Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022

Αρμα T-34-85

 
Στις 15 Δεκεμβρίου 1943 τέθηκε σε παραγωγή ένα αναβαθμισμένο άρμα T-34-85 με πυροβόλο των 85 χιλιοστών, ικανό να αντιπαρατεθεί όντας ανθεκτικό απέναντι στα γερμανικά «Tiger» και «Panzer».

Βασίλι Ζάιτσεφ


 "Ο άνθρωπος που έτρεμαν οι ναζί"

15 Δεκέμβρη 1991, πεθαίνει ο Βασίλι Ζάιτσεφ, ο θρυλικός ελεύθερος σκοπευτής του Κόκκινου Στρατού, που συνέδεσε το όνομα του με τη μάχη του Στάλινγκραντ.
Γεννήθηκε το 1915 στο Γιελενίσκογιε των Ουραλίων, μέλος αγροτικής οικογένειας. Η έναρξη του πολέμου τον βρήκε στον τομέα οικονομικών του Σοβιετικού στόλου στο Βλαδιβοστόκ.

Καταψήφισε το ψήφισμα που ξεπλένει τα λόμπι, τις ΜΚΟ και τα συμφέροντα του κεφαλαίου


Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταψήφισε το κοινό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου με τον τίτλο «Υποψίες διαφθοράς από το Κατάρ και την ευρύτερη ανάγκη για διαφάνεια και λογοδοσία στα θεσμικά όργανα της ΕΕ», καθώς -όπως σημειώνει-  «συνιστά μια αγωνιώδη προσπάθεια να εμφανιστεί το καταδικαστέο και αποκρουστικό σκάνδαλο διαφθοράς και χρηματισμού που εξελίσσεται στην ΕΕ, με επίκεντρο το Ευρωκοινοβούλιο, σαν ένα ''μεμονωμένο περιστατικό'', που αφορά αποκλειστικά κάποιους διεφθαρμένους ευρωβουλευτές και παράγοντες». 

Σφοδρός βομβαρδισμός του Ντονέτσκ από τις ουκρανικές δυνάμεις


Τον μαζικότερο βομβαρδισμό του από το 2014 έζησε τις περασμένες ώρες το Ντονέτσκ, ανακοίνωσε σήμερα ο διορισμένος από τη Μόσχα δήμαρχος της πόλης.

Αλλος ένας νεκρός εργάτης στην μακάβρια λίστα του Κατάρ

 
Αλλος ένας νεκρός εργάτης προστέθηκε στην μακάβρια λίστα του Μουντιάλ 2022 που διεξάγεται στο Κατάρ...

Εχασε τη ζωή του ο 24χρονος Τζον Νιού Κιμπέ εργάτης από την Κένυα.

Βενέρα-7

 
Βενέρα-7. Πρώτη προσεδάφιση σε άλλο πλανήτη.

Το Βενέρα-7 (Венера-7) ήταν Σοβιετικό μη επανδρωμένο διαστημόπλοιο του διαστημικού προγράμματος Βενέρα, που είχε σαν στόχο την εξερεύνηση του πλανήτη της Αφροδίτης. Είναι το πρώτο σκάφος που έφτασε στην επιφάνειά της και ταυτόχρονα το πρώτο στην ιστορία που προσεδαφίστηκε επιτυχώς σε άλλο πλανήτη και κατάφερε να μεταδώσει στοιχεία στην Γη.

Αγιάτρευτη σαπίλα


Πίσω από την αντιπαράθεση για το ...«ποιανού είναι η Καϊλή», η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, συνολικά τα αστικά κόμματα και επιτελεία, κάνουν ό,τι μπορούν για να περισώσουν τη «χαμένη τιμή» της ΕΕ και να ξεπλύνουν το αντιδραστικό - αντιλαϊκό της πρόσωπο, ως ένωση για τα συμφέροντα των μονοπωλίων, που πάνω της «ανθίζουν» η διαπλοκή, η διαφθορά και τα σκάνδαλα.

«Βράζει» από τους ανταγωνισμούς και τα ιμπεριαλιστικά παζάρια


Τις επικίνδυνες κινήσεις στη σκακιέρα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και παζαριών στην Ανατ. Μεσόγειο επιταχύνει παραπέρα η κίνηση του Προέδρου της Αιγύπτου για τη μονομερή οριοθέτηση της ΑΟΖ με τη Λιβύη στα δυτικά της χώρας, ενταγμένη κι αυτή στα σχέδια για τη συνεκμετάλλευση του ενεργειακού πλούτου της περιοχής, με «σφραγίδα» ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ - επιχειρηματικών ομίλων.

Nα καταργηθούν εδώ και τώρα οι ειδικές μονάδες καταστολής

 
Το ίδιο αντιδραστικό κράτος που μπουκάρει στα σπίτια του λαού για να τα βγάλει στο σφυρί, που ενισχύει την καταστολή και τον αυταρχισμό απέναντι στα δικαιώματα και τις ελευθερίες του λαού, είναι το ίδιο που πυροβολεί και τελικά δολοφονεί έναν 16χρονο επειδή δεν πλήρωσε 20 ευρώ βενζίνη.

Οι αγρότες να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους


Συνεδρίασε το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου η Γραμματεία της ΠΕΜ στον Παλαμά Καρδίτσας για να εξετάσει τα πολλά και οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αγρότες και κτηνοτρόφοι αλλά και την αγωνιστική απάντηση και διεκδίκηση από το αγροτικό κίνημα.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 15/12/1832

Γεννιέται ο Γάλλος μηχανικός Γκιστάβ Άιφελ, σχεδιαστής του περίφημου πύργου του Παρισιού.

15/12/1890

Η αστυνομία των ΗΠΑ δολοφονεί τον "Καθιστό Ταύρο", αρχηγό των Σιού.