Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

Εκθεση «Η άρση των πεύκων» της Χρ. Κοφίνα από τις 4 - 20 Μαρτίου


Έκθεση εικαστικών έργων της καλλιτέχνιδας Χρύσας Κοφίνα με τίτλο: «Η άρση των πεύκων» πραγματοποιείται από τις 4 έως τις 20 Μαρτίου στο Χώρο υποδοχής του Δίδυμου Οθωμανικού Λουτρού Τρικάλων, Μουσείο Τσιτσάνη. 

Ρίχνει «λάδι στη φωτιά» του πολέμου

*

«Λάδι στη φωτιά» ρίχνει η απόφαση της κυβέρνησης να στείλει πολεμικό εξοπλισμό στην Ουκρανία, την ώρα που σε εξέλιξη βρίσκεται η ρωσική εισβολή και κλιμακώνεται η αντιπαράθεση με ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, με ανυπολόγιστους κινδύνους για τους λαούς.

Ο Νίκος Μπογιόπουλος για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ο Νίκος Μπογιόπουλος για τον πόλεμο στην Ουκρανία - Ο Πούτιν,οι ΗΠΑ,το ΝΑΤΟ & οι νεοναζί του Κιέβου

Spot ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία


Spot της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Ύφεσης και Ειρήνης (ΕΕΔΥΕ) ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.

Στο στόμα... του λύκου

 


Στο στόμα...

«Η παρουσία αμερικανικών δυνάμεων σε ελληνικό έδαφος θωρακίζει περαιτέρω τη χώρα μας από εξωτερικές απειλές και ως προς αυτό είναι ενδεικτική η ρητή αναφορά, στο προοίμιο της Συμφωνίας, σε αμοιβαία προστασία της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας σε περίπτωση επίθεσης ή απειλής επίθεσης».

Ούλαφ Πάλμε


 
Ούλαφ Πάλμε, από τις ηγετικές φυσιογνωμίες της σοσιαλδημοκρατίας

Sven Olof Joachim Palme. Σουηδός πολιτικός, ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών, πρωθυπουργός επί σειρά ετών. Διεθνής προσωπικότητα. Γεννήθηκε στις 30 Ιανουαρίου 1927 και δολοφονήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 1986.

Να βρουν τείχος


Την ώρα που η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία είναι σε πλήρη εξέλιξη και κλιμακώνεται η αντιπαράθεση με ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, με απρόβλεπτες διαστάσεις και κινδύνους ακόμα και γενικευμένης ανάφλεξης, η κυβέρνηση αναλαμβάνει τεράστιες ευθύνες απέναντι στον ελληνικό λαό, στέλνοντας πολεμικό υλικό στην πρώτη γραμμή, διαθέτοντας υποδομές και Ενοπλες Δυνάμεις για τα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια και στηρίζοντας με «υπερβάλλοντα ζήλο» όλα τα ευρωατλαντικά προσχήματα, με τα οποία επιχειρείται να δικαιολογηθεί η πιο βαθιά εμπλοκή.

Συνέντευξη του Δ. Κουτσούμπα στο «Βήμα της Κυριακής»


Η Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ανοίγει τον "Ασκό του Αιόλου" για όλη την Ευρώπη και τον κόσμο. Πόσο σας ανησυχεί η προοπτική μίας γενικευμένης πολεμικής σύγκρουσης στην ανατολική Ευρώπη και τι θα σημαίνει μια τέτοια εξέλιξη για τον κόσμο και ειδικότερα για τη χώρα μας;

Περί «προσχημάτων» πολέμου και εμπλοκής


Οι καταιγιστικές εξελίξεις με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία δεν αποτελούν ούτε «κεραυνό εν αιθρία», ούτε απρόβλεπτη εξέλιξη. Εδώ και χρόνια οι γεωπολιτικοί και οικονομικοί ανταγωνισμοί μεταξύ ισχυρών καπιταλιστικών κρατών έχουν αποκτήσει τέτοια σφοδρότητα και δυναμική, που ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι κάποια στιγμή δεν θα μπορούσαν να διευθετηθούν με προσωρινούς συμβιβασμούς και εύθραυστες συμφωνίες.

Ο πόλεμος της προπαγάνδας... και η προπαγάνδα του πολέμου!

Το σύμβολο του πολέμου της προπαγάνδας. Ο κορμοράνος του Κουβέιτ ήταν στις ...ακτές της Βρετάνης
 
Ενας ανελέητος πόλεμος προπαγάνδας μαίνεται από την πρώτη στιγμή των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία. Είναι ένας παράλληλος πόλεμος, που συμπληρώνει τους βομβαρδισμούς, τις εχθροπραξίες και στοχεύει στο να κυριαρχήσει στο «πεδίο της μάχης» για τη διαμόρφωση της κοινής γνώμης.

Άμεσος απεγκλωβισμός των ναυτεργατών από τη θαλάσσια περιοχή της Ουκρανίας


Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος
που είναι σε εξέλιξη στην Ουκρανία επιβεβαιώνει τις ανησυχίες που έχουμε εκφράσει για την κατάσταση που διαμορφώνεται για τους ναυτεργάτες που βρίσκονται στη θαλάσσια περιοχή της Ουκρανίας.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 28/02/380

Ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου Θεοδόσιος αναγνωρίζει ως επίσημη θρησκεία του κράτους το χριστιανισμό.