Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023

ΚΑΛΑ ΤΡΑΒΑ....ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΒΓΕΙ !!!

 
Ο Ζαραλίκος κάνει ταξίδι στον χώρο, παρακολουθώντας την Ελλάδα του ’50 με τις καρότσες, της χούντας που ξεπουλούσε κομμάτια της πατρίδας, και του ’80 που πουλούσε ''αντρίλα'', όπως ο Μπέος.

Το Ολοκαύτωμα στην Καλή Συκιά

 
"Όπλα εμείς δεν έχουμε και άνδρες δεν μαρτυρούμε και να μας εσκοτώσετε τίποτα δεν θα πούμε":

Σαν σήμερα, 6 Οκτώβρη 1943, στο χωριό Καλή Συκιά της Κρήτης,οι ναζιστές εγκληματίες έκαψαν ζωντανές 12 γυναίκες που αρνήθηκαν να προδώσουν τις θέσεις των ανταρτών.

Η «καλύτερη χώρα» για να μεγαλώνουν ευτυχισμένα παιδιά...


Σε ορισμένες πόλεις της Σουηδίας και συνοικίες της Στοκχόλμης,
το να βρει κανείς όπλα και ναρκωτικά, ή να κλείσει ένα «συμβόλαιο θανάτου» επί πληρωμή, είναι ό,τι πιο εύκολο. Στο εμπόριο ναρκωτικών και άλλες εγκληματικές δραστηριότητες, στον πόλεμο των συμμοριών - ένα φαινόμενο που έχει οξυνθεί σοβαρά εδώ και μια δεκαετία - εμπλέκονται έφηβοι, ακόμη και παιδιά. Ολοένα και μικρότερης ηλικίας παιδιά - μερικά μόλις 10 ετών - στρατολογούνται στο εμπόριο ναρκωτικών και χρησιμοποιούν όπλα, σκοτώνουν και σκοτώνονται σε επιθέσεις «ξεκαθαρίσματος».

Οι δύο θητείες ήταν η αρχή!

Επανεκλέγουμε Δημοτική Αρχή τη «Λαϊκή Συσπείρωση»!

 Ένα ξεκάθαρο μήνυμα επανεκλογής της σημερινής δημοτικής Αρχής Πάτρας, με Δήμαρχο τον Κώστα Πελετίδη, αλλά και αποφασιστικής ανόδου της Λαϊκής Συσπείρωσης και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με υποψήφιο Περιφερειάρχη το Σωτήρη Παρίση, έστειλε η μεγάλη σε όγκο και ενθουσιασμό προεκλογική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Τριών Συμμάχων, το βράδυ της Παρασκευής.

Για τους δήμους της Λέσβου και την Περιφέρεια στηρίζουμε «Λαϊκή Συσπείρωση» για να αλλάξουμε πορεία


Ο λαός μας και ακόμα πιο έντονα οι νησιώτες, ζουν μια «καθημερινότητα» εξοντωτικής ακρίβειας, φοροληστείας, πολύπλευρης ανασφάλειας, συρρίκνωσης των κοινωνικών κατακτήσεων και ταυτόχρονα μιας ακατάσχετης δημαγωγίας, πλύσης εγκεφάλου, εξαπάτησης, χειραγώγησης με διάφορα ψίχουλα-δολώματα.

Μήνυμα νίκης και αισιοδοξίας από την Πάτρα, όπου η αγωνιστική Δημοτική Αρχή έχει γίνει σημείο αναφοράς


«Μήνυμα νίκης και αισιοδοξίας» μετέφερε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος επισκέπτεται την Πάτρα, την πόλη όπου η αγωνιστική Δημοτική Αρχή «έχει γίνει σημείο αναφοράς σε όλη την Ελλάδα», όπως είπε. 

Μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, φίλοι και οπαδοί, πολλοί από τους οποίους βρίσκονται υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης», επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στον Δημήτρη Κουτσούμπα, στο εκλογικό κέντρο στην Πάτρα.

«Εμείς που ζυμώνουμε και δεν έχουμε ψωμί»*

Οι δημοτικές εκλογές στην ελληνική επαρχία έχουν σχεδόν παντού χαρακτήρα σύγκρουσης τοπικών οικονομικών συμφερόντων, συχνά με την ανάμιξη εταιρειών ενέργειας, εταιρειών ανακύκλωσης κτλ. Αυτή η σύγκρουση σε συνδυασμό με τη στρατηγική ταύτιση όλων των αστικών κομμάτων διαμορφώνει τα αντίπαλα στρατόπεδα-συνδυασμούς που εκ πρώτης όψης φαίνονται αχταρμάς: τα αστικά κόμματα και οι τοπικοί εκπρόσωποί τους ρευστοποιούνται και διαχέονται σε αντίπαλους συνδυασμούς με όλες τις δυνατές εκδοχές.

Μια ιστορική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Σερρών


Η δημοτικοποίηση το 6 Νοεμβρίου 1944 των λιγνιτωρυχείων Παπαντωνίου

Μία ιστορική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Σερρών της 6ης Νοεμβρίου 1944 με την οποία, μετά από πρόταση του αριστερού δημάρχου Θ. Καντά, έθετε "υπό τον απόλυτον έλεγχον του Δήμου" τα λιγνιτωρυχεία Παπαντωνίου προκειμένου να εξασφαλιστεί η προμήθεια κάρβουνου στους δημότες αλλά και η αποστολή μεγάλων ποσοτήτων γαιάνθρακα στη Θεσσαλονίκη την οποία είχε μόλις απελευθερώσει ο ΕΛΑΣ, ώστε να μπορέσουν να ζεσταθούν οι κάτοικοι τον επερχόμενο χειμώνα.

Τα πραγματικά διλήμματα

«Ψήφισε για τον τόπο σου, όχι για το κόμμα σου», λέει ο ένας, «ψήφισε για έργα και όχι μόνο λόγια», απαντάει ο άλλος. «Ολοκληρώνουμε το έργο μας, κάνουμε την πόλη μας ευρωπαϊκή», υπερθεματίζει ο τρίτος, «στασιμότητα ή προχωράμε μπροστά;», ρωτάει ο παραδίπλα.

Τέτοια είναι τα διλήμματα με τα οποία οι υποψήφιοι της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, επιχειρούν να εγκλωβίσουν τη λαϊκή ψήφο λίγα μέτρα πριν από το νήμα των περιφερειακών και τοπικών εκλογών.

Με αποφασιστικότητα για την επανεκλογή της δημοτικής αρχής και το δυνάμωμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια


Σήμερα στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Τριών Συμμάχων η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση παρουσία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα

 
Με μαχητικότητα, αποφασιστικότητα και αισιοδοξία, που πηγάζει από τον ίδιο τον λαό και την αποδοχή και συμπόρευση που δείχνει, συνεχίζεται έως την τελευταία στιγμή η μάχη για την επανεκλογή της σημερινής δημοτικής αρχής Πάτρας με δήμαρχο τον Κώστα Πελετίδη, όπως και για την αποφασιστική ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Σωτήρη Παρίση.

Στρατιωτικό υλικό και εξοπλισμό θα παραδώσει το Παρίσι στο Γερεβάν

Εντείνεται καθημερινά ο γεωπολιτικός ανταγωνισμός στον Νότιο Καύκασο, με τις ΗΠΑ - ΕΕ να επιδιώκουν να μειωθεί η επιρροή της Ρωσίας και την Αρμενία να ενισχύει τη «φιλοδυτική» στροφή της, ιδιαίτερα μετά την στρατιωτική επιχείρηση του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Η Γαλλία θα παραδώσει στρατιωτικό εξοπλισμό στην Αρμενία, όπως ανακοίνωσε η ΥΠΕΞ, Κατρίν Κολονά, που επισκέφτηκε το Γερεβάν, προκαλώντας την αντίδραση του Αζερμπαϊτζάν.

Επιταχύνονται επικίνδυνες εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά

Στην Αγκυρα βρίσκεται σήμερα και αύριο ο βουλευτής Σερρών και γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ Τ. Χατζηβασιλείου, ως εκπρόσωπος του πρωθυπουργού στο Συνέδριο του τουρκικού κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), ύστερα από πρόσκληση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Χατζηβασιλείου θα παρακαθίσει στο επίσημο δείπνο της Προεδρίας και στο περιθώριο του συνεδρίου θα συναντηθεί με τον Ζαφέρ Σιράκαγια, αντιπρόεδρο του AKP και βουλευτή Κωνσταντινούπολης. Ετοιμάζεται έτσι σταδιακά κλίμα για το κυρίως πιάτο στα Ελληνοτουρκικά.

Η μόνη εναλλακτική ψήφος είναι αυτή στη «Λαϊκή Συσπείρωση»

-- Ξέρω πόσο βεβαρυμένο είναι το πρόγραμμά σας, γιατί εσείς βρίσκεστε πίσω από τους υποψηφίους σας πάντα, το έχω παρατηρήσει.

-- Ετσι κι αλλιώς δύο μέρες μείνανε.

-- Θέλω να σας ρωτήσω όμως, οι αυτοδιοικητικές εκλογές για το ΚΚΕ είναι μία πολιτική μάχη; Δεν πιστεύετε εσείς σε αυτό το «ανεξάρτητο» στην Τοπική Αυτοδιοίκηση;

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 06/10/1846

Γεννιέται ο Αμερικανός μηχανικός και εφευρέτης Τζορτζ Ουέστινγκχάουζ, δημιουργός του συστήματος εναλλασσόμενου ρεύματος.