτικών προϊόντων, με αποτέλεσμα τα λαϊκά νοικοκυριά να χρειαστεί να δαπανήσουν τα περισσότερα χρήματα της τελευταίας 20ετίας για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι!

Μια μέρα σαν τη σημερινή

 
12/12/1821

Γεννιέται ο Γάλλος συγγραφέας Γκιστάβ Φλομπέρ.

12/12/1863

Γεννιέται ο Νορβηγός ζωγράφος Έντβαρτ Μουνκ.