Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022

«Γιατί βρίζετε κύριοι;»

«ΓΙΑΤΙ ΒΡΙΖΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ???»

Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος ξαναχτυπά με νέο video στο κανάλι του zaraleaksTV στο you tube.

Σταθερά σατιρίζει την φαιδρή πλευρά της καθημερινότητας και ως γνήσιο πειραχτήρι δεν αφήνει τίποτα ασχολίαστο. 

Για τα πανηγύρια...

 
Από τα πανηγύρια για τον αγωγό «East Med», που με τη στήριξη των ΗΠΑ τάχα θα «θωράκιζε» την ειρήνη, τη σταθερότητα, αλλά και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας στην Ανατ. Μεσόγειο απέναντι στις αμφισβητήσεις της τουρκικής κυβέρνησης, έως τις σημερινές αναλύσεις «για τα πανηγύρια», με τις οποίες προσπαθούν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα, μετά την αναβολή του σχεδίου από τις ΗΠΑ, η απόσταση αποδεικνύεται και πάλι «ένα τσιγάρο δρόμος» για ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και συνολικά τα αστικά επιτελεία.

Για να πουλήσουν σάπιο εμπόρευμα αναγκάζονται να το διαλαλούν δυνατά


Χείμαρρος από πομπώδεις και μεγαλόστομες φράσεις χρησιμοποιήθηκαν από τον αστικό – ηλεκτρονικό και έντυπο – τύπο, για να επαινέσουν τον δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών, κ. Δανιηλίδη, γιατί πέτυχε την τιμή των PCR 27-με 29 ευρώ, την ώρα που η κυβέρνηση πανηγύριζε για τη μείωση στα 47!

Τραυματίστηκαν δύο τραπεζοκόμες από κατάρρευση ψευδοροφής σε κουζίνα


«ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»

Από τύχη δεν θρήνησαν θύματα στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όταν το μεσημέρι της Τετάρτης κατέρρευσε η ψευδοροφή στην κουζίνα που ετοιμάζονται τα γεύματα για τη Μονάδα Μεταμοσχευμένων Νεφροπαθών. Κατά τη διάρκεια της πτώσης τραυματίστηκαν δύο τραπεζοκόμες -εργαζόμενες σε συνεργείο εργολάβων- εκ των οποίων η μία νοσηλεύεται καθώς φέρει κακώσεις στο κεφάλι και τον αυχένα, ενώ η δεύτερη φέρει ελαφρά χτυπήματα στο πόδι.

Εκδόσεις - συμβολή στην αντιπαράθεση με την αστική ιδεολογία, στην ιδεολογικοπολιτική αντεπίθεση


1972 - 2022 50 ΧΡΟΝΙΑ «ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ» Όπλο του ταξικού αγώνα

Η εκδοτική δραστηριότητα της «Σύγχρονης Εποχής» συμπληρώνει φέτος 50 χρόνια από την ίδρυσή της.

Οι εκδόσεις Σύγχρονη Εποχή ιδρύθηκαν το 1972, την περίοδο της δικτατορίας της 21ης Απρίλη κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες.

Στα ελληνικά στρατόπεδα συγκέντρωσης: Η μορφωτική μας δουλειά


Ε, είχαμε πια αρκετά ξεκουραστεί και ήταν καιρός ν' αρχίσουμε τη δουλειά. Αρχίσαμε να παίρνουμε μέρος ενεργό στις δουλειές της κολλεχτίβας, στις υπηρεσίες.

Οι δυο γιατροί μας ο Σιγανός, ο Δημησιάνος συστηματοποίησαν την ιατρική περίθαλψη ο καθένας στον κλάδο του. (...)

Η ιστορική 6η Ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ


Στις 12 Γενάρη του 1934 συνέρχεται η 6η Ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ. Στην Ολομέλεια αυτή πήραν μέρος τα μέλη της ΚΕ και στελέχη του Κόμματος, που είχαν υπεύθυνες θέσεις.

Η ιστορική αυτή Ολομέλεια, με την άμεση βοήθεια της Κομμουνιστικής Διεθνούς, έκανε μαρξιστική - λενινιστική ανάλυση της διάρθρωσης, του βαθμού ανάπτυξης και του χαρακτήρα της οικονομίας της χώρας, της θέσης της στην παγκόσμια καπιταλιστική οικονομία και γενικά όλης της κατάστασης στην Ελλάδα και των ιδιομορφιών που παρουσίαζε.

Κορυφή του παγόβουνου

 


Ασθενείς - ακόμα και διασωληνωμένοι - που στοιβάζονται σε φορεία, καθώς δεν πληρούν τα κριτήρια «συνεργασίας» με τον ιδιωτικό τομέα, για να μεταφερθούν σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια. Κλινικές και τμήματα που συγχωνεύονται ή αλλάζουν όνομα εν μία νυκτί, νοσοκομεία που ξαφνικά παύουν να παρέχουν υπηρεσίες αφήνοντας ξεκρέμαστους τους ασθενείς.

Η ρίζα των μεγάλων κινητοποιήσεων βρίσκεται στα τεράστια λαϊκά προβλήματα που έχει προκαλέσει η παλινόρθωση του καπιταλισμού


-Οι πρόσφατες μαζικές κινητοποιήσεις στο Καζακστάν οδήγησαν σε βίαιες συγκρούσεις και στην επέμβαση στρατιωτικών δυνάμεων για την καταστολή τους. Ο Πρόεδρος της χώρας Τοκάγιεφ, έκανε λόγο για ξένη επέμβαση, για 20 χιλιάδες ξένους ενόπλους, και ακολούθησε η στρατιωτική επέμβαση των χωρών του Οργανισμού του Συμφώνου Συλλογικής Ασφάλειας (ΟΣΣΑ). Προκύπτει το ερώτημα, κατά πόσο αυτές οι κινητοποιήσεις είχαν τη ρίζα τους στις εσωτερικές εξελίξεις, ή ήταν πράγματι μια ξένη επέμβαση, όπως είχαμε π.χ. στην περίπτωση της Ουκρανίας πριν μερικά χρόνια;

Η τρομοκρατία και οι απολύσεις θα μείνουν στα χαρτιά

 
Η Τρομοκρατία και οι Απολύσεις θα μείνουν στα χαρτιά!

Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους στα ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ

Σε μια νέα προκλητική επίθεση απέναντι στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους, η εργοδοσία της «Energean», αποθρασυνόμενη από την διαχρονική στήριξη των Κυβερνήσεων, προχώρησε στην απόλυση 24 εργαζομένων, ανάμεσα στους οποίους ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ των εργαζομένων.

Τα σχολεία ανοίγουν. Ποιος θα προστατεύσει τα παιδιά μας;


Οι ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας
για τους όρους ανοίγματος των σχολείων όχι μόνο δεν απαντούν στα εύλογα ερωτήματα, στις ανησυχίες και τους προβληματισμούς γονιών, εκπαιδευτικών και μαθητών, αλλά τους περιπαίζουν κιόλας!

«Ετοιμη» και «ικανοποιημένη» η κυβέρνηση, που δεν έχει λάβει μέτρα προστασίας


Περισσότερα από 25.000 κρούσματα μαθητών και εκπαιδευτικών έχουν καταγραφεί σε δυο μέρες

Να ...βλογάει τα γένια της συνεχίζει η κυβέρνηση, επιμένοντας ότι «το άνοιγμα των σχολείων έχει πετύχει». Την ίδια στιγμή, η άρνησή της να λάβει ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και των μορφωτικών δικαιωμάτων προκαλεί όλο και μεγαλύτερη ανησυχία και οργή σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας Τετάρτη 12 Ιανουαρίου



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ), των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων της Θεσσαλονίκης, στην σημερινή της συνεδρίαση, με θέματα:

Α)  Την εγκύκλιο του υφυπουργού Εργασίας κ. Τσακλόγλου προς τον e-ΕΦΚΑ.

Β) Το κάλεσμα των εργατικών Σωματείων για μέτρα ενίσχυσης του Δημόσιου συστήματος Υγείας.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 12/01/1628

Γεννιέται ο Γάλλος παραμυθάς Σαρλ Περό, που έγραψε παραμύθια όπως Η Σταχτοπούτα, Η ωραία κοιμωμένη, Ο Καρυοθραύστης, κ.α.