Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 13 Απριλίου 2022

Προσφορές για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της ΕΣΣΔ


Νέες πρόσφορες από την «Σύγχρονη Εποχή», θα είναι διαθέσιμες από 11 Απρίλη έως 1η Μάη 2022.

3/4/1977: Ανθρωποκυνηγητό στη Λάρυμνα από τους ροπαλοφόρους


Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις υπήρχε οργανωμένο σχέδιο κατατρομοκράτησης των απεργών. Γι' αυτό το σκοπό έφθασε χθες (προχθές) στη Λάρυμνα νέα δύναμη 200 περίπου ροπαλοφόρων.

«Εγώ είμαι υπεύθυνος εδώ» μας έλεγε Αμερικανός


 «Παραλίγο να μας συλλάβουν, βρεθήκαμε αντιμέτωποι με έναν Αμερικανό που ήρθε να μας πει: Εδώ εγώ είμαι υπεύθυνος. Όχι οι Ουκρανοί, αλλά εγώ», περιγράφει Γάλλος δημοσιογράφος για όσα είδε στην Ουκρανία.

Ομολογία παραίτησης από την όποια ιχνηλάτηση, επιτήρηση και πρόληψη


 Οι ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας σχετικά με τα μέτρα αποκλιμάκωσης για την πανδημία COVID-19 “σφυρίζουν και οριστικά τη λήξη της” και αποτελούν ευθεία ομολογία παραίτησης από την όποια ιχνηλάτηση, επιτήρηση και πρόληψη.

Η νεολαία έχει επιλογή, να συμπορευτεί με ΚΚΕ και ΚΝΕ στον δρόμο της ανατροπής!


 Φίλες και φίλοι

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Εδώ, σ’ αυτήν τη μαχητική συγκέντρωση τόσων νέων ανθρώπων, μπορούμε να πούμε πως το ΚΚΕ για άλλη μία φορά στην πολύχρονη, ηρωική Ιστορία του, σε μία κρίσιμη για τον λαό και τη χώρα στιγμή, κράτησε ψηλά τη σημαία που είναι γραμμένη με το δίκιο των λαών.

«Θέατρα μεγάλων κρίσεων» απ' τα Βαλκάνια ως το Σαχέλ φέρνει η ιμπεριαλιστική αντιπαράθεση


Τα επόμενα βήματα στην ιμπεριαλιστική αντιπαράθεση με τη Ρωσία εξέτασαν χτες στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της ΕΕ που συνεδρίασε στο Λουξεμβούργο, προαναγγέλλοντας ακόμη περισσότερο λάδι στη φωτιά, ενώ οι κόντρες τους μαίνονται και σε μια σειρά άλλων ζωνών του πλανήτη.

Συγκέντρωση στις 1 Μάη στο Άγαλμα Βενιζέλου


Το μήνυμα του διεκδικητικού αγώνα για αυξήσεις στους μισθούς, για την αντιμετώπιση του κύματος ακρίβειας με μέτρα που θα ανακουφίζουν την εργατική - λαϊκή οικογένεια και η εναντίωση απέναντι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο πρέπει να κυριαρχήσουν στην απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων, την Κυριακή της Πρωτομαγιάς, στις 11 π.μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Αιχμή του δόρατος


Ο ρόλος - κλειδί που παίζει το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης στον πόλεμο της Ουκρανίας και στα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ απέναντι στη Ρωσία, είναι η άλλη όψη των κινδύνων που μεγαλώνουν για τον λαό, από τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στον πολεμικό σχεδιασμό των ΑμερικανοΝΑΤΟικών.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 13/04/1314

Ο βασιλιάς Εδουάρδος Β' απαγορεύει τα παιχνίδια στους δρόμους του Λονδίνου, τα οποία εκείνη την εποχή ήταν τόσο δημοφιλή ώστε να δημιουργούνται προβλήματα. Το κυρίαρχο παιχνίδι ήταν ένα είδος ποδοσφαίρου με μπάλα από κύστη γουρουνιού. Στην ουσία πρόκειται για την πρώτη απαγόρευση διεξαγωγής αγώνων ποδοσφαίρου.