Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

Μαζέψτε τους


Μαζέψτε τους φασίστες που έχουν βγει παγανιά σε κάθε γωνιά αυτής της χώρας

Μαζέψτε τους εθνοφύλακες, τους απαίδευτους φασίστες με όπλα

Μαζέψτε τους νεοναζί συναγωνιστές τους που ήρθαν από την Ευρώπη σαν φίλοι

Προσκολλημένη στη χρεοκοπημένη πολιτική της ΕΕ για το Προσφυγικό είναι η κυβέρνηση


Ακόμη και τώρα, που η πολιτική της ΕΕ στο Προσφυγικό έχει χρεοκοπήσει παταγωδώς, η κυβέρνηση Μητσοτάκη μένει προσκολλημένη σε αυτήν, αφήνοντας στο απυρόβλητο τη στάση της Γερμανίας και των άλλων κρατών της ΕΕ.

Ακολουθεί την πάγια πολιτική όλων των ελληνικών κυβερνήσεων: Ευχολόγια χωρίς αντίκρισμα, δήθεν αλληλεγγύη με ευρώ, για να μετατραπεί η Ελλάδα σε φυλακή και τελικά

«Μαχητική αλληλεγγύη των λαών ενάντια στους κοινούς εχθρούς τους»


Σε αυτόν τον πόλεμο ποιος είναι ο εχθρός μας;

Τις τελευταίες μέρες γινόμαστε μάρτυρες μιας αχαλίνωτης ξενοφοβικής και ρατσιστικής υστερίας, υποκινούμενης από ευρύ φάσμα δεξιών, ακροδεξιών, φασιστικών δυνάμεων και συνεπικουρούμενης από τα κυρίαρχα μέσα μαζικής ενημέρωσης και εκπροσώπους της κυβέρνησης. Σε κλίμα εθνικιστικού παροξυσμού ο δημόσιος λόγος γεμίζει κατακλυσμιαία από πολεμικές ιαχές και δηλώσεις απανθρωπιάς που

“Κοίτα, σαν τα ποντίκια τρέχουν, ψεκάστε τα π…ριά”


Τρακτέρ ψεκάζει τους πρόσφυγες πίσω από τον φράκτη και ο όχλος επευφημεί



Ένα αγροτικό τρακτέρ ψεκάζει τον φράκτη στη συνοριογραμμή του Έβρου για να απομακρύνει τους πρόσφυγες, υπό την υψηλή εποπτεία των ΜΑΤ και τα σχόλια συναδέλφων αγροτών που τον επευφημούν. Αλλά δε μένουν σε αυτό, φροντίζοντας να ειρωνευτούν όσους τρέχουν “σαν τα ποντίκια” και να δείξουν το “υψηλό τους φρόνημα” με την προτροπή: ψεκάστε τα πουσταριά

Από τα μέτρα για τον κορονοϊό δεν μπορούν να εξαιρούνται οι -κατά τα άλλα σεβαστές- εκκλησιαστικές λειτουργίες

Η προστασία της δημόσιας υγείας είναι πολύ σοβαρό ζήτημα για να εναπόκειται σε θρησκευτικές ή μεταφυσικές ιδεοληψίες.

Γι’ αυτό το λόγο η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο πρέπει να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την υγεία του λαού, από τα οποία δεν μπορούν να εξαιρούνται οι -κατά τα άλλα σεβαστές- εκκλησιαστικές λειτουργίες

Κοροναϊός: Βασικά γεγονότα και αριθμοί έως τώρα

Περισσότερα από 102.000 άνθρωποι έχουν νοσήσει και πάνω από 3.500 έχουν χάσει τη ζωή από τον κοροναϊό μέχρι τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, με τον αριθμό των κρουσμάτων του ιού στις ευρωπαϊκές χώρες να καταγράφει χθες Σάββατο ραγδαία άνοδο, καθώς ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι τα κρούσματα εκτός Κίνας έχουν ξεπεράσει τα 20.000.

Ανησυχητική η παγκόσμια εικόνα για τα ναρκωτικά


«ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ» ΤΟΥ ΟΗΕ  

Η χρήση ναρκωτικών ουσιών και οι συνδεόμενες με αυτήν βλάβες στην υγεία είναι υψηλότερες μεταξύ των νέων, με την κάνναβη να αποτελεί το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο ναρκωτικό.Το 2016 έκανε χρήση κάνναβης το 5,6% ή 13,8 εκατομμύρια νέοι ηλικίας 15-16 ετών.

Κόλαφος για την πολιτική εμπορευματοποίησης και υποχρηματοδότησης της Υγείας


Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, μετρούσαμε αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα, σε τουλάχιστον 45. 

Είμαστε μπροστά σε μια εξελισσόμενη επιδημία και δεν θα μπορούσαμε παρά να σταθούμε με απόλυτο σεβασμό απέναντι στην

Προσφυγομάστερ!


Τώρα που η χώρα σκίζεται σχεδιασμένα και προπαγανδιστικά στα δύο, και υψώνονται τείχη ανάμεσα σε προσφυγοπροστάτες και προσφυγοδιώκτες, στην Αγρια ΕυρωΝΑΤΟική Δύση της «πολιτισμένης» ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας, σας καλώ να διαβάσετε με προσοχή μια πτυχή της εντεταλμένης δράσης των μηκυάδων ακαδημαϊκού επιπέδου (;), που τρέχει θεωρητικά αφανώς, ώσπου οι μέλλουσες γενιές να τρέχουν και να μη φτάνουν.

Το Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, προσφέρει (;) μεταπτυχιακό δίπλωμα (μάστερ ΜSc) με τον τίτλο «master στα media και τις προσφυγικές

«Έπος»…


Η κυβέρνηση, που φυλάει τα σύνορα και τους Ελληνες από τους ξένους, είναι η ίδια που λέει ότι η προστασία της α’ κατοικίας (όχι των ξένων, των Ελλήνων) είναι ζημιά για την οικονομία. Και θα τους τα πάρει τα σπίτια υπέρ τραπεζών (ελληνικών και ξένων). Μέσω των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών που ψήφισε – μαζί με τους άλλους – καθ’ υπόδειξη των ξένων…

Γράμμα ενός γιατρού σε κατ’ οίκον περιορισμό λόγω κορωνοϊού


Προς τους κύριους Μητσοτάκη, Κικίλια, Τσίπρα, Ξανθό, Πολάκη
Η πρόσφατη έξαρση της επιδημίας του κορονοϊού στην περιοχή μας, στη Δυτική Ελλάδα, μετά το ένατο καταγεγραμμένο κρούσμα και τη σχετική αναστάτωση που προκλήθηκε, φέρνει στην επιφάνεια τις  ανεπάρκειες του δημόσιου συστήματος υγείας και υπογραμμίζει και την άμεση και επιτακτική ανάγκη λήψης έκτακτων μέτρων ενίσχυσής του.

Γιούρι Αλεξέγιεβιτς Γκαγκάριν


Γεννιέται, στις 9/3/1934, ο σοβιετικός κοσμοναύτης Γιούρι Αλεξέγιεβιτς Γκαγκάριν, ο πρώτος άνθρωπος που ταξίδεψε στο διάστημα.

Ο πατέρας του ήταν εργάτης και η μητέρα του αγρότισσα και δούλευαν μαζί σε ένα κολχόζ. 

Εντάχθηκε στο διαστημικό πρόγραμμα της ΕΣΣΔ και στις 12/4/1961 έγινε ο πρώτος άνθρωπος που ταξίδεψε στο διάστημα πραγματοποιώντας μια περιστροφή γύρω από τη Γη. Στη συνέχεια διετέλεσε βουλευτής του Ανώτατου Σοβιέτ και ορίστηκε Διοικητής του Αγήματος Κοσμοναυτών.

Μαρίνος Αντύπας


Οι τσιφλικάδες δολοφονούν, 9/3/1907, τον Μαρίνο Αντύπα. Γιος ενός φτωχού ξυλογλύπτη, στα 17 του αφήνει τη γενέτειρά του και έρχεται στην Αθήνα για να δουλέψει και να σπουδάσει.

Εδώ στην πρωτεύουσα μπαίνει με ορμή στον κοινωνικό και πολιτικό στίβο. Γίνεται μέλος του «Σοσιαλιστικού Συλλόγου» του Σταύρου Καλλέργη και από αυτή τη στιγμή αρχίζουν οι διώξεις και οι κατατρεγμοί σε βάρος του.

Η πρώτη σύλληψή του γίνεται τον Οκτώβρη του 1897 για έναν πύρινο λόγο που είχε εκφωνήσει εναντίον του παλατιού στην πλατεία Ομονοίας. Καταδικάζεται σε φυλάκιση ενός χρόνου.