Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 1 Απριλίου 2022

«Γυναίκες Μαχήτριες - Η τριπλή απελευθέρωση»


Πρεμιέρα έκανε το νέο ντοκιμαντέρ του Λεωνίδα Βαρδαρού «Γυναίκες Μαχήτριες - Η τριπλή απελευθέρωση», το οποίο προβάλλεται καθημερινά στις 8 μ.μ. στον κινηματογράφο «Τριανόν».

Εν - δυο στοιχηθείτε


Θυμάστε τους φασίστες που κάθε φορά που είχαμε προσφυγικές ροές στην Ελλάδα, ξέρναγαν το ρατσιστικό τους μίσος, λέγοντας ότι «έρχονται για να αλλοιώσουν το ελληνικό DNA μας», ότι «είναι προδότες της πατρίδας τους αφού δεν έκατσαν να πολεμήσουν στον τόπο τους», που απευθύνονταν σε όσους δείχναμε την αλληλεγγύη μας στους κατατρεγμένους από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους λέγοντάς μας ότι «άμα τους θέλουμε, να τους πάρουμε στα σπίτια μας» και άλλα;

Ευτυχώς υπάρχει ΚΚΕ


Υπερωρίες «βαράνε» τις τελευταίες μέρες αρθρογράφοι, σχολιαστές, αστοί πολιτικοί και τρολ του διαδικτύου, κάποιοι εγκαλώντας το ΚΚΕ και κάποιοι εκφράζοντας την …έκπληξή τους για τη στάση του να μην παραβρεθεί στη φιέστα που στήνει η κυβέρνηση και όλα τα άλλα κόμματα με τον Ζελένσκι στην Ελληνική Βουλή.

Όλοι στην απεργία την Τετάρτη 6 Απρίλη


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι.

Όλοι στην απεργία την Τετάρτη 6 Απρίλη.

Ζούμε δύο χρόνια και πλέον πανδημία με ανύπαρκτα μέτρα προστασίας στους χώρους που εργαζόμαστε μετρώντας νεκρούς συναδέλφους και ένα δημόσιο σύστημα υγείας υπό κατάρρευση με τις επιλογές τόσο της σημερινής όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων.

«Πρωταθλήτρια» εμπλοκής η Ελλάδα, με «χρυσό» σε πολεμικές δαπάνες σε όλο το ΝΑΤΟ!

 


Πρωταθλήτρια στις στρατιωτικές δαπάνες, προσανατολισμένες όπως είναι στα προτάγματα και τους στόχους του ΝΑΤΟ, αναδεικνύεται η Ελλάδα, με βάση τα στοιχεία που δημοσιοποίησε χτες η λυκοσυμμαχία, αναδεικνύοντας την ολοένα και βαθύτερη εμπλοκή της χώρας σε επικίνδυνα σχέδια και εξελίξεις, την ώρα που ο ανταγωνισμός με τα άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα έχει μπει ξεκάθαρα σε νέα ακόμα πιο επικίνδυνη φάση.

Oι ισραηλινές δυνάμεις δολοφόνησαν δύο νεαρούς Παλαιστίνιους


ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ

Τουλάχιστον δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί σε επιδρομή του ισραηλινού στρατού στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Αλλάζει το τροπάρι;


Η ΝΔ; «Αυτοδυναμία ή τίποτα» έλεγε, αλλά τώρα ο πρωθυπουργός μιλάει για κυβέρνηση συνεργασίας αφού είναι «υπεύθυνος και θεσμικός». Ο ΣΥΡΙΖΑ; Να του κοβόταν το χέρι για συνεργασία με τη ΝΔ, αλλά τώρα αποκλείει απλά τη συνεργασία «με τη ΝΔ του Μητσοτάκη». Το ΚΙΝΑΛ; «Αδιαπραγμάτευτη η αυτόνομη πορεία» του, αλλά τώρα μιλάει κι αυτό για κυβέρνηση συνεργασίας και όρους για αυτήν.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


01/04/1815

Γεννιέται ο Γερμανός πολιτικός Ότο Φον Μπίσμαρκ. Ο Μπίσμαρκ έπαιξε καταλυτικό ρόλο στη συνένωση των έως τότε χωριστών γερμανικών κρατιδίων σε ενιαίο κράτος, του οποίου διετέλεσε και πρώτος καγκελάριος.

Υπήρξε σφοδρός πολέμιος του εργατικού και του τότε σοσιαλιστικού κινήματος, γνωστός για τους αντι - σοσιαλιστικούς νόμους, αλλά και για την πολιτική της ενσωμάτωσης που εφάρμοσε ταυτόχρονα με μια σειρά κοινωνικές μεταρρυθμίσεις. Η πολιτική αυτή του μαστιγίου - καρώτου αποτέλεσε πρότυπο για πολλές άλλες αστικές κυβερνήσεις στα επόμενα χρόνια στην προσπάθειά τους να ανακόψουν το ανερχόμενο εργατικό - σοσιαλιστικό κίνημα.