Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023

Κωνσταντίνος Δασκαλάκης. Το μέλλον είναι τώρα;


Ο Σάκης Ρουβάς και η 2η θέση του στην Eurovision του 2009 ήταν η αιτία που έκανε ευρύτερα γνωστό στους Ελληνες τον Κωνσταντίνο Δασκαλάκη! Ο τραγουδιστής δεν πήρε τότε το πρώτο βραβείο, ενώ την ίδια στιγμή ο Δασκαλάκης έπαιρνε το σημαντικό βραβείο της καλύτερης διδακτορικής διατριβής στην επιστήμη των υπολογιστών, κάτι που έκανε κάποιον στο Τwitter να αναρωτηθεί:

Ο νέος Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρής Κωτσαντής


Καλεσμένο ο νέο Γραμματέα του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ, Θοδωρή Κωτσαντή.

Νοσοκομείο γιοκ, αν δεν θέλει ο «χορηγός»


Η επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση της μοναδικής παιδοογκολογικής μονάδας
της χώρας αποτελεί την επιτομή των αντιδραστικών στοχεύσεων κράτους και επιχειρηματικών ομίλων, που αξιοποιούν ως μοχλό και τις κάθε λογής «χορηγίες» από γνωστά ...ευαγή ιδρύματα στο δημόσιο σύστημα Υγείας. Επιβεβαιώνει ταυτόχρονα τη στάση του ΚΚΕ, που διαχρονικά αναδεικνύει τη λαϊκή διεκδίκηση για αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, αντί η Υγεία του λαού να «κρεμιέται» στις κάθε είδους «χορηγίες».

Όλα τα καλά παιδιά...


Την Παρασκευή 3 Μάρτη προγραμματίζεται η παρουσίαση του νέου βιβλίου του αντικομμουνιστή Νίκου Μαραντζίδη, με αντικείμενο -τι άλλο;- την ιστορία του ΚΚΕ. Ο τίτλος του βιβλίου, «Στη Σκιά του Στάλιν», είναι ενδεικτικός και τι θέλει να μας πει.

«Μάθημα» χρήσης γκλομπ και χειροπέδων σε παιδιά δημοτικού!


 Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες. Στο σχολείο της αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης – κατηγοριοποίησης, στο σχολείο των ελλείψεων σε προσωπικό και υποδομές, στο σχολείο των ταξικών φραγμών, η γνώση και το εκπαιδευτικό έργο μπορεί να υποβαθμίζεται αλλά τα πρότυπα της καταστολής μπορούν να αναβαθμίζονται. Στο ίδιο μάλιστα σχολείο για να “αυξηθούν” οι αίθουσες διδασκαλίας, χωρίστηκαν οι παλιές με γυψοσανίδα, με αποτέλεσμα το στοίβαγμα των μαθητών (και την πρωτοποριακή παρακολούθηση δύο μαθημάτων ταυτόχρονα, λόγω ανυπαρξίας ηχομόνωσης..).

Ο λαός να εναντιωθεί στη συμμετοχή της χώρας στους επικίνδυνους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς


Η επίσκεψη του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Α. Μπλίνκεν, στην Ελλάδα σηματοδοτεί την ακόμη πιο ενεργή και με όλους τους τρόπους συμμετοχή της χώρας μας στους επικίνδυνους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς στην ευρύτερη περιοχή, με επίκεντρο αυτή την περίοδο τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και τη Ρωσία. Μάλιστα έγινε απολύτως σαφές ότι η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να συνεχίσει τη στρατιωτική στήριξη, με όπλα και όχι μόνο, στην αντιδραστική κυβέρνηση Ζελένσκι.

1946: Η στάση του ΕΑΜ και του ΚΚΕ έναντι των εκλογών


Πριν τα Δεκεμβριανά, όταν στην κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας συμμετείχαν και οι ΕΑΜίτες υπουργοί, τόσο το ΚΚΕ, όσο και το ΕΑΜ υπογράμμιζαν την ανάγκη για γρήγορη προετοιμασία των εκλογών και του δημοψηφίσματος, όπου ο λαός θα εξέφραζε την ελεύθερη βούλησή του. "Αγωνιζόμαστε - έλεγε ο Σιάντος, μιλώντας στη μεγαλειώδη συγκέντρωση στην Αθήνα, λίγο πριν τα Δεκεμβριανά, για το γιορτασμό των 26 χρόνων του ΚΚΕ - για να γίνει γρήγορα ελεύθερο δημοψήφισμα για το πολιτειακό.

Με κοινή ΝΑΤΟική ατζέντα


Με ατζέντα - φωτιά ξεκινάνε σήμερα στην Αθήνα οι συνομιλίες της κυβέρνησης ΝΔ με τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Αντ. Μπλίνκεν, που κατέφτασε από την Αγκυρα, ενώ στο ίδιο πλαίσιο θα πραγματοποιηθεί και η συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν χρειάζονται βέβαια μαντικές ικανότητες για να καταλάβει κανείς τι θα συζητήσουν και τι θα συμφωνήσουν. Οι κοινές δεσμεύσεις των ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ απέναντι στον σχεδιασμό των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ δεν αφήνουν πολλά πράγματα στη φαντασία...

Οι ΝΑΤΟμπατσοι των Ellinika Hoaxes, μετά τους Αζόφ, τώρα ξεπλένουν και την ναζιστική “Εντελβάις” της Ουκρανίας!


Οι ΝΑΤΟμπατσούληδες των Ellinika Hoaxes, ως σεσημασμένο είδος της “σωστής πλευράς της ιστορίας”, έκαναν πάλι το χρέος τους απέναντι στους φασίστες της Ουκρανίας. Αυτή τη φορά απεφάνθησαν ότι είναι “ΨΕΥΔΕΣ ότι οι Ουκρανοί τίμησαν μονάδα της ναζιστικής Βέρμαχτ επειδή ονόμασαν Εντελβάις μια ταξιαρχία τους”

«Ο κόσμος τρέχει πάλι στους δρόμους»

 

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 200 τραυματίστηκαν από τους σεισμούς που έπληξαν την επαρχία Χατάι, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Πρώην υφυπουργός Παιδείας-φιδέμπορας...


Διαδίδει ψέματα ο πρώην υφυπουργός Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μπαξεβανάκης ότι το ΚΚΕ κακώς υποστηρίζει πως η τροπολογία του για την άμεση μονιμοποίηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών απορρίφθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως και από το ΠΑΣΟΚ και φυσικά την κυβέρνηση της ΝΔ, διότι, όπως υποστηρίζει, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συμμετέχει στις ψηφοφορίες.

Χιλιάδες τόνους «επικίνδυνων υλικών» διακινούν οι Αμερικανοί στη Σούδα


ΠΥΡΙΤΙΔΑΠΟΘΗΚΗ ΜΕ ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ

Ετοιμάζονται να μεταφέρουν πάνω από 3.600 τόνους επικίνδυνου φορτίου!

Δεν περνά μέρα που να μην επιβεβαιώνονται οι κίνδυνοι για τον λαό μας από την εμπλοκή της χώρας στα επικίνδυνα σχέδια του αμερικανοΝΑΤΟικού άξονα, πάνω στην πρεμούρα της ντόπιας αστικής τάξης μέσα από τέτοιες υπηρεσίες να διεκδικήσει κάποιες καλύτερες μερίδες από την καπιταλιστική λεία στην περιοχή.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


21/02/1848

Θα εκδοθεί για πρώτη φορά, στην Αγγλία,  ένα έργο το οποίο θα αποτελέσει σταθμό για το κομμουνιστικό κίνημα, το «Μανιφέστο του Κομμουνιστικού Κόμματος». 

"Οι προλετάριοι δεν έχουν να χάσουν τίποτα άλλο εκτός από τις αλυσίδες τους"