Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022

Κίνδυνος να ξεπαγιάσουν σπίτια

"The Working Dead"/Πάνος Ζάχαρης

Τα σκαμπανεβάσματα στην τουριστική ανάπτυξη και η εκμετάλλευση των εργαζομένων


Κυβερνητικά και άλλα αστικά οικονομικά επιτελεία μιλούν για αναπτυξιακή δυναμική του ελληνικού τουρισμού και εκτιμούν ότι το 2022 θα ξεπεράσουμε τα έσοδα του 2019, τα 18,2 δισ., φτάνοντας τα 20 δισ. Λένε ακόμη ότι η Moody's προβλέπει για φέτος αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ κατά 5,3% λόγω του τουρισμού και των επενδύσεων.

Αλληλεγγύη ...γενικώς;


 Καιρό έχουμε να επικοινωνήσουμε.

Προσωπικές περιπέτειες όχι κρυφές μα ούτε και δημοσιοποιημένες με κράτησαν για λίγο μακριά από τα ουσιώδη βέβαια.

Η έννοια της αλληλεγγύης όπως εκφράζεται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα «άλλα», αυτά με τα κεφαλαία ΜΜ τα εγκληματικά επικίνδυνα επουσιώδη, με την υψηλή τηλεθέαση και τις κορόνες κατανόησης και οίκτου, σκοτώνεται με κινήσεις «εντυπωσιακές» προς τέρψιν του αποπροσανατολισμού.

«Παράλογοι» και «ψεύτικοι» οι ισχυρισμοί για «βρόμικη βόμβα» λένε Κίεβο και ΗΠΑ


Να διαψεύσουν τους ρωσικούς ισχυρισμούς ότι το Κίεβο πιθανά να χρησιμοποιήσει μια «βρόμικη βόμβα» στην Ουκρανία για να κατηγορηθεί η Μόσχα, επιχειρούν με παρεμβάσεις τους ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο υπουργός εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα.

Δ.Ν.Ε (Δημοκρατική Νεολαία Ελλάδας)


ΙΔΡΥΤΙΚΟ της ΔΝΕ


Το δεύτερο δεκαήμερο του Οκτώβρη ιδρύθηκε στην Ελεύθερη Ελλάδα οργάνωση της Νεολαίας με τον τίτλο: "Δημοκρατική Νεολαία Ελλάδας".

Να σημάνει απεργιακός ξεσηκωμός


Είμαστε στην τελική ευθεία της προετοιμασίας της πανεργατικής απεργίας στις 9 Νοέμβρη. Τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ πρέπει να πρωτοστατήσουν ακόμα πιο αποφασιστικά στην οργάνωση της απεργίας και στη μαζική συμμετοχή του λαού στις απεργιακές συγκεντρώσεις και στα συλλαλητήρια. Να σημάνει απεργιακός ξεσηκωμός, να μην πληρώσει ξανά ο λαός.

Για το 20ο Συνέδριο του «Κομμουνιστικού» Κόμματος Κίνας


Στο φόντο του διαρκώς κλιμακούμενου ανταγωνισμού με τις ΗΠΑ για την πρωτοκαθεδρία στη διεθνή ιμπεριαλιστική πυραμίδα ξεκίνησε στις 16 Οκτώβρη το 20ο Συνέδριο του «Κομμουνιστικού» Κόμματος της Κίνας (ΚΚΚ).
Για όσους τυχόν απορρήσουν γιατί βάζουμε σε εισαγωγικά τον χαρακτηρισμό «κομμουνιστικό», η απάντηση είναι σαφής: Διότι, ως γνωστόν, το κυβερνών κόμμα της μεγάλης ασιατικής χώρας έχει πάρει εδώ και πολλές δεκαετίες οριστικό και αμετάκλητο διαζύγιο από το Μαρξισμό-Λενινισμό.

Συνυπέγραψαν τη «συσκότιση»


ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και από κοντά το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα αστικά κόμματα έσπευσαν να αξιοποιήσουν δεόντως την ειδική συνεδρίαση στην Ολομέλεια της Βουλής - της οποίας υποτίθεται ότι αντικείμενο θα ήταν το πόρισμα της πλειοψηφίας της Εξεταστικής Επιτροπής, το οποίο ωστόσο εντέλει ήταν... απόρρητο - για να οξύνουν την αποπροσανατολιστική αντιπαράθεση, με στόχο να καλύψουν το πραγματικό σκάνδαλο για το οποίο όλοι έχουν λερωμένη τη φωλιά τους.

Μια μέρα σαν τη σημερινή

 24/10/1648

Υπογράφεται η Συνθήκη της Βεστφαλίας, με την οποία λήγει ο Τριακονταετής ευρωπαϊκός Πόλεμος.

24/10/1857

Γεννιέται το πρώτο ποδοσφαιρικό σωματείο στον κόσμο. Πρόκειται για την αγγλική Σέφιλντ.